20.09.2010 | 02:05
Ovako imam par pitanja vezanih za airport express,prvo ću objasnit kak je kod mene spojeno sve i kak mislim koristit airport express pa da vidimo jel se može to tak podesit?
Dakle imam ruter wireless D-Link onaj optimin za optitv..On je 192.168.1.1 .Na njega se spaja kablom NAS 192.168.1.2 .E sad ostali kompjuteri se povezuju bežično na ruter..192.168.1.xx ..I sad pošto sam dobio airport express(uz iMac) da ga iskoristim mislio sam povezat kablom ruter i airport express i njemu pridodat IP adresu 192.168.1.3..
Ono što mene zanima je mogu li normalno imat 2 wireless mreže a da se svi kompjuteri vide,iz razloga što sam mislio ograničit da se wireless uređaji koji imaju N standard samo spajaju na Airport express a ostali na wireless ruter? Jel to uopće moguće? I ako bi koristio na airportu expressu mogućnost sheranja printera a da to mogu iskoristit oni koji se spajaju na wireless ruter D-link jer je ipak on povezan žicom na airport express pa tak mogu razmjenit podatke?
Najlakše bi bilo kupit još koju wireless N karticu ali ako se ovo može namjestit bilo bi super