iPhone 5 problem s punjenjem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 problem s punjenjem

26.07.2014 | 15:27
Pozz ekipa... Evo imam par pitanja za vas..
Dakle kupila sam iPhone 5 16gb preko oglasa,za mobitel stvarno nemam rijeci,radi besprijekorno.. Prilikom kupnje,punjac je vec bio oštećen,dakle guma je pri vrhu bila strgana,nakon 2 tjedna upotrebe skroz se strgo.. Kupila sam u punjac u ovlastenoj trgovini za 94,00kn,radio normalno cca 2 tjedna,te odjednom ga mob ne prepoznaje,i kad ga ustekam pise da je potreban certifikat.. U istom ducanu zamjenim punjac,daju mi isti takav,i desi se potpuno ista stvar!! nakon cca 2 tjedna!..
Kupim punjac u tele2(79,00kn) i radio je normalno nepunih 5 dana,te se desi ista stvar sa certifikatom.. E sad mene zanima dali je problem u mom mobitelu,punjacima ili sto??
U vip centru su mi nudili također punjac(169,00kn) ali je gospoda rekla da nije sigurna dali je to originalan punjac... Mob nemogu upalit,skroz je ispraznjen,kad ga pokusam upalit,sam pokaze da je prazan i ugasi se.. Gdje ja mogu nabavit taj oriđiđi punjac??
Brz odgovor,hvala
26.07.2014 | 15:35
Nije ti problem u punjaču, nego u kabelu. Treba ti drugi kabel.
28.07.2014 | 13:05
Dobro ti je smayo rekao.
Nije do punjaca nego do kabla.
Trk u iStyle i kupi orginalni za 169kn.
Nemoj se zezat sa zamjenskim punjacima jer od iphonea 5 pa na gore ti to vise nije "samo žica sa konektorima".
04.08.2014 | 14:57
Kupila u iStylu taj za 169 i opet nepuni
Nema mi druge nego na servis? imate koji za preporucit? Zato sto sam skuzila da ih je pola neovlasteno,i nema pojma?
04.08.2014 | 15:32
To što je servis neovlašten, ne znači da ne valja. Nažalost, oni koji su ovlašteni uglavnom ispadaju najgori.
Ja nemam osobna iskusta pa ne mogu ništa preporučiti.
05.08.2014 | 10:18
Sar@ kaže:
Kupila u iStylu taj za 169 i opet nepuni
Nema mi druge nego na servis? imate koji za preporucit? Zato sto sam skuzila da ih je pola neovlasteno,i nema pojma?

to se događa kad ljudi koriste usrane zamjenske punjače kojima fali hrpa elektronike i stabilizatora napona pa ti spali jedan mali čipić na matičnoj koji regulira punjenje telefona i sad će te taj popravak koštat oko 1000kn.
trkni do iKlinike.

više info oko problema www.macrumors.com/2014/06/19/iphone-5-faulty-chips/
05.08.2014 | 11:42
Glupost,to se moze desiti(i desavalo se) i sa originalnim punjacima i kablovima.Popravak traje cca 30 minuta.
05.08.2014 | 14:45
nisam ni rekao da se ne dešava sa orginalnom opremo ali se uglavnom dešava sa zamjenskim punjačima.
05.08.2014 | 16:43
Ako nemaš neku konkretnu i vjerodostojnu statistiku, molim da se suzdržiš ovakvih izjava. Otkud znaš s kakvom se opremom "uglavnom" dešava? Radiš u Apple servisu? Ili?

Imali smo nedavno ovakvu diskusiju Vanjuška i ja, i isto se pozivao na taj isti članak koji ni po čemu nije vjerodostojan.
05.08.2014 | 16:49
www.jabucnjak.hr/forum/iphone/129891-iphone-5-ne-puni-se.html

Evo. Sve na tu temu smo rekli tamo. Dakle, vpasic, i bilo tko treći - molim suzdržite se lupetanja o stvarima koje ne razumijete. Hvala.
05.08.2014 | 18:12
smayoo kaže:
www.jabucnjak.hr/forum/iphone/129891-iphone-5-ne-puni-se.html

Evo. Sve na tu temu smo rekli tamo. Dakle, vpasic, i bilo tko treći - molim suzdržite se lupetanja o stvarima koje ne razumijete. Hvala.

alo, nema ovdje nikakvog lupetanja!
nije bitno gdje radim nego od 10 iphone-ova koji mi dođu na servis zbog nemogućnosti punjenja svi su sa istim problemom a 8 je crklo usljed punjenja sa neorginalnim punjačem.

www.mendmyi.com/blog/2014/06/has-your-ip...-on-we-can-fix-that/
05.08.2014 | 20:40
Nemoj da sad opet pišem, sve sam napisao tamo.
Ne možeš nonšalantno tvrditi da BILO KOJI "neoriginalni" punjač izaziva takav kvar. To je neodgovorno plašenje i dezinformiranje ljudi.

iPhone se puni iz STANDARDNOG USB PORTA, standardnim USB naponom od 5V. Kakav je to uopće kretenski izraz "neoriginalni punjač"? Koji je punjač "originalni"? Onaj kojeg izvadiš iz iPhone kutije? I što ako ti se on pokvari, ili ga izgubiš, ili trebaš 2?

