Obama predsjednik USA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Obama predsjednik USA

07.11.2012 | 15:59
cariblanlco-manje gledaj i slusaj Icke-a, Misaka i ostale takve blesimetre i vise razmisljaj svojim mozgom, pa mozda shvatis nesto
07.11.2012 | 16:30
Zanemarimo cinjenicu, da njih nije bilo, sada bi vjerojaton pricali Njemacki. Ili nas ne bi ni bilo.

Ja cu uzeti samo dva primjera iz mog zivota, jer je najobjektivnije, a neka svako prica u svoje ime...

1. U Bosni '95 sam bio i gladan i zedan, i vise provodio vremena u sklonistima, bez struje i vode naravno. U skolu isao pjesice 10-ak km u jednom pravcu. Grad granatiran cijelo vrijeme.

Necu reci da su me Ameri spasili, ali su u dobroj mjeri (i politikom, i avionima) utjecali da se to stanje zavrsi. Mogli su i ranije to napraviti, ali sta je tu je. I ja sam im zahvalan.

2. Godina 2011. Divno vrijeme za poduzetnistvo u HR. Izdas racun, naravno odmah platis PDV, pa onda moras tuziti onoga ko tebi nije platio. Pa dobijes na Sudu, a oni ti kazu 11. si na listi za naplatu

Te godine sam planirao da kupim mali stan u Splitu. MALI STAN! Kredit na 25 godina, rata nesto malo preko 500E. Hrvatska placa. Dvadeset i pet godina se budis duzan, za dvije sobice. Kredit vezan za svicarce, naravno

I onda apliciram i dobijem posao, kao podrska US Army, kojim taj isti stan mogu rijesiti prilicno brzo, bez kredita.

E sad vi mene osudjujte koliko hocete. Meni su dva puta spasili dupe. Ja ne okrecem ledja ruci koja me hrani.

Sto se mene tice, samo neka ratuju po svijetu, ja cu uvijek biti tu da im pruzim podrsku
07.11.2012 | 16:44
U Bosni su politikom i avionima najprije utjecali da se to stanje *započne* pa tek onda (nakon što su procijenili da je sve dovoljno uništeno, beyond recovery) da se *završi*.

Da li bi pričali Njemački da njih nije bilo - što bi bilo kad bi bilo, i da li bi bilo, svakakve bi scenarije mogli sad izmišljati. U načelu se mogu složiti da je njihov doprinos u 2. svjetskom ratu bio velik i pozitivan, ali siguran sam da nisu to napravili iz altruističkih pobuda, nego zato što su izračunali da im se isplati.

Ovo što te oni hrane - jednom sam već napisao - svi se mi na neki način prostituiramo za novac. Vrlo je malo onih koji imaju tu sreću da rade nešto što je zaista lišeno ikakvog negativnog aspekta, a da žive od toga. Tako da - tko sam ja da ti sudim? I onda - logično je da, držeći se one "ne seri tamo gdje jedeš", jasno mi je da ne želiš pisati ni pričati nešto protiv njih. No, ako zaista uvjereno misliš da je OK da naokolo po svijetu ratuju, pale i uništavaju (pardon - "oslobađaju" ), samo zato da ti dobiješ finu plaćicu, e jebiga... Zamisli se malo nad sobom.
  • mileni
  • Posjetitelj
07.11.2012 | 16:49
Nitko ne okrece ledja ruci koja ga hrani. Barem ne ako ima imalo mozga u glavi. No to ne znaci da moras opravdavati i/ili podrzavati to sto ta ruka cini.
Cinjenica je da ni jedna drzava nakon WW2 nije vodila toliko ratova koliko ih je SAD vodio. A ni jedan na svom teritoriju. Svaki put su napali nekoga. Evo ta baza u kojoj se ti nalazis je u Afganistanu ako se ne varam. Mislim da to sve govori.

Sva silna tehnologija koja je od amera dosla ne znace nista narodima koje je ta bagra napala. Pitaj bilo kojeg afganistanca da li bi radje MBP Retinu, ili pak da su mu zena/dijete/otac/itd zivi?

Ja ih osobno ne podrzavam ni malo. I znam da ce zvucati ruzno kad ovo kazem, pa cu malo pokusat objasnit svoje stajaliste. No napad na WTC su zasluzili. Normalno, zao mi je mrtvih civila i ljudi koji su propatili radi njihovih korporacija koje "uvode demokraciju" po svijetu. Na kraju pate i sami ameri radi tih debila, ali i hillbilliya koji podrzavaju takvu politiku.

Pricali bi njemacki? Pa sad prakticki pricamo engleski. Povijest pisu pobjednici. Da je Njemacka pobjedila, mislis da bi se sada spominjala u negativnom kontekstu? Bi vraga! Saveznici bi bili ti koji su negativni, a Švabe carevi koji su spasili svijet. Kroz cijelu povijest stoji samo jedna cinjenica: istu pisu pobjednici.

Danas sam bas u novinama procitao.. Svega su 22 drzave na svijetu protiv kojih englezi nisu sluzbeno zaratili. Ej! 22!
Ameri bi zaratili protiv svake drzave osim vatikana da mogu, tj. da se usude. No nije lako bombardirati Sj.Koreu, a posebice ne Rusiju ili Kinu. U to oni nece nikad dirnuti, niti pokusat provodit svoju demokraciju. Demokraciju ce uvoditi u drzave koje nemaju mogucnost da se obrane, i to iskljucivo ako njima odgovara. U vecini slucajeva je nafta u pitanju, ali naravno da ima i drugih razloga.

Ne dao Bog da im ikad kamena nedostaje. Sravnili bi nas da se domognu Biokova i kamena po dalmaciji. Naravno, sve radi demokracije i slobode za ugnjetavani narod.
07.11.2012 | 17:11
Ne bi ja u diskusije. Teske su to teme

Samo cu reci da ovaj rat nije protiv Afganistanskog naroda, vec plemena koje je ugnjetavalo cijeli svijet.

Naravno, US Army je tu skupa s Afganistanskom regularnom vojskom. I Hrvatskom vojskom, kad smo vec kod toga

Mozda ja to sve plitko i povrsno gledam, ali USA nije nista nazao ucinila ni HR, ni BiH. Pomogla jeste puno, a sta je imala zauzvrat od nas? Pa kod nas mis da se useli, umro bi od gladi

Puno je momaka glavu sacuvalo u Bljesku i Oluji, zahvaljujuci pomalo i Amerima

Drugacije bi se puno danas zivjelo u HR, da je ta tvorevina Krajina ostala. Hrvatska ne bi bila u nista boljoj poziciji od nacionalisticki podijeljene BiH.

Zato, samo malo manje gordosti, kao i trunka zahvalnosti nas ne bi ubila.
  • mileni
  • Posjetitelj
07.11.2012 | 17:25
Talibani ugnjetavali cijeli svijet? Oprosti drlovricu, no odakle izvlacis te zakljucke? Ne poznajemo se osobno, no cinis mi se kao ok momak ovako preko foruma. Ja ne znam da su talibani bilo kakvo zlo napravili hrvatima. Kao ni velikoj vecini nacija na svijetu. Zlo cine samo onima koji ih ugnjetavaju, od rusa pa do amera. A ameri su i naoruzali o obucili te talibane, pa ono...

Zahvalnost americi? Na cemu tocno? Na bljesku i oluji? Zahvalio bi im se da nije bilo potrebe za bljeskom i olujom, a da su htjeli pomoci, ne bi ni bilo potrebe. Cijeli svijet im je zahvalan, zato i jesu tako popularni po cijelom svijetu. Nitko ih ne moze smislit.

Stvarno mislis da se afganistanci ili iracani osjecaju drugacije nego hrvati 90ih kad smo napanduti? Gdje su sva ona silna oruzja, od kemijskih pa do nuklearnih iz iraka? Nema ih? Donijeli su blagostanje u tu drzavu? Prekrasno im je.

Ustvari, necu se vise ukljucivati u ovu raspravu, nema smisla. Niti te zelim uvjeriti u suprotno, niti bih to mogao, pa bolje da prekinemo ovo odmah. A opcenito bih zabranio bilo kakve politicke teme na forumu da se mene osobno pita. Iako sam jedan od glupljih, pa se uglavnom medju prvima ukljucim u iste

Srdacan pozdrav
07.11.2012 | 17:43
od obame do bosne u tri posta!

izmedju rusa, amera, kineza biram prvo sebe, pa onda ako se bas moram nekome prikloniti, amere!
da su puno toga zajebali, jesu siguro, ali oni su skoro pa jedini u poziciji da mogu zajebati.
pitam se kako bi to francuzi bili fini da imaju njihovu snagu, ili rusi, ili iranci, pakistanci. da ne spominjem balkanse drzave! kinezi tretiraju svoj narod ko roblje, pa ne vidim kako bi to bolje tretirali tudji narod.

cini mi se da je obama manje okrenut ratovanju a vise diplomaciji, zato mi je drago da je dobio.

@cariblanco, kao i svi pobornici teorije zavjera upires prst stalno na "one". to malo umara. ispada da je savrseno jasno tko to daje naredbe americi (valjda telefonski), ali ja bas i ne vidim taj zapovjedni lanac tako jasno kao i ti, a vjerujem da nisam jedini! pa ako znas nesto vise od nas, pliz...
07.11.2012 | 18:12
kinsif kaže:
od obame do bosne u tri posta!

izmedju rusa, amera, kineza biram prvo sebