29.12.2011 | 01:02
I ja imam juniorku 8 i juniora 6 godina koji obožavaju iPad. Koristio sam jedno vrijeme Installous da isprobaju igre i ako su im se svidjele onda bi ih kupio na App Storeu.
No, jednog dana sam ih skužio da su počeli sami skidati sve i svašta preko njega, a i odlazili su na Youtube gledati crtiće. Povremeno bi zalutali i na neke video isječke koji još nisu primjereni za njihove godine, pa sam im bio prisiljen isključiti internet, a opet dopustiti WiFi da mogu gledati crtane filmove sa NAS diska.
Sada je Installous u potpunosti zaboravljen, a jedino što im je dobro došlo od jailbreaka jest ona aplikacija Remove Background ili RemoveBG pomoću kojeg s jedim potezom zatvorimo sve otvorene igre
To se pokazalo potrebnim jer nakon određenog vremena i sa puno učitanih igara počne prvo štekati zvuk, a onda i sve ostalo. Ne razumijem zašto takvu opciju Apple već nije uključio u iOS 5. Stvarno je glupo kad moraš svaku aplikaciju tapnuti da bi ju maknuo sa multitasking trake.
Mislim da ću uskoro i njihov iPad prebaciti na iOS 5 pa makar jailbreak još ne bude izašao jer inače im neću moći instalirati najnovije dopune igrara koje već imaju, a da ne spominjem instalaciju najnovijih.