01.01.2004 | 07:32
Jest da je 6:30 ujutro, ali Panther je instaliran na Beige G3!
Problemi? Da... kao prvo, nemojte slučajno u XPostoFacto izborniku uključiti firmware definiranje input devicea na keyboard jer ćete završiti sa strojem koji ne prepoznaje ADB tastaturu! To i nije neka frka, ali ako imate uključen login s passwordom onda jest ... a ne možete bootati niti u OS 9 s CD-a jer "C" na tastaturi više ne radi jer se stvar rješava prije toga. Cool . Srećom, imao sam USB tastaturu pri ruci, pa sam to zaobišao. No, zato je druga opcija zgodna - može se u firmwareu definirati da je "rani monitor" onaj na dodatnoj kartici - u mom slučaju Radeon. To mi je super jer prije nikada za vrijeme boota nisam vidio onaj rani OS X intro screen - meni se monitor uključio iz sleepa tek negdje na pola boota kada inicijalizira i dodatne grafičke kartice. Dalje... instalacija ne prolazi kada se inicira iz OS X-a (to je dokumentirani bug), ali u mom slučaju ne prolazi niti iz OS 9 - osim ako se paraleleno s XPostoFacto i u StartUp Disk panelu ne podesi boot na Panther CD - inače stroj stoji i ne zna odakle krenuti. Helper disk opcija vam ne treba i preskočite je. Sama instalacija ide jako sporo, ali to je samo do mog starog sistema i sporog diska. Za sada nisam primjetio ništa "razbijeno" osim onih stvari koje Panther i inače zafrkne. Stvar koja me oduševila jest da je PowerLogix Cache Control za moj upgrade ostao funkcionalan i da i dalje imam kontrolu nad L2 cacheom.
Brzina? Nisam mislio da će napraviti bitnu razliku, ali jest! Najviše se osjeti na GUI-iju. Sve radi mekše, a i kao da se procesor bolje koristi kada je više aplikacija aktivno. Jedino što ne možete očekivati da mekano radi je Expose - što je i normalno na strojevima koji ne podržavaju Quartz Extreme. Toliko za sada... detalje ću pisati ovih dana kada stvar malo bolje testiram...