01.07.2007 | 19:53
User je napisao:
Meni je malo zao sta je Apple vecini ljudi na svijetu poznat po iPodu i sada iPhoneu i vise se Macovi ne gledaju kao njihov glavni proizvod (iako to bar po meni jos uvijek jesu). Vec i u svojoj okolini vidim hrpu ljudi koji za Macove nisu nikad culi al zato znaju za iPod ili ga cak i imaju.
Tocno, ali to je samo jako pametna strategija ljudi iz apple-a. klasicna promocija proizvoda i brenda! tako se probijaju i osvajaju sve veci i veci dio trzista kroz te \"sekundarne\" proizvode, a tako, kao posljedica, na red dolazi i veca prodaja onih \"primarnih\" proizvoda (mac kompovi)...
naime, iPhone koristi mac OSX. vodeci se podacima prodaje iPoda i gledajuci kolika se buka digla oko iPhona:
- to sve govori da ce vjerovatno jako jako puno ljudi kupiti taj iPhone,
- to znaci da ce puno ljudi koristiti mac OSX (preko iPhone-a..),
- to dalje znaci da ce puno programera raditi aplikacije za isti (to je najbitnije jer mi neke stvari fale na macu koje vec postoji za PC - tipa GPS apps...),
- to znaci da ce, puno vise nego sto je to iPod omogucio, apple izaci iz neke margine trzista (ma koliko tu marginu netko tumacio kao prednost
),
- to znaci da ce, vrlo vjerovatno, zbog kompatibilnosti iPhone-komp puno ljudi i kupiti maca (ali to mi i nije toliko bitno na kraju...)
nisu ni ludi ti iz apple-a kako izgledaju...