29.06.2004 | 20:41
Evo sam tek veceras pogledao snimku Jobsove propovijedi na WWDCu. Sve je lijepo predstavio, svaka cast, cak je uspio iskupiti se i za 3GHz. Novi monitori su mi bili najdosadniji dio . Iako nisu losi, dapace.
Ali Tigar!
Eh, nisam mogao vjerovati da ce u sljedecu verziju OS X-a toliko toga ubaciti, ili bolje reci, nakrcati! Novih tehnologija je bogami i previse, pa me ne cudi da su uranili s predstavljanjem, da se softweraska ekipa malo privikne na shock. Ono sto donosi Tigar je jednom rjecju, nevjerojatno, i po mom skromnom sudu, veci skok negoli je bio skok s Jaguara (10.2) na Panthera (10.3).
U mene dvojbe nema - tamo negdje dogodine (vjerojatno ce najaviti dan isporuke tamo za MWSF 2005), jedna kopija je sigurno moja! Samo Spotlight i Automator ce opravdati prijelaz na Tigra, a da o ostalome ne govorim.
Neki su od predstave ocekivali brda i doline, brdo novih igracaka, no mene je zanimao samo OS X. To je najbolji proizvod kojeg je Apple ikad napravio i izbacio ljudima na uporabu. Tocka. Bolje reci, usklicnik!
Nadam se da su i ostali nasli sebe: Davor vec kuje planove kako se docepati 30" ekrana i najnovijeg PowerMaca, pretpostavljam. NO preporucio bih mu da se strpi malo ... govorka se da su novi apdejti PowerMacova na 3GHz tu za tri mjeseca, i novi mishevi i lebdece, svjetlece tipkovnice ... Ma kad je mogao 7, moze se strpit' i jos jednu godinu