21.10.2011 | 09:27
yawn pong kaže:
Imam jedan problem koji ne mogu rijesiti, niti naci na internetu da itko ima isti problem. Radi se o tome da kad ukljucim file sharing osim foldera koji su mi na popisu za dijeljenje on mi dijeli i moj user folder i cijeli "Macintosh HD" folder. Kod istih foldera kad odem na "Get info" nema uopce kvacice na "Shared folder" tako da ne znam u cemu je problem, a ne zelim svima pristup cijelom racunalu.
To se na radi na taj način. Ideš u sys prefse i odabereš sharing. Otvara ti se izbornik koji ti nudi sharing internet veze, optike, printera bluetootha, susjedove pseće kućice
i između ostalog i file sharing.
Odabereš file sharing i sad imaš dolje plus i minus s kojima odabireš TOČNO foldere koje želiš. Također, svakom shareanom folderu možeš dati i premissione koje želiš (read only, write only (aka drop only), read and write... Također, možeš sad zadati TKO smije kud pa i posve otvoriti folder koji želiš (everyone) i onda te neće tražiti user name i pass. Također, pod advanced ispod imaš i pristupne protokole za folder (Apple, FTP, Samba)...
OSX je predivan i od leoparda nadalje je ovo napravljeno savršeno do te mjere da ti server OSX samo za file server funkciju doista nije potreban...