USB port na mom Macu može služiti za punjenje iPhonea. To je isto neoriginalni punjač.
I USB port na mom LG televizoru isto.
I u mom Fordu isto tako.
I punjač koji smo dobili sa Samsung tabletom je isto USB. Hoće i od njega krepat iPhone?
I onaj koji je došao s Nokia mobitelom od moje supruge isto.
Itd, itd.

Dakle - ponavljam - ne lupetaj.
Ako radiš u servisu, od 10 iphonea koji ti dođu na servis zbog nemogućnosti punjenja, 8 je crklo zbog NEKOG SPECIFIČNOG *NEISPRAVNOG* USB punjača, a ne bilo kojeg non-apple punjača.
06.08.2014 | 16:06
koji ti je klinac.
jel ti vidiš da sam ja igdje u svojim postovima napisao riječi "bilo koji".
zna se šta su orginalni! iz kutije i iz istylea za 169kn.
ima par zamjenskih koji prolaze bez problema al ljudi uglavnom kupuju zamjenska kineska sranja!
znam da se puni iz standardnih usb portova al ovdje je riječ o usranim zamjenskim punjačima.
opet ti ponavljam, nisam niujednom postu upotrijebio riječi "BILO KOJI" tako da ne znam šta si se raspištoljio na mene.
06.08.2014 | 16:57
Ako kažeš samo "neoriginalni" - to podrazumijeva "bilo koji osim Apple".
Reagiram agresivno na takve izjave jer ovdje ima puno ljudi koji o svemu tome ne znaju ništa, pročitaju takav neki kategorički stav i radi njega kupe opet neko smeće koje netko prodaje kao originalno (jer prosječni korisnik to ionako ne zna provjeriti), potroše puno novca i opet imaju problema.

A što se tiče iStyle, kako si sad pak ti tako siguran da je taj od 169 kn "original", kad sami prodavači tamo nisu? Po čemu? Zato što je to iStyle?
06.08.2014 | 23:10
Dala sam ga u tele2 na popravak,pa sta Bog da... S obzirom da mi je dan jucer i staklo puklo, a popravak 750kn dobrano ce me oderat ( al sama sam si kriva za to)
Nakon ovog,odlucila sam prodati ovaj,ali i dalje ostati vjerna appleu,pa kupiti 5s
08.08.2014 | 19:15
Pa ja mislim da je lako prepoznati orginalni i fake, orginalni ima ono meko 'meso' kabal, mekši je i mrvicu deblji od fake-a.
08.08.2014 | 21:47
Slažem se. Iznimno je lako prepoznati originalni iPhone 5 kabel. Izolacijski plašt dobije žute fleke i onda se počne guliti. Osim ako se nikad ne koristi i uvijek čuva lijepo smotan u ladici. Inače, otprilike kad dobije žute fleke, onda iPhone počne javljati da mu to nije originalni kabel.
S druge strane, "fake" od $2 s E-baya radi normalno i 2 godine nakon kupovine, a iPhone se ne buni da nije originalan.

Dajte više, pun mi je do ušiju tih naklapanja o "originalu"...
09.08.2014 | 06:19
Ne znam šta rade s kablovima jer ga imam četvrtu godinu i još je ko novi. Dobio sam ga s iP4 i originalni je. Jedino sam slušalice dao unuku pa niti ne znam šta je s njima.
09.08.2014 | 07:31
Kabel koji sam dobio uz moj 5S (nov) koristim za puniti iPad i iPhone na poslu. Stoji spojen na punjac, uopce ga ne nosam uokolo, i sav se unistio. Pozutio je, pukla izolacija na jednom mjestu (blizu utikaca), ali jos uvijek radi besprijekorno samo izgleda kao da je star par godina a ne mjeseci :/

