iPhone i Carnet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone i Carnet

15.07.2011 | 21:58
Imam iskon trio paket: tv, telefon i internet na koji se spajam preko Carneta. Na kompjuteru mi je to "dial-up" pozivanje uredeno kao PPPoE konekcija nakon spajanja na kucni wireless. Kako da isto namjestim na iPhoneu 3GS? Pokusao sam jedino meni logicno... u Wi-Fi opcijama udem u postavke kucne wireless mreze na koju sam spojen pa HTTP Proxy odaberem Manual te unesem username i password... i nista! To je jedino sto sam nasao u mreznim postavkama mobitela da nudi upisivanje usernamea i sifre.
15.07.2011 | 23:17
Ne možeš tako. Ako ti je Mac spojen preko žice, onda na njemu uključi airport i šeraj internetsku vezu preko airporta pa se onda iphoneom spajaj na Mac, a ne na router.
16.07.2011 | 09:07
Doduše, meni nije jasno kaj @el gordo hoće?
Kaj hoćeš namjestiti na iPhoneu? Iz ovoga ispada da ga hoćeš pretvoriti u router!?
Pa kaj Iskon ne daje wireless routerer?
16.07.2011 | 15:25
Zelim imati internet na iPhoneu! Bez ikavog shareanja interneta s kompjutera...
Spojen sam na wireless (iskonov ruter u hodniku doma moga), ali ne i na web posto neznam kako se spojiti na Carnetov server.
Objasnio sam da mi to na Macu funkcionira preko PPPoE konekcije, kao nekada davno dial-up na PCu.
16.07.2011 | 15:43
Pogledaj ovo, možda ti pomogne.www.mackorisnik.com/forumi/#/discussion/...nje-carnet-iphone/p1
16.07.2011 | 16:19
Ja sam izgleda tupav, pa ne shvačam u čemu je problem. Mjenjaj posrani router. Ja se spajam preko routera (T-Com) na net pomoču PPPoE. Nisam spojen preko Carneta doduše.
Ako shvaćam, ti uopće ne koristiš onaj router u hodniku? Spajaš se s klasičnim modemom i dail-up-om?
A zašto bi se spajao na Carnetov server?
16.07.2011 | 19:32
Tebi se router spaja na Carnet putem PPPoE konekcije a ne iPhone. Na router se svi uređaji spajaju putem wireless-a što više nema dodirne točke sa carnet-om kao niti sa vrstom konekcije router-a i carnet-a.

Na iPhone-u nikakve postavke ne upisuješ, nego jednostavno uključi wireless na iPhone-u, pod available networks odabereš svoju kućnu mrežu (ime koje si nadjenuo svom router-u), kada te traži password jednostavno ga utipkaj na iPhone-u i gotovo. Spojen si na svoju kućnu wireless mrežu.

Kao što rekoh, Carnet a niti PPPoE nemaju s tim veze.
16.07.2011 | 20:38
velejaj kaže:

Kao što rekoh, Carnet a niti PPPoE nemaju s tim veze.[/quote]

Tako bi trebalo biti.
17.07.2011 | 00:10
Ne bih rekao. Čovjek nema na routeru podešeno PPPoE spajanje pa da router radi u router modu. Nego router radi u modem modu, a parametre za spajanje na PPPoE ima upisane na Macu. Ergo, ne može se spojiti preko iPhonea, jer ovaj ne podržava takvo spajanje.

Dakle, točan odgovor je da moraš router staviti u router mode i *u njega* upisati Carnet username i password da bi se onda mogao spajati sa svih wifi uređaja na net. Međutim, ako se dobro sjećam (pisalo se već ovdje o tome), to je namjerno ograničeno pa se možda ne može napraviti (bez nekog hackiranja). Pa sam ti zato savjetovao da se spajaš iPhoneom preko Maca na kojem je uključen internet connection sharing.

Ali netko možda zna kako to izvesti i direktno.
17.07.2011 | 16:31
Hvala Smayoo.. tocan odgovor je tocan! Dakle, iPhone ne podrzava tu opciju.
Imao sam ruter u tom modu gdje on sam zove Carnet, ali nije dugo funkcioniralo, tj. konstantno je izbacivalo, pretpostavljam zato jer se radi o Carnetu. Iskon podrska mi je govorila da oni nemogu utjecati na to.
18.07.2011 | 09:56
Tako je. Najjednostavniji način za to riješiti je da na postojeći "modem" spojiš dodatni ruter preko kojeg ostvaruješ PPPoE konekciju i dalje se uredno spajaš na net s bilo kojim wifi/ethernet enabled uređajem bez potrebe za ostvarivanjem PPPoE na klijentu.
18.07.2011 | 12:13
Iskon router koji si uzeo je u Bridge modu, ugovor izmedju Iskona i Carneta zahtijeva to. Za to rijesiti imas vise varijanti:

1. kupis jos jedan router i stavis ga poslje svog routera i na njemu skonfiguriras PPoE konekciju te onda na racunalo doma ili bilo koje drugo racunalo ne moras raditi PPoE konecije prema Carnet serveru

2. Je da ti komp doma preko kojega radis PPoE konekciju trenutacno pretvoris u mini server u njemu ukljucis internet sharing i wifi kao ap i da onda sheras po kuci net.

Dal iPhone morze raditi PPoE konekcije neznam .. sumljam
I jos jedna stvar i da moze iPhone napraviti PPoE konekciju nebis mogao korisiti istovremeno i iphone i laptop za sufranje jer ti se radi provjera dal je vec u upotrebi korisnicko ime. Znaci mogao bis samo surfati ili
sa jednim ili s drugim.

P.S. za router mozes iskoristiti i mac mini koji radi savrseno tu stvar, dapace cak mozes korisititi wifi sa routera a da ti je izlazni router mac mini koji radi PPoE konekciju.Tako imam ja slozeno doma i radi savrseno. Iskon + CARNet.
18.07.2011 | 14:51
Mene zanima zašto se spajati na CARnet?
18.07.2011 | 22:40
Zato što je jeftinije.
19.07.2011 | 01:44
Usluga DUO.Carnet je definirana u bridge modeu i modem ima firmware koji onemogucuje prebacivanje u route mode, iako sam po sebi ima te mogucnosti (tvornicki firmware). Stavljanje novog firmware ne dolazi u obzir jer se time gubi VOIP telefonija koju Iskon isporucuje, a postoji i mogucnost naplate stete na modemu koji je u Iskonovom vlasnistvu.
Najelegantnije rjesenje, koje trosi najmanje struje, je kupovina dodatnog routera na koji se uredaji lokalne mreze spajaju, a ima WAN port s mogucnoscu podizanja PPPoE konekcije. Postojeci modem ostaje s funkcijom modema i mjesta spajanja telefona. Cijena cca. 300 krznatih za novi uredaj ili 50 za nesto na njuskalu.
Cuo sam price da uredno rade stari T-Com Siemens 555 routeri, ali nisam provjerio, pa me ne drzite za rijec.
Sam iPhone nema mogucnost istovremenog podizanja PPPoE i WLAN konekcije.

PS DUO/TRIO ista stva samo je pitanje IPTV.
28.07.2011 | 13:23
Može li mi netko pomoći sa slijedećim problemom. Naime, prije nekog vremena sam se prikopčao na iskon preko carneta i to wirelesom ali je bio taj problem da se mac nije mogao spojiti wifi-om kad se koristi bridge mod. To je bilo riješeno tako da mi je netko iz iskona (sada taj više ne radi) rekao da u terminalu negdje upišem neku riječ da bi se mac mogao spojiti.
Kako sam sad stavio 10.5.8 (a prije je bio 10.3.9) pojavio mi se isti problem.
Da li netko zna kako se to radi ili kako da uopće riješim problem spajanja preko wifi-ja. Spajanje žicom preko PPoE radi normalno.

Ima li neko neko rješenje?

Hvala unaprijed
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 14 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO