spajanje na WPA2 konekciju, password problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje na WPA2 konekciju, password problem

06.11.2010 | 18:45
pozdrav,

u njemackoj sam i imam problem pri spajanju na mrezu, u passwordu je slovo o s prijeglasom "ö", ne mogu mjenjati taj pass, security je WPA2, koristim najnoviji macbook pro, i jednostavno ne znam kako da dobijem to slovo, ne mogu ga kopirati, koji gos trika sam probao ne radi, ne mogu ALT plus u, da dobijem taj prijeglas (sto moze u WEP security-u)

molim vas, zna li netko rjesenje
hvala
06.11.2010 | 18:49
Evo ti link pa pronadji svoje slovo

academic.evergreen.edu/projects/biophysi...am/ascii_ext-mac.htm

Nadam se da ce ti ovo pomoci.

Pozdrav!
06.11.2010 | 19:21
U System Preferences>Language & Text>Input Sources klikni na German, kako bi dozvolio korištenje njemačkog jezika. Dozvoli prikaz jezika u menu baru, pa označi njemački. Ne znam koju tipkovnicu imaš, ako je hrvatska, tada se to slovo nalazi na poziciji gdje je "č".
Sve to možeš vidjeti ako u istom prozoru koji je gore naveden dozvoliš prikaz Keyboard Viewera.
06.11.2010 | 21:22
hvala puno na brzim odgovorima, medutim - nijedan savjet ne radi
naime, onaj shortcut za slovo s one tablice se ne moze upisati u WPA2 izbornik, a aktivirao sam i njemacki jezik na tipkovnici i u svakom slucaju je slovo č o sa prijeglasom OSIM u slucaju WPA2 izbornika gdje ga ne zeli upisati.

imate li ikakav savjet sta da radim
hvala

inace imam i iphone 4 sa sobom, koji hoce upisati o sa prijeglasom u WPA2, medutim, kasnije kaze unable to join.

Vlasnica stana kontrolira te postavke, ona ne zna rijec engleskog, a ja ne znam dovoljno njmackog da joj objasnim, niti sam u prilici da to ucinim.
06.11.2010 | 21:46
To baš ne zvuči normalno - da ti je tipkovnica aktivna svugdje osim u dijalogu za WPA2 passphrase. Uklikaj kvačicu "show password" pa da vidiš točno što tipkaš. Što pokazuje umjesto "ö"?

Ako ništa drugo ne pomaže, uvijek možeš napraviti "Show Keyboard Viewer" pa uklikati mišem tipku koju trebaš.

Ako ni to ne pomaže, kaži joj "ih habe kajne umlaute auf majne tastatur, bite vehseln zi der pasvort drahtlos necverks". Namjerno ti pišem "po Vuku", tako da možeš točno tako pročitati. Ako joj pišeš, onda ovako "Ich habe keine umlaute auf meine Tastatur, bitte wechseln Sie der passwort drahtloß Netzwerks". Sigurno sam falio neki padež, ali shvatit će.
06.11.2010 | 22:06
hehe, hvala na savjetu probat cu sad, dosad umjesto umlaut o se cuje onaj ping zvuk kao kad napravis neku nedozvoljenu radnju na kompu i nista se ne pokaze.
Probat cu sad ovo sto si mi rekao.

danke noch einmal
06.11.2010 | 22:46
A jesi li probao upisati o bez prijeglasa. Ako radi ping kad pišeš ö možda prođe samo o. Znam da u passwordima ( barem koje sam ja koristio) nije bilo prijeglasa, čak su negdje i upozoravali da ih se ne koristi. Zato pitam.?
07.11.2010 | 00:19
Otvori System Preferences i napravi sljedeće:

1. System Preferences>Speech>Text to Speech i isključi Speek selected text when the key is pressed.
2. System Preferences>Universal Access>Seeing> i isključi Voice Over
3. System Preferences>Universal Access>Seeing> i isključi Zoom
4. System Preferences>Universal Access>Keyboard> i isključi Sticky Keys
5. System Preferences>Universal Access>Mouse & Trackpad> i isključi Mouse Keys

Probaj sada upisati password.

Ako ni sada ne ide, napravi drugi User account i probaj upisati password s tog accounta.
07.11.2010 | 01:59
Ne kuzim ovaj dio "nemogu ga kopirati". Zbog cega sa nemoze kopirati?

Ja sve svoje passworde drzim u jednom text fajlu (notes u telefonu) i radim copy/paste.

Postoji i opcija da kazes frau kako ti password ne radi i nek ti ona pokaze (ukuca) kako to ide.
07.11.2010 | 02:58
NenadX je napisao:
Ne kuzim ovaj dio "nemogu ga kopirati". Zbog cega sa nemoze kopirati?

Zato što ima tekst boxova koji ne dopuštaju copy/paste, nego znak moraš upisati. Zar još nisi naletio na takav?

@macpitanje:
Probaj ove savjete iz mog gornjeg posta pa javi rezultat!
07.11.2010 | 14:09
hvala jos jednom, medutim i ovaj put je neuspjesno. gledao sam i savjete sa neta koji su vrlo slicni, medutim apsolutno nijedna metoda ne radi. Sa vlasnicom stana stvarno nismo dobri, tako da je ne mogu s time nikako gnjaviti, ovo inace tipkam sa laptopa od cure koji je neki windows 7, bez hr znakova i ona to moze normalno kopirati iz worda. zadnjih 5 sati sam probavao sve kombinacije do kojih sam dosao i nista a net mi treba zbog posla.
07.11.2010 | 14:35
Jesi li probao s drugog accounta na svom laptopu?
07.11.2010 | 15:17
macpitanje je napisao:
Sa vlasnicom stana stvarno nismo dobri, tako da je ne mogu s time nikako gnjaviti,

Ako živite u tom stanu zabadava, ovakav stav je možda na mjestu. Ako, međutim, plaćate to što tamo boravite, a wlan je oglašen kao normalan dio stana koji ste unajmili, to je tvoje pravo i samo trebaš tražiti da ti to omogući. Njena je zakonska obaveza da to napravi. Njemačka nije Hrvatska, što se toga toče.
07.11.2010 | 18:51
Nisam imao takvih problema ni iskustava, ali jesi li probao prebacit sve na njemački i onda restartati kompjuter? Znam da možda zvuci banalno, al ponekad takve jednostavne stvari znaju pomoc. Bar se meni znalo dogodit da neke promjene nisu bile potpuno primjenjene dok se nije napravio reset. A pošto ljudi na macu mjesecima znaju ne gasit stroj, ništa me nebi cudilo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, cariblanco, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (497)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO