Apple na Bnetu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple na Bnetu

26.12.2010 | 15:46
Ljudi molim vas za pomoc.
na wireless su mi spojeni MacBook i MacBook Pro, mreza nekad radi i do 10Mbs, nekad manje, ali uglavnom radi normalno.
Cim na jednom kompu upalim download torrente mi veza stane, ne mogu se ucitavat stranice, kao da se wireless ugasi.

To se pocelo desavati od kad su mi donjeli novi ruter, zvao sam Bnet, tamo nitko ne zna u cemu je problem, pokazuje im da je kao sve uredu i da su normalno spojena 2 racunala na vezu.
Bila mi je veza i na provjeri kod njih, no nitko me nikada nije nazvao i rekao dali je pronadjen problem.

Ima li netko ideju zasto je to tako ili je imao slican problem.
Ruter je Cisco EPC2425, koji ima mogucnost spajanja vise kompova na mrezu.
26.12.2010 | 18:34
Na Macu uglavnom nema biti što, to je vjerojatno problem do routera. Imao sam sličan slučaj sa switchem i bilo je do pokvarenog switcha. Neka njihova ljubazna podrška dođe testirati stvar sa svoja dva računala, pa potvrde da nije do njih - ili neka pošalju novi router. Ako ne žele zamijeniti router, otkaži im pretplatu.
26.12.2010 | 19:49
Ti i tvoja salamunska rješenja.
Da li su oba kompa na wlanu ili samo jedan?
Ako su oba, da li http stane i na onom na kojem si pokrenuo torrente? Ili samo na onom drugom?
Da li radi neki treći protokol (skidanje mailova, slanje mailova, skype...)?
27.12.2010 | 15:02
Problem je jednostavno u torrent protokolu koji otvara ogroman broj portova. Bolji ruteri su se s tim nosili bez problema, no vecina routera danas ce se zagrcnuti i onemoguciti normalan rad na takvoj vezi. Vjerojatno je moguce to popraviti pazljivim podesavanjem torrent opcija i routera (prvenstveno quality of service opcija ako postoje), no osobno mislim da je najbolje rjesenje torrent imati aktivnim kada vezu ne namjeravas koristiti (preko noci ili slicno).
31.12.2010 | 18:58
Oba kompa spojena na wlan, na jednom upalim torrente (recimo jedan fajl stavim skidat) , konekcija se pokazuje puna, no internet ne radi. Prvo na jednom kompjuteru, a nakon nekoliko trenutaka pocne se gusit i druga veza. nakon nekog vremena oba nemaju vise dovoljno snage otvoriti niti jedan sajt. (signal i dalje pokazuje da je pun na oba kompa)

Isti princip koristim kod cure u stanu, isto su moj MacBook Pro i njezin MacBook spojeni, i bez problema se skidaju torrenti i oboje koristimo net. Takodjer Bnet internet koristi.
I ja sam uvjeren da je u ruteru stvar, no ne znam sta da radim.
Znaci zvati ih ponovo i traziti da dodju testirati stvar?
01.01.2011 | 12:19
Pitao sam - da li radi neki drugi protokol (mail, skype...)? pa je problem samo u http ili ne radi ništa ništa baš ništa kad startaš torrent?
01.01.2011 | 20:08
Vjerojatno je problem u postvkama portova u ruteru, ako je isti ruter na drugoj lokaciji provjeri postavke, dotad koristi bolje načine downloada
02.01.2011 | 22:27
Kako Smet kaze, sve to ovisi od routera do routera i njegovih postavki. Nazalost nisam se nikada time detaljno bavio da bih se usudio davati konkretne savjete.
Medjutim kratak posjet googleu mi je nasao ovo za Cisco EPC2425 kada je http protokol spor dok je torrent aktivan:
Iskljuci IP FLOOD PROTECTION opciju, cini se da je to rijesilo slican problem drugima.
06.01.2011 | 13:30
eo problema jednog ako netko imao slicnih iskustva pa da moze pomoci super:
instaliran snow leopard orginal, napravljena modem konekcija, modem radi ali nema prometa, ne otvara nista.. internet je preko bneta
thx
06.01.2011 | 13:41
eeee nije snow leopard vec samo leopard, sorry
06.01.2011 | 19:54
Probaj ručno upisati adrese DNSova (ne znam koje su točno DNC adrese od B-neta ali znat će ti reći ako nazoveš korisničku podršku).
07.01.2011 | 00:32
Ova bnet vs routeri tema se povlači po Jabučnjaku svako malo. I čini mi se da skoro nikad to nema nekog univerzalnog rješenja. Ljudi ponude neke sugestije i onda tema zamre.

Ja sam na bnetu već 5-6 godina, a na drugoj lokaciji 4. Uglavnom, otprilike svake dvije godine se pojave problemi sa pristupom internetu na jednoj od te dvije lokacije i onda se to nekako riješi samo od sebe ili ja napravim update firmwarea na routeru. Zadnji put me stvar zezala ovo ljeto kad sam tjedan dana koristio tethering preko iPhonea da bih mogao normalno surfati.

Prvi put kad se to dogodilo tamo 2005. sam zvao tech support i naravno da su rekli da: a) kad gledaju moju vezu kod sebe sve izgleda ok i b) ne, ništa nisu mijenjali od svoje opreme a da bi moglo imati veze sa mojim problemima.

Uglavnom, svaki put, ali svaki put je bio neki sukob routera sa njihovim serverima pošto je sve funkcioniralo savršeno ako bih spojio Maca izravno u modem, sve pogasio i ponovo upalio. Na kraju se sve riješi metodom strpljen-spašen (ili updateom firmwarea).
20.02.2011 | 14:55
hm... pokusavam opet rjesiti ovaj problem. Sada se promet gusi i kada je samo jedno racunalo online. Cim otvorim torrente browser prestane otvarati stranice.
Upaljen je skype.

ne nadjem u opcijama modema ovo IP FLOOD PROTECTION
21.02.2011 | 05:17
limitiraj izlazni promet, ali ne previse...
ako ni poslije toga nije OK,
onda jednostavno imas previse aktivnih konekcija...
koristi uTorrent...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, cariblanco, m@xym, Riba, Anonimci (503)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO