26.01.2004 | 14:15
Dakle, nakon dugotrajne i u konačnici uspješne bitke , instalirao ja OS X 10.1, napravio upgrade na 10.1.5 i sve 5, radi USB, radi dodatna mrežna kartica, Voodooica nažalost, ne radi (niti bez akceleracije), prikopčah USB ISDN TA (Billion, model mini), instalirah drivere, restartao (probano i po uputstvima, prvo instalacija, restart, a onda prikapčanje) i eto i njega među prepoznatim hardverajem...
E sad... Podesio ja sve što se podesiti da, u biti samo sam postavio modem kao USB ISDN TA 64K PPP, dodao ga kao aktivni network port, maknuo kvačicu sa "Wait for dial tone", ukucao broj, username, password i okinuo konekciju. RADI!!! Ali...
Sav sretan, pokrenuh ja Camino, ukucah mac.dir.hr, kad ono, "mac.dir.hr could not be found", dolje u status baru je zapelo na "resolving host". WTF? Ne može se ni drugim stranicama pristupiti, niti se može pošta slati, ništa... IE, Mozilla, također ništa.
Konekcija je uredno ostvarena, Macu je dodijeljena IP adresa, DNS-ovi su na mjestu, bez problema pingam i njih i onu remote adresu iz loga konekcije. Što mi je promaklo?
P.S.
Da, instalirao sam onaj Security update prije obavljanja upgradea na combo 10.1.5.