27.02.2004 | 02:36
Kako vi komentirate ovu vrlo preciznu "pritu�bu" na Aqua su�elje?
To nije sve, mogao bih reci
Buduci da sam dugo vremena radio kao UI dizajner, mogu samo reci da je tip velikim dijelom u pravu. Recimo, ocigledno je da je Aqua "slaba" na uporabljivost s tipkovnice, i nedosljednost u nekim detaljima.
S druge pak strane, mislim da u zakljuccima odvec radikalizira, pa (nesvjesno?) parafrazira Jeffa Raskina i jos neke lamere, koji cesto grintaju samo zato jer im se grinta.
Takodjer, korisnik iz clanka nije bas upoznat s Novim Appleovim vodicem za Aqua GUI, pa pita stvari koje su onamo objasnjene (npr. zasto jedne aplikacije imaju pozadinu brusenog metala, a druge to nemaju).
S druge strane, osobno ne znam nijedan operativni sustav koji je jednostavniji, intuitivniji i bolji za uporabu od OS X-a. Stoga svaka zelja da bude jos bolji, dobrodosla je.
Razvoj softwera najvise lezi u rukama nas korisnika. Apple razvija OS X nama a ne sebi, pa svaka ovaka "prituzba", kritika i savjet (i ja sam svojedobno napravio poveci popis i poslao ga Appleu) samo pridonosi lakoci, upeglanosti i jednostavnosti OS-a.