13.08.2011 | 10:54
Jesi li kod kuće ili na poslu? Ako si doma, onda čisto sumnjam da imaš proxy server. Proxy server se koristi kod većih mreža kad treba odrediti kod izlaska prema van i slično; također na taj način se štiti mreža od upada izvana. Nisam IT stručnjak, pa ako lupam gluposti, slobodno me ispravite. No, doma još nisam susrel nikog da bi imal proxy server.
Postavke proxy servera nalaziš u sys prefsima, pa network pa klikneš na ethernet i onda advanced i tamo ti se otvore proxy server postavke.
Pitanje: jesi li ikad kupovao nešto s kompom preko te mreže? Moja je pretpostavka da, ako imaš proxy server, možda ti je isključena opcija https izlaska pa zato nemreš deaktivirati CS5, jer pretpostavljam da takve stvari idu preko osigurane i enkriptirane veze. U svakom slučaju, ako je Proxy doista tvoj problem, onda se moraš čuti s nekom IT službom koja ti održava sistem da ti kažu koji su pristupni parametri i kaj treba podesiti, jer se najčešće radi o brojkama i slovima koji su nasumično odabrani, tj. nisu zamišljeni kao nešto što bi svatko trebao znati i podešavati....
Nisam bio od pomoći, bojim se, pa se uzdam u Smayoo-u da ti pomogne; on je maher od mreža, ja sam na razini DIY home usera....