Obama predsjednik USA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Obama predsjednik USA

07.11.2012 | 10:14
I ovi izbori su završeni u Americi. Obama je sa 303 biračkih predstavnika, a Romney sa 206 biračkih predstavnika.
To znači Obama je predsjednik još 4 godine.
Ali šta to znači?
Unutarnja politika: To znači da se doslovno ništa u Americi nije promijenilo. Obama i dalje nema većinu u "House of Representatives" a u "Senatu” ima. Tako da će mu biti i dalje vezane ruke, jer šta god bi promijenio ne može jer nema većinu. Jedina šansa za Ameriku je da se dogovaraju i zajedno naprave neke konpromisne promjene (šta, kako ja Amere vidim, nema šanse). Romney je u svom govoru u Bostonu dao neke naznake u tom smjeru, živi bili pa vidjeli. Amerika mora raditi na rješavanju krize, to još traje a Ameri tonu sve dublje i dublje. I unutarnji dud je sve veći i veći. Razno razni napuhani privredni baloni samo čekaju na pucanje, a svaki je barem tako velik kao onaj iz Suprime-krize 2008-me. Tu imaju odgovornost i prema ostatku svijeta.

Vanjska politika: vanjska politika Amerike se neće znatno mijenjati i jedan i drugi imaju isti ili sličan stav šta se vanjske politike tiče. Provo i osnovno će im biti da se povuku iz razno raznih ratišta u svijetu, jer to ih košta samo para. U Afganistanu je Obama završio posao, šta se demokratizacije te zemlje tiče, nije to to šta su zacrtali, talibani bi trebali na sljedećim izborima biti prisutni sa svojim predstavnicima, a to sigurno nije to što bi bilo u interesu Amerike, a ni ostatka svijeta.
Iz Iraka se već povlače.
Prema Iranu će se morati pooštriti retorika, jer ovaj Ahmadinedschad ne popušta u nuklearnom programu, a Izraelci se toga pravo boje, tako da će trebati Amerika uredovati na tom dijelu planete.
Sirya je još jedno otvoreno gradilište, gdje moraju zauzeti stav, ali to najviše ovisi o Rusima. A sa Rusima već imaju otvorenih par neriješenih pitanja, na primjer štit od raketa serednjeg dometa koji misle instalirati u Europi a nisu pitali Putina za dozvolu.

Europu će morati stisnuti da riješi dužničku krizu, to već i rade. Ali po tom pitanju bi morali baciti oko na njihove Raiting Agenture jer su one jedan važan činbenik u toj igri. Nadu daje naj novija odluka jednog Australskog suda, po kojoj Standard & Poor's mora platiti odštetu jer su neki investment rajtingovali "TOP" pa su ulagači izgubili hrpu love. Tu bi se konačno preuzela odgovornost za to zlo koje Raiting Agenture rade sa njihovim procjenama.

Jedino bi me još pravo veselilo, kad bi u Bosni lupili šakom po stolu i zaustavili ovu agoniju, ovim lokalnim lopovima pokazali gdje se nalaze vrata i organizirali ovaj jad da i to krene naprijed, samo oni su u stanju napraviti tako nešto. Europa je sa ovim mlakim Inskom izgubila na tom području, kao šta je bilo za očekivati. Europa je dobra za ”osuđivamo naj strože" a Amerika rokne nečim, kad izgube živce, to su pokazali i u prošlom balkansom ratu, nikad to ne bi završilo da Amari nisu poslali "nevidljive" da to riješe.

Upravo gledam govore Obame u Chicagu i Romneya u Bostonu i naj više me dojmilo kako je Romney priznao poraz, ne kao kod nas, nema poraza sve su neke namještaljke, dok je moguće zavlačiti zavlači se. Ovaj amerikanac je izašao na pozornicu i jednostavno je česitao svom političkom protivniku, i zaželio mu svu sreću svijeta i obećao da će mu pomoći gdje može. To bi trebali ovi naši shvatiti, ako narod odluči onda je odlučio.
07.11.2012 | 10:38
"Poostrit retorika prema Iranu?!? Amerika ce morat "uredovat" na tom dijelu planete?" Mislim da bi zaista bilo dosta americkog sirenja mira. Irak, jel ti znaci sta ta rijec?

"Europu ce stisnuti da rijese duznicku krizu." LOL, nisam samo siguran tko je prouzrocio trenutnu svjetsku depresiju (ovo komotno vise nije recesija).

"Napraviti reda u Bosni?!?" Neznam sta rec...

Bilo bi ok da rijese probleme u svom dvoristu, prestanu govoriti drugima sta da rade, a posebno da prestanu siriti "mir" po svijetu.

Evo par preporuka za kvalitetno stivo:

en.wikipedia.org/wiki/Capitalism:_A_Love_Story

en.wikipedia.org/wiki/Sicko

en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_9/11
07.11.2012 | 10:47
Romney je persona poput Busha. On bi svugdje po svijetu ratovao i silom nametao rjesenja i "uvodio demokraciju".

Obama je blaza struja i gleda na to vise ekonomski. Tj. svjestan je koliko ti ratovi kostaju. Ali ne moze nista radikalno promijeniti sam. Naslijedio je situaciju koju ne podrzava, ali nema vecinu da mijenja.

Igrom slucaja ja sam u jednoj od tih vojnih baza. Jedna je od najvecih u Afganistanu, ali je princip fukncioniranja svugdje isti, razlika je samo u brojevima.

Ne biste vjerovali koliko sve to kosta. Pa dnevno se popije cca 300 tisuca bocica vode po pola litra. Vise od 100000 obroka. Milioni dolara na dnevnice osoblju. SVAKI DAN!

A sta je sa oruzjem, borbnim i izvidjackim letovima, gorivom, rezervnim dijelovima, vozilima, generatorima, klima uredjajima, stambenim objektima...

Piste su ovdje prometnije nego na 90% svjetskih aerodroma, a uglavnom su cargo letovi.

Sve to placaju porezni obveznici zemlje koja grca u dugovima.

Mene cudi da to ratovanje nisu do sada i okoncali...
07.11.2012 | 10:49
To šta sam napisao u mom postu, je ono šta će ameri raditi. Da li se ja s tim slažem ili ne. Dobro znam odakle je ova kriza krenula. A raitig agenture se nalaze u njihovom dvorištu ili? Ako ćemo iskreno, u Bosni treba poslagati kockice jer ovi lopovi i đubrad od političara samo seru i pune đepove, a za to niko drugi nije tako dobar ko Ameri, jer oni lupe pa pitaju.
I na kraju molim te ne izvlači stvari iz kontexta.
07.11.2012 | 10:58
Ne živim u BIH pa sigurno nemam moralno pravo govoriti što bi tamo trebalo učiniti, ali imao sam dovoljno poslovnog angažmana tamo da mogu reći kako nešto treba tamo strukturno promijeniti jer ovako se nikad neće pomaknuti naprijed. Koliko tamo ima pustih vlada i ministarstava... Federalnih, pa kantonalnih, a RS da ne zaboravim. Pa onda još raznih lokalnih šerifa. Nijedan infrastrukturni projekt nikamo ne mrda jer, ako se jedan s njim složio, drugi iz inata neće.

O paradoksima svakodnevnog života da ne pričam. Znam čovjeka koji živi u Lukavici, a radi u Sarajevu (otprilike kao da netko živi u V.Gorici, a radi u Zagrebu, samo što je Lukavica u RS, a Sarajevo je, jel, FBIH). Kako radi za poslodavca u FBIH, prima plaću u banci u FBIH. Pred kućom ima bankomat od te iste banke, samo što to nije ta ista banka, nego je ta ista banka u RS. I ne može dići plaću na bankomatu pred vlastitom kućom. Može je dići na bankomatu te iste banke u Sarajevu, Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Beču...., ali pred vlastitom kućom - ne.

Tako da - da. Mogu se složiti. U Bosni bi trebalo napraviti reda. Najbolje bi bilo kad bi to napravili sami građani BIH, tako da prestanu glasati za lopove kojima odgovara takva situacija i najradije bi je održavali u nedogled.
07.11.2012 | 11:00
Tino, ti stvarno pratis sta se dogadja u toj jadnoj zemlji!
Amerikanici i njuhovo sirenje mira. Ko da su oni u afganistanu zbog mira, ko da su igdje zbog mira.
Poostriti stav prema iranu? mislis baciti par tisuca bombi, isprobati nova oruzja na ljudima i jos dobro zaraditi...
Kriza u europi? Pa kaj nije sve krenulo od njih?

