10.10.2011 | 11:56
smayoo kaže:
Čemu ti uopće služi drugi ADSL od 1GB prometa kad imaš onaj flat? Zašto ti nije sve na Flatu?
Flat je moja mreža, ... a ona od 1 GB je od staraca, .... dvije su mreže jer treba 2 MaxTV-a, nažalost nije se moglo staviti dva MaxTV uređaja jer nije moguće povezati žicom te dvije lokacije (dva različita kata) a i MaxTV ne dozvoljava dva uređaja na jednom ruteru ako je uključem MaxTV HD (a kod mene je).
Starcima ne treba više od 1 GB jer sve što rade na internetu je mail, povremeno čitanje foruma i online bankarstvo, a i samo je jedno računalo... te spika da oni žele svoj internet jer često kod mene nekaj radi pa je pristup internetu spor, a i kad već plaćaju 1 GB onda da ga i troše, a i bolji im je signal jer do mog rutera ima par zidova i deka pa je signal povremeno u q...u
...dok ja imam na mreži 2 laptopa, 1 Mac Mini koji služi ko server za sve i svašta (Apache, FTP, VNC, videostreming (AirPlay), iTunesShare, PrintServer, Scan share itd... ima toga), 3 DS konzole, Wii, iPad, iPod, 2 iPhone-a .... a trebalo bi dodati još i AppleTV kad ga uspijem nabaviti .... te 5 korisnika svega toga koji nemilice troše Flat.
A umrežio bih te dvije mreže zbog AirPrinta i iTunesShare