Siemens WLAN gigaset SX 763 i internet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Siemens WLAN gigaset SX 763 i internet

12.01.2011 | 17:23
Cure i dečki,

Ozbiljno pitanje. Susjeda je nakon MAX TV-a odlučila pripustiti si i ADSL u kuću. S posla otkupila Mac mini (2007. model, Intel C2D 1,83 GHz) i sad ja dolazim to spojiti da sve radi bez problema. Ali, ne lezi vraže. Prvo se sa svojim laptopom (Powerbook G4) preko ethernet kabla spojih na Gigaset. Komp odmah povče mailove, surf radi, sve pet. Uđem u posatvke routera i uključim WLAN i WEP enkripciju. Sad odlazim do minija koji je na katu; on prepoznaje mrežu, kvači se na nju. Podešavam mail, ali ona ne zna koji joj je password. Zovem T-com, oni ga mogu samo resetirati i tako i učine.Mail ne radi, svejedno, iako je sad podešen i pass. No, uskoro otkrivam da ne radi ni internet. Mreža je dignuta, na nju su zakvačena oba kompa, ali nema interneta.
Vraćam se dolje do rutera, njega gasim, palim i opet ništa. ALi, sad više neće ni preko kabela! Da stvar bude zgodna do kraja, MAX TV radi! Uredno an ruteru gor elampice ADSL; Online i WLAN, ali kompovi nemogu nikud. ZOvem T-Com, jasno problem je u tome kaj ja koristim Mac, a 'on nije nikad vidio mac i sigurno je računalo neispravno. Ne da mi se dalje raspravljati sa siročekom, ali po njegovom savjetu probam pingati google. I Ping radi i prolazi! Ali, kad probam bilo kud s kompom, javlja da nije spojen na interent, a airport ima self assigned IP adress....
Kako rekoh u naslovu, radi se o Siemens WLAN gigasetu SX 763.
Suma sumarum: ni macmini (intel) ni powerbook (G4) nisu mogli na net, iako je u početku mogao powerbook. Oba su kompa na 10.5 sistemu.
Ima li tko kakav pametan savjet? Napominjem da cijelo vrijeme MAX TV radi najnormalnije
12.01.2011 | 18:16
Nakon što si tražio da resetiraju password, taj novi password treba upisati u router da bi se mogao spojiti na net. Ako si siguran da je to dobro napravio, onda dalje.

Kad kažeš "airport" ima self assigned address, misliš na Minija na katu? Ako ima self assigned address, to znači da nije dobio odziv od DHCP-a. Da li tvoj powerbook dobije adresu od DHCP ili isto ostane self-assigned? Ako da, onda to znači da na routeru treba uključiti DHCP za wlan klijente. Ili to, ili ručno dodijeli IP adrese, tako da budu u istom adresnom prostoru (ako ti je router na 192.168.1.1, onda minija stavi na 192.168.1.100 ili tako nešto).

Tek kad to uspiješ ima smisla pingati i igrati se dalje.

Idući korak je provjeriti imaš li DNS-ove. Ako nisi uspio dobiti DHCP u prethodnom koraku, moraš ručno upisati DNS adrese od T-coma u Minija. Preferred DNS Server - 195.29.150.3 Alternate DNS server - 195.29.150.4

Nakon ovog probaj surfalicom. Ako dobiješ neke stranice, onda probaj mailom.
12.01.2011 | 18:20
BTW, kad zoveš podršku od bilo koga od njih, moja je taktika da ja njega pustim da mi daje upute za windoze, u glavi ih prevodim na akcije za Mac i vraćam njemu feedback puštajući ga da on misli da je računalo windows. Tako da se ne može izvaditi na to da je Mac pokvaren.

Ali, zar nije sad nedavno T-mobile počeo prodavati MacBookove? Ja se ne bi dao odkantati. Mac je kupljen kod T-mobile, izvolite mi pomoći i točka.
12.01.2011 | 21:19
Pitali su koji je ruter i onda rekli da oni iz centrale mogu poslati postavke za taj model i da ne treba niš ručno podešavati.
Ali, valjda je to OK, ako je router online, i radi MAX TV? Mislim, kaj nije MAX TV zapravo signale koji se šalje internetom, tj. žicom? U svakom slučaju, kad odem u postavke rutera (192.168.1.1) onda je njegov status online.
To mogu izvesti samo ako se s powerbookom spojim na ruter žicom. Mini je na katu (puni signal) pa nisam uspio doći do tog stadija. On vidi mrežu, zakvači se na nju uz ukucani pasword koji sam podesil, ali dalje od toga ne ide. Podesim mu ručno IP adresu na 192.168.1.2, ruter je na 1 i niš od svega.
Ali, ovo s macom od T-Coma je dobra ideja, to budem probal sutra, ako mi budu opet kenjali...
12.01.2011 | 21:50
*UVIJEK* treba nešto ručno podešavati.

KReni redom.

1. uključi DHCP na routeru (možda je uključen za ethernet, a nije za wlan)
12.01.2011 | 21:53
Vjerujem da si u pravu. Sutra provjerim i sve preroštam...
13.01.2011 | 16:16
imam doma isti taj ruter i šljaka bez beda.
podesi ga ručno nemoj uzimati od njih automatske postavke.
dhcp pusti da se dodjeljuje automatski,nemoj ga ručno poodešavati.

a gle kaj se tiče t-scuma i njihove podrške,tu nema komentra.kad sam ženi rekel da nema control panel a nemam ni start meni jer imam na laptopu gentoo i dwm kao window manager žena mi poklopila slušalicu.
a kako uvjek kad zazvoni telefon pukne wireless za to su okrivili openbsd na desktopu a trebalo samo promjeniti kanal sa 6 na 9
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.01.2011 | 18:56
Ja imam dotični Gigaset i od kad sam ga dobio stalno sam imao problema sa WiFi. Pucalo je skoro svaki dan. Iskreno nisam se previše trudio oko postavki već sam mu WiFi isključio i kupio D-Linkov DIR 635 i svi problemi nestali. Kad sam imao priliku probao sam streamanje videa sa mog WD MyWorldBooka na tri iPada i tri iPhonea u isto vrijeme preko D-Linka i sve je radilo bez trzanja i zastajkivanja.

Gigaset sam podesio ručno i vjerujem da sam to dobro napravio, pa ipak je padalo. D-Link sam također podesio i radi besprijekorno.

Zvao T-Com podršku? Ne, a koju podršku
13.01.2011 | 20:26
Dečki, stvar riješena! Smayoo, prvo hvala na online podršci. Naučio sam opet nekaj o terminalu i unixu, fala do neba!
Uglavnom, jučer sam zval dvaput podršku i stvar je zaključena kako to ne radi, jer je mac u pitanju. Jedan 'mac nije nikad vidio, pa nemre ni pomoći' , a drugi je odmah zaključio da je do kompa.
Danas je prvi zaključio da je u pitanju kvar i prijavio ga, a onda sam ipak naletio na Bajka. Dakle, T-com ime Bajko. Dečko je prva pametna osoba s kojom sam komunicirao u tehničkoj podršci. Prešli smo sve po redu, polako, bez nervoze. Na standardan upit koji Windovsi su u pitanju, rekoh da je u pitanju Mac i dečko je bez nervoze i naprečac odlučivanja samo pitao jel znam gdje su mrežne postavke? Onda smo došli do toga i na koncu je trebalo podesiti DNS. T-comov DNS server je 195.29.166.116, 195.29.166.117 po novome. Kad sam to ukucal, odmah je prošljakalo i sad sve radi. Najnevjerojatnije je da sad radi i preko WLAN-a i preko žice, iako u početku nije radilo preko WLAN-a, a jest preko žice, pa nije radilo nikako i sad radi sve....
Pa ti sad budi pametan....
U svakom slučaju, adrese DNS servera T-coma su 195.29.166.116 i 195.29.166.117
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (811)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO