13.09.2004 | 18:37
evo mene sa impresijama sa osx-a na starom g3. majka mu stara, je li bilo bas neophodno promijeniti sve one uhodane shortcute (new folder, new alias i slicno)? agrgh, no dobro, navikni se na novi interface uz lagano gundjanje "kome je smetao jabuka-m?"
nego mogu li se negdje postimati tri stvari za finder:
- ne zelim vidjeti sadrzaj prozora dok ga resizam ili povlacim na drugo mjesto na ekranu. mogu li to negdje switchnuti kao sto moze moj susjed na odvratnim windowsima?
- ne zelim niti minimize/maximize animacije;
naime ati rage128 u g3 doslovno vristi i stenje na sav taj eyecandy.
- i mogu li negdje posetirati da mi nove prozore otvara uvijek u details modu prikaza?
i zasto vise nema winowshade moda? pa to mi fali za poludit
i uzasno bi dobrodosli tooltipsi, sad u fazi napikavanja i odgonetavanja cemu sto sluzi. zapravo, koliko vam je trebalo da se naviknete na sve te pro et contre osxa? paralelno radim na windowsima i gui xp-a zapravo uopce nije los; vise gnjavaze imam sa osxom a manje mogucnosti setiranja detalja. ehda, gdje dovraga mogu iskljuciti sjene i aplhablending? i koji je najbrzi nacin da otvorim cd-drive? (da, drive je mijenjan, da naravno nije appleov i nema tipku na mjestu na kojem je vrli dizajner zamislio pa treba rucno otvarati vrata i nabadati open/close dugme). dakle ima li neka fora za eject (osim jabuka-e ali samo kada je disk vec unutra)?
HVALA!