12.01.2011 | 17:23
Cure i dečki,
Ozbiljno pitanje. Susjeda je nakon MAX TV-a odlučila pripustiti si i ADSL u kuću. S posla otkupila Mac mini (2007. model, Intel C2D 1,83 GHz) i sad ja dolazim to spojiti da sve radi bez problema. Ali, ne lezi vraže. Prvo se sa svojim laptopom (Powerbook G4) preko ethernet kabla spojih na Gigaset. Komp odmah povče mailove, surf radi, sve pet. Uđem u posatvke routera i uključim WLAN i WEP enkripciju. Sad odlazim do minija koji je na katu; on prepoznaje mrežu, kvači se na nju. Podešavam mail, ali ona ne zna koji joj je password. Zovem T-com, oni ga mogu samo resetirati i tako i učine.Mail ne radi, svejedno, iako je sad podešen i pass. No, uskoro otkrivam da ne radi ni internet. Mreža je dignuta, na nju su zakvačena oba kompa, ali nema interneta.
Vraćam se dolje do rutera, njega gasim, palim i opet ništa. ALi, sad više neće ni preko kabela! Da stvar bude zgodna do kraja, MAX TV radi! Uredno an ruteru gor elampice ADSL; Online i WLAN, ali kompovi nemogu nikud. ZOvem T-Com, jasno problem je u tome kaj ja koristim Mac, a 'on nije nikad vidio mac i sigurno je računalo neispravno. Ne da mi se dalje raspravljati sa siročekom, ali po njegovom savjetu probam pingati google. I Ping radi i prolazi! Ali, kad probam bilo kud s kompom, javlja da nije spojen na interent, a airport ima self assigned IP adress....
Kako rekoh u naslovu, radi se o Siemens WLAN gigasetu SX 763.
Suma sumarum: ni macmini (intel) ni powerbook (G4) nisu mogli na net, iako je u početku mogao powerbook. Oba su kompa na 10.5 sistemu.
Ima li tko kakav pametan savjet? Napominjem da cijelo vrijeme MAX TV radi najnormalnije