Za ameriku imam sam 3 rijeci: jadno, jadno i jadno.
07.11.2012 | 11:21
To da bi bilo idealdo kad bi to riješili sami Bosanci i Hercegovci stoji. Ali isto kao što sami Slovenci, Hrvati, Bosanci i Hrecegovci, Srbi, Makedonci nisu mogli riješiti situaciju u bivšoj SFRJ tako ni Bosanci i Hercegovci ne mogu to sami riješiti. Ne do Bog da to krenu riješavati na isti način.

Kao prvo ta zemlja nema ustav! To je velika rupa kroz koju se ovdašnji seronje provlače u zauzimanju fotelja, a fotelje su im bitne da ne odu u zatvor. Na ustavu bi Amerika imala odgovornost raditi jer oni su im uvalili Daytonskog sporazum, kojim se betonira ta agonija.
07.11.2012 | 11:36
@tino1:

Dejtonski sporazum samo garantira da ce BiH ostati cjelovita zemlja. Tj. da se nece raspasti na komade...

Nije obveza potpisnika dejtonskog sporazuma da u BiH prave ustav ili uvode strukturne reforme.

Jako je tesko tamo bilo sto napraviti, jer je jako puno ljudi jos uvijek zaludjeno nacionaliznom i ne razmislja trezveno, pod utjecajem tog nacionalnog naboja.

Izborima se djelomicno moze nesto promijeniti, ali ne puno. Zadnji put su SDP i SDA (kao SDP i HDZ u HR, npr) koalirali, da bi sklopili vladu

Tu svi principi i nacela padaju u vodu, samo da se docepaju fotelje i pokradu sto vise za vrijeme trajanja svog mandata.

Sta treba USA da uradi? Da bombarduje sve tri naroda u BiH da se opamete?
07.11.2012 | 11:48
U pravu si, nije odgovornost potpisnika Daytonskog Sporazuma da uvodi reforme. Ali pošto su Amerikanci inzistirali na Daytonu samo da bi zaustavili rat, i time legalizirali teritorijalne podjele nastale genocidom i protjerivanjem, moralna je obveza da to i do kraja riješe, a to je da natjeraju ovdašnja govna da sjednu za stol i dogovore se.
Jer kad se to pitanje riješi sve će se ostalo lakše riješavati.
Ne bi ih trebalo bombardirati, samo neka zatvore glavna politička govna u jednu prostoriju i ne daju im izaći dok se ne dogovore. Onda ne bi bilo ni nacionalistićkih izgovora.
07.11.2012 | 11:58
tino1 kaže:
To da bi bilo idealdo kad bi to riješili sami Bosanci i Hercegovci stoji. Ali isto kao što sami Slovenci, Hrvati, Bosanci i Hrecegovci, Srbi, Makedonci nisu mogli riješiti situaciju u bivšoj SFRJ tako ni Bosanci i Hercegovci ne mogu to sami riješiti. Ne do Bog da to krenu riješavati na isti način.

Kao prvo ta zemlja nema ustav! To je velika rupa kroz koju se ovdašnji seronje provlače u zauzimanju fotelja, a fotelje su im bitne da ne odu u zatvor. Na ustavu bi Amerika imala odgovornost raditi jer oni su im uvalili Daytonskog sporazum, kojim se betonira ta agonija.

Ti si iz BiH pretpostavljam? Ili vuces korijene iz BiH?
07.11.2012 | 12:02
Ne, ja sam rođeni Riječanin, a korjeni su Murterski (vidi se po prezimenu). A ti?
07.11.2012 | 12:12
tino1 kaže:
Ne, ja sam rođeni Riječanin, a korjeni su Murterski (vidi se po prezimenu). A ti?

Cisto sam htio dobiti uvid tko komentira situaciju u BiH.

Rodjen i zivim u ZG. Vucem porijeklo iz BiH.
07.11.2012 | 12:14
Šta misliš imam li pravo?
  • mileni
  • Posjetitelj
07.11.2012 | 12:20
Zivio sam u BiH dosta dugo. Otac je inace rodom dalmatinac, no u vrijeme bivse juge radi posla preselio se u BiH. I cesto sam u hercegovini.
Sve sto mogu reci je sacuvaj Boze narod koji ameri zele spasiti, ili gdje pak oni uvode "mir i demokraciju". Valjda najveci teroristi od kad postoji taj pojam.

U BiH nista se nece promjeniti jos dosta vremena. I nije tu kriv nacionalizam koliko je kriv Daytonski sporazum. Ogromne su razlike izmedju 3 naroda, a ne bosanaca i hercegovaca. Jer i jednih i drugih imas u 3 nacije. Presmijesno, znam, no tako je kako je. Nisam nacionalist, daleko od toga, no smatram da je tu drzavu trebalo jos 90ih podijelit, jer zajedno ocito ne mogu. A radi mira u regiji ni jedan dio teritorija ne dati ni hrv a ni srb, vec na aukciju pa ko zeli od svj. zemalja neka kupi.

Zajedno ne mogu, niti ce ikad moci. Donekle i shvatljivo, jer ne poznam nikoga a da nije nekog izgubio u ratu. A poznajem osim hrvata i srbe i bosnjake. Nitko ziv ne vidi bilo kakvo normalno rjesenje za tu zemlju, i svi peru ruke od nje. A rat se lagano mogao sprijeciti, no naravno, to valjda nije bilo u interesu zapadnih sila. I onda dolazi do situacije da se vlada ne moze formirati, a ako se slucajno i formira, ista nista ne moze odluciti, Mostar bude po dvije godine bez gradonacelnika, svako ljeto par mladih pogine u etnickim sukobima, itd.

A ne mogu tek zamisliti kako je onima koji su iz Srebrenice. I ne zelim ni zamisljati.
Dovoljno je otici u dijelove BiH gdje se mogu nabaviti dnevne novine od sva 3 naroda. I onda citati 3 dnevna lista par dana. A ni tada se ne moze u potpunosti shvatiti apsurd te "drzave". Drzava pod navodnike, jer to je sve samo ne drzava.

A sto se tice SAD-a, samo da jos jednom ponovim: Jadni oni kojima SAD ide pomoci.
07.11.2012 | 12:28
mileni kaže:
A radi mira u regiji ni jedan dio teritorija ne dati ni hrv a ni srb, vec na aukciju pa ko zeli od svj. zemalja neka kupi.

To je stvarno dobra ideja, ali bojim se niko neće:laugh:
07.11.2012 | 12:40
tino1 kaže:
Šta misliš imam li pravo?

Mislim da ce najbolje o situaciji govoriti ljudi koji zive u BiH. Kaos u BiH je, i to znam iz iskustva jer firma ima podruznicu u BiH, a cujem i od rodbine, prijatelja, tako da si tu u pravu.

Kad kazes bosanci i hercegovci, mislim da si u krivu. Cini mi se da se ljudi u BiH vise dozivljavaju kao srbi, hrvati i muslimani. Dosta njih ce reci da ne, ali cinjenica da svaki od entiteta iznimno drzi do nacionalnih i vjerskih obiljezja upada u oko.

Evo samo jedan primjer, pa vidi komentare ispod clanka -> www.klix.ba/vijesti/sarajevo/zeleni-trot.../080811030/komentari

Iz tog nacionalnog naboja onda proizlaze i svi problemi u poslu i svakodnevnom zivotu.

Ono sto bi "izvana" trebalo kao pomoc ljudima u BiH su investicije i poslovi koji bi se dijelili prema strogim pravilima i transparentno. Znaci da netko izvana nadgleda natjecaje i raspodjelu posla.

Da se ekonomija pokrene vjerujem da bi se vrlo brzo zaboravilo na nacionalizam i da bi sve lakse islo.

Takodjer ostavit ljudima prostora za nacionalne razlike ne bi bilo lose, umjetno nametanje npr. nacionalnosti, jezika, obicaja nikad nije palilo.

To je otprilike moje vidjenje situacije u BiH.

Uplitanje Amerike, ukoliko bi bilo ekonomskog oblika, super. Neka nasilna i umjetna politicka rijesenja - mislim da je sadasnja situacija pokazatelj da ne prolaze.
07.11.2012 | 12:41
Ja sam rodjen u Tuzli, BiH. Cijeli rat bio tamo. Kasnije, zivio i radio niz godina u Splitu. Imam oba drzavljanstva i poznajem jako dobro obje zemlje. I Ameriku, malo manje

Igrom slucaja, sada mi je obitelj u Bosni, dok ja radim za US Army. Tako da imam puno svako pravo da kakim o ovim stvarima

Bosna je prica za sebe. Tu se knige za skolu kupuju u ovisnosti u kojem gradu zivis. Bankomati su kako Smayoo kaze, lokalni, tj. ne radi svi suvgdje (nema veze sto je ista banka).

tino1:

Meni je jako cudno da se jedan rodjeni Hrvat toliko zanima (cak i sa konstruktivnim prijedlozima) politikom USA i Bosne, kada u vlastitoj zemlji imas toliko problema, da bi tvoj politicki angazman bio puno korisniji doma IJK

mileni:

Nema to prijatelju veze sa ratom. Vjeruj meni. X puta sam se zadesio u kaficima gdje sjede ljudi skupa koji su do skora ratovali jedin protiv drugih. Cak i ratne price prepricavaju. Ne krije se gdje je tko bio... Gledaju kako da taj dan zarade 10-20KM. To im je sva preokupacija.

Tuzla je najveci i jedini grad u BiH gdje nije bilo medjunacionalnih sukoba. Znalo se tko protiv koga ratuje, i zasto. Mozda jedini grad u BiH gdje su mjesoviti brakovi normalna pojava, a ne anomalija. tako da nacionalnost nije jedini razlog.

Problem je u parama. tj. u nedostatku istih. Narod se zabavio borbom za prezivljavanje i goli zivot, tako da je vecini politika luksuz.

Informiraju se dnevno-politickim listovima, u kojima im se servira sto trebaju znati. I to je to...

Bitno da je NAS na vlasti, da nije NJIHOV. Pa sta ima veze sto NASI kradu, NJIHOVI su jos gori.

I tako godine prolaze. U BiH je uzrecica "bice bolje". A nece... Jer se nista ne radi da bi bilo bulje.

Pare 12 godina stoje na racunu za autocestu 5C, a oni ne mogu da se dogovore kojom trasom ce ga graditi. Mogli su ga Cesi i Poljaci, odlazeci na Jadran, isplatiti do sada

Sad je izgovor za stanje u Bosni "globalna kriza"

Kaze moj komsija (susjed): "Jebo ih recesija. Pa meni je kriza 25 godina. Nikada nije ni bio bolje. Ja samo nisam znao da se to tako zove, recesija"
  • mileni
  • Posjetitelj
07.11.2012 | 13:14
1000 razloga moze biti. A mozda (cak i vjerojatno) su svih 1000. Tako da tu stvarno nema smisla raspravljati.
No u jednom ce se svi sloziti. Krivi su njihovi, a ne naši : ))))))))
07.11.2012 | 13:16
@civicar:

ja kažem Bosanci i Hercegovci samo zato što se ta zemlja tako zove. Ali u biti mislim na Srbe, Hrvate i Bošnjake u toj jadnoj zemlji.

@drlovric:

u Hrvatskoj ima problema, ali to nisu problemi koje bi eventualno trebali Ameri riješavati, ili koje su Ameri uzrokovali. Zato u ovoj temi ne govorim o njima. Ali nema problema mogu ja otvoriti i takvu temu. A zanimam se za BiH zato jer mi je ta zemlja uvjek bila draga i ljudi u njoj su dobri i plemeniti, i zaslužili su puno bolji život nego što ga sad imaju.
07.11.2012 | 13:34
tino,što se tiče Irana,nema šanse da tamo ne bude rata,možda čak i krajem ove godine.Izrael mora napasti Iran a onda ni USA ne može biti po strani.Vi koji mislite da rat puno "košta" ste u zabludi,sve će to ameri naplatiti od raznih saveznika kao u prošloj pustinjskoj oluji.Kao da netko pita Obamu dali želi napasti neku državu i ići u rat....jednostavno dobije naređenje koje mora izvršiti,a zna se od koga...nemojmo biti dijeca
07.11.2012 | 13:45
Evo da se ja upisem kao bosanac . A neko rece jadna je drzava kojoj amerika pomaze. Ja se nesto sjecam da je amerika itekako pomogla hrvatima u oluji. Znaci i vama je pomoc bila potrebna a i sada je. Imate srece pa vam je drzava jednonacionalna, da su srbi ostali, mislite da bi sad istu pricu pricali? I da bosni je nesreca , sto su komsije bile gladne bosanske teritorije. Da je bosna granicila sa albanijom i madjarskom sumnjam da bi rata bilo.
07.11.2012 | 14:01
tino1 kaže:
@civicar:

ja kažem Bosanci i Hercegovci samo zato što se ta zemlja tako zove. Ali u biti mislim na Srbe, Hrvate i Bošnjake u toj jadnoj zemlji...

...A zanimam se za BiH zato jer mi je ta zemlja uvjek bila draga i ljudi u njoj su dobri i plemeniti, i zaslužili su puno bolji život nego što ga sad imaju.

Mislis na pravoslavce, katolike i muslimane, zar ne?!
Tu lezi bit pizdarije i sukoba!

A koliko su ti ljudi "dobri i plemeniti" moglo se vidjeti za vrijeme rata kada su se na prvi okidac svi medjusobno sorali i klali djecu jedni drugima.
Vrlo plemenito

Ajde, tino1, shvati...koja god opcija vodila ameriku, nista se bitno nece promijeniti...
Crno govno, bijelo govno...oba smrde!
07.11.2012 | 14:07
cariblanko:

Nece Izrael tek tako objaviti rat Iranu i napasti ih

Iako je na papiru Izrael snaznija vojna sila, preveliki bi to gubici bili za njih. Nema izrael niti priblizno dovoljan broj vojnika da vojnicki porazi fanaticni Iran.

To, ako se i desi, ce biti zakamuflirano medjunarodnom vojnom akcijom (USA, Izrael, UK + saka ostalih).

Svi su vidjeli kako je Sadam grdno pogrijesio pa je u pustinji poredao preko tisucu tenkova, i izgubio ih sve za 4 dana.

Medjutim saka talibana se infiltrirala u civilno stanovnistvo, i citav svijet za*ebava evo godinama

Mislim da bi Iran, nakon sto ispuca sve dalekometno oruzje koje ima na Izrael, ono sto prezivi temeljito uvodno NATO bombardiranje naravno, krnuo u gerilski rat, a ne u otvoreni sukob.

Ali vrijeme ce pokazati...
07.11.2012 | 14:12
kole:

Nemoj tako Ja bas volim Ameriku.

Previse je USA dala covjecanstvu, da bi tih par sitnih (mozda i pogresnih ratova) pokvarilo dojam
07.11.2012 | 14:13
Kao da netko pita Obamu dali želi napasti neku državu i ići u rat....jednostavno dobije naređenje koje mora izvršiti,a zna se od koga...nemojmo biti dijeca [/quote]

Od koga ajde molime te, ti nam reci
07.11.2012 | 14:30
drlovric kaže:
kole:

Previse je USA dala covjecanstvu, da bi tih par sitnih (mozda i pogresnih ratova) pokvarilo dojam

Nadam se da se zajebavas
07.11.2012 | 14:51
kole kaže:
drlovric kaže:
kole:

Nadam se da se zajebavas

Ma kakvi, ozbiljan je,... pa piše iz US baze od tamo negdje i zna da mu svo vrijeme prate kaj dela na kompu,... pa ne bu pisal protiv njih, ak dela za njih
07.11.2012 | 15:06
drlovric kaže:
kole:

i ja se nadam se da se salis

par sitnih ratova:

The Korean War
1950-1953
Inter-State War
North Korea & China

The Second Indochina War "Vietnam War"
1956-1975
Civil War, Inter-State War
North Vietnam & South Vietnamese "Viet Cong" Rebels

U.S. Intervention in Lebanon
1958
Civil War & Foreign Intervention
No real foe for U.S. Troops landed to support Lebanon Gov.

