08.02.2004 | 21:57
Hvala g. Pasaric, vec sam prije par dana napisal odgovor i zahvalu, no ne znam u ludilu valjda sam zaboravil poslati.No ionako su svi pokušaji bili bezuspješni, očito se Library u 10.2.7 sprčkal i nije se ničim dal srediti, jedva sam si dokumente i dio mp3ja spasil s copy-paste (u buffer pa na drugi disk!) jer mi je sve bilo zblokirano da manualno nisam nis mogel ni u Tost ubaciti!.
Sad sam na Pantheru 10.3.2 proučavam kaj mi smeta osnovnom radnom programu (Nuendo)pa imam pitanja, ako mi netko želi pomoći može me malo educirati s par snack-natuknica na moja pitanja, možda će još nekom pomoći kad se nađe u gabuli da usred posla sve mjenja, kao ja.
1)
Molim vas, da li mi netko moze objasniti i savjetovati kako da setup/iram Sistem Preferences/International/Input Menu. To je malo drugačije sada na Pantheru pa ne znam da li treba onaj stari hrvatski i slovenski pakage keyboard layout, ili su tu sad neki novi "keyboard Viewer-Palette Unicode" i "Charachter Palette Unicode" sistemi za hrvatske znakove. Inace Panther mi se dosta lose ponasalo s prošlim pakageom, a u International/Language sam shvatio da Hrvatski nikako ne smije biti prvi, prije Engleskog, jer mi ruši neke applikacije (npr Nuendo 2 se ne može s tim redosljedom ni dignuti, što je dobro da znaju korisnici Nuenda!)
2)
Primjetio sam da mi kod Panthera upload jako (10tak puta) premašuje download, a kako sam limitirani korisnik ADSL-a netko mi se jako zaljepil ko pijavica, bojim se, a ne znam gdje to mogu zabraniti, i zatvoriti nezeljenu slavinu, da li u Safariju ili ... i kako?!