I smatram da je 15-20$ koliko traze za originalne kabele pljacka ziva i porez na budale. Kupit cu radije 5-6 zamjenskih za iste pare, jer je toliko ocigledno da ovi "originalni" uopce nisu niti bolji niti kvalitetniji.
09.08.2014 | 09:29
Nije problem punjenje, vec prijenos podataka. To ne mogu svi kabeli.
09.08.2014 | 09:59
Svaki kojeg sam ja kupio, a da je prodan kao prikladan za podatke, radi normalno. I koštao je isto tako 10x manje od "originala".
10.08.2014 | 23:19
Mob bio na "popravku" i nije popravljen.. Ispostavilo se da uopce nije rijec o kabelu,niti konektoru,sve je uredu.. Nesto je na maticnoj ploci s kontaktima... Serviser nije htjeo raditi to,posto je dosta riskantno,te su me poslali u iStyle pošto je on ovlašten.. Hope so da ce se popravit
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 55 minuta
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a
  • ^SuperUnknown^: Da, nema druge. Sudeci po nekim threadovima novija verzija trazi AVX2 instrukcije koje cMP nema :/
  • kupus: whatsapp web? za prvu ruku
  • ^SuperUnknown^: Zadnji update WhatsApp desktop appa se vise ne pokrece, ikona zabounca na sekundu i nista se ne dogodi. Starija verzija koja mi je radila je upravo "expired". Monterey OS. Ima tko slicnih problema ili rjesenje?
  • dpasaric: Sretan 70-ti rođendan Jobsu u nekom digitalnom raju! ;)
  • kupus: neka se javi porukom
  • kupus: tražim preporuku za iptv, ako ima tko...
  • Zdravac: ...ali je najpraktičniji u kombinaciji sa Password managerom. Sve se učita i sve mi je tu postavljeno i dok tako radi, nemam jednostavno potrebe za prelaskom na nešto drugo. Isto otprilike kao i sa stock Mail.app
  • smayoo: Safari je dreq bloatware. Najgora Mac stock aplikacija.
  • kupus: nikad mi se nije svidio :(
  • Zdravac: zašto jednostavno ne koristite safari?
  • smayoo: ništa što se temelji na chrome kodu meni ne dolazi u obzir
  • kupus: mislim da ću, nakon korištenja firefoxa od samih početaka, umiroviti ga na neko vrijeme
  • kupus: nerado to kažem, ali brave je toliko "lakši" od firefoxa da mi se čini da koristim drugo računalo.
  • Matija klc: Hvala Zdravac, pokusam sa njime
  • Zdravac: Ili si mislio na besplatnu "verziju" Microsoft Office paketa? :)
  • Zdravac: Imaš u App storeu besplatni Collabora Office. On je zasnovan na Libre Office-u kojega svi hvale kao free zamjena za Microsoft
  • Matija klc: Ekipa, trebam office paket za Ipad 10. Ima li kakva besplatna mogucnost ili mi preostaje platiti paket? Hvala
  • zvone: plaćali istu nominalnu sumu u eurima za apple priouzvode a sad kad su euro i dolar isti opet digli.
  • zvone: A i primjetih da prije dok je dolar bio slab smo
  • zvone: Dobra ideja o bojkotu američke robe.
  • rusty: Ja je koristim sa svoje Studio ekrane
  • Yonkis: Koristi li netko (Appleovu) polishing cloth [link]
  • jura22: na Opera for iOS ne radi Vikalica. Sto god se upise ne prikazuje.
  • jura22: Abc
  • petros: Ne bih bojkotirao ni Temu niti AliExpress! :)
  • Zdravac: Samo ubaciš Samsung u ponudu, i svi smo mi opet kod tebe trgujemo!
  • Zdravac: Davore, a Temu bi odmah bojkotirao, jel? :)
  • Zdravac: EU, GB i Canada i još ako bi nekako mogli pridobiti Tursku, mislim da bi mogli jako učinkovito pokazati zube. Kad bih tu vidio zajedništvo, ja bih određeno vrijeme bojkotirao.
  • JOHN: ovakve reakcije tog nasnifanog čobana samo potvrđuju moje sumnje da bolesnici vladaju svijetim a još veći imbecili daju glas takvima što je onaj smrad na zapadu i onaj još smrdljiviji na istoku
  • dpasaric: Nismo spremni! :)
  • JOHN: Ako će se bojkotirati kao ovo s dućanima……nebumo daleko stigli.
  • Zdravac: Jeste li spremni, kao Europljanin, bojkotirati američke proizvode dok je Trump predsjednik i ako EU zaključi da na taj način možemo izboriti / vratiti poštovanje europskog ugleda u novom globalnom poretku ?
  • Borisone: Tresla se brda, umro je iPhone SE. R.I.P.
  • Borisone: Da ima "live" event, bilo bi tjedan dana ranije objava na Apple stranicama.
  • Zdravac: e jbg
  • Zdravac: Jel ima live prijenos?
  • Borisone: Ne. Najvjerojatnije samo ažuriran Apple site i objave za medije o novim uređajima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO