23.05.2004 | 18:47
Ja se ne "zavaravam" nego sam na vlastitoj kozi osjetio probleme o kojima govorim. Naravno da ni ja nisam vidio dalje od Safarija, dok nisam poceo s Jabucnjakom, a onda sam osjetio sve muke o kojima sam do tada samo udobno citao iz fotelje i pitao se u cemu je big deal.
Ja ne bih rekao da je Mozilla uzas. Mozilla je pomalo bloat, Mozilla ima nezgrapan GUI - to da, ali Mozilla ima svoj cilj i namjenu koja je mozda tebi sporedna. Mozilla je od pocetka radjena kao multiplatformsko rjesenje i to se ne krije. No kao browser, alat koji prikazuje sadrzaj, Mozilli se ne moze naci zamjerke.
Ako radis web design, ne mozes se pouzdati u ono sto ce ti pokazati Safari. Ne mozes niti u ono sto ce ti pokazati Internet Explorer, no oko toga se manje ludi sekira jer "eto, 95% korisnika koristi IE, pa sto me briga". Standardi iz nekog raloga postoje, i postivanje istih olaksava zivot svima, ukljucujuci i korisnike.
HTML je na zalazu, tko se bude bolje snasao sa CSS/XHTML biti ce pobjednik.
Sto se tice IE-a i Safarija, osobno mislim da je Safari bolje jer se barem trudi postivati standarde, za razliku od onog drugog.