Dominican Intervention
1965
Rebels in the Dominican Republic

The Mayaguez Rescue Operation

News Story 1975 (May 15)
Hostage Rescue & Inter-State Conflict
Khmer Rouge Guerrillas (the new government of Cambodia)

Iranian Hostage Rescue "Desert One" or "Operation Eagle Claw"
1980 (April 25)
Hostage Rescue & Inter-State Conflict
Iran

U.S. Libya Conflict
1981, 1986
Inter-State War
Libya

U.S. Intervention in Lebanon
1982-1984
Civil War,Foreign Intervention & Inter-State War
Syria & Various Muslim and Leftist Lebanese Militias

U.S. Invasion of Grenada
1983
Inter-State War
Marxist Grenadian Faction & Cuba

The Tanker War

"Operation Earnest Will"
1987-1988
Inter-State War
Iran

U.S. Invasion of Panama
1989
Inter-State War
Panama

Second Persian Gulf War "Operation Desert Storm"
1991
Inter-State War
Iraq

"No-Fly Zone" War
1991-2003
Inter-State War
Iraq

U.S. Intervention in Somalia
1992-1994
Various Somali Militias

NATO Intervention in Bosnia (Operation Deliberate Force) Summary
1994-1995
Civil War,Foreign Intervention & Inter-State War
Bosnian Serb Rebels

U.S. Occupation of Haiti
1994
Foreign Intervention
Haitian Government

U.S. Embassy bombings and strikes on Afghanistan and Sudan (The bin Laden War)
August, 1998
Terrorist Conflict

"Desert Fox" Campaign (part of U.S./Iraq Conflict)
December, 1998
Inter-State War
Iraq

Kosovo War
1999
Civil War, Foreign Intervention & Inter-State War
Yugoslavia/Serbia

Attack on the USS Cole
October 12, 2000
Terrorist Conflict
Terrorists associated with Osama bin Laden

Attack on the World Trade Center and the Pentagon
September 11, 2001
Terrorist Conflict
Osama bin Laden's al-Qaida organization

Afghanistan War (Operation Enduring Freedom)
October 7, 2001-Present
War against Terrorism
The Taliban and Osama bin Laden's Al-Qaida organization

Third Persian Gulf War "Operation Iraqi Freedom"
March 19, 2003-Present
Inter-State War
Iraq
07.11.2012 | 15:15
@drlovrić,pa neće Izrael napasti frontalno Iran,ali će im morati unuštiti ta postrojenja....nema šanse da Izrael dopusti Iranu nuklearnu bombu a na dometu su im dalekometnih raketa.Tko bi mogao živjeti u stalnom strahu,hoće li ili neće baciti na tu državu koju btw. ne priznaju.Kad to Izrael napravi onda će ići ona tvoja koalicija koju si naveo.

@dario dobit će naređenje od onih istih koji su naredili rušenje blizanaca.Ili si ti ipak preveliko dijete pa misliš da su im stvarno dečki iz alkaide to srušili
07.11.2012 | 15:43
kole kaže:
tino1 kaže:
@civicar:

Mislis na pravoslavce, katolike i muslimane, zar ne?!
Tu lezi bit pizdarije i sukoba!

A koliko su ti ljudi "dobri i plemeniti" moglo se vidjeti za vrijeme rata kada su se na prvi okidac svi medjusobno sorali i klali djecu jedni drugima.
Vrlo plemenito

Tu se slažem s tobom, ali nisu svi. Ima i onih koji su bili klani, protjerani, silovani, mučeni itd. U biti mislim da je nijh samo nekolicina bila toliko bolesna u glavu, a ostali su pali u masovnu histeriju.
A i mi smo u Hrvatskoj milovali naše neprijatelje, smiještali ih u hotele i pazili da se ne razbole. Ovdje na balkanu se u prošlom ratu svak svakome najebo svega, tako da se time ne smije mijeriti plemenitost.

Ajde, tino1, shvati...koja god opcija vodila ameriku, nista se bitno nece promijeniti...
Crno govno, bijelo govno...oba smrde!

100% si u pravu. Mi smo samo posmatrači, ali to sam i napisao.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 20 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Bertone, Riba, ZeljkoB, Anonimci (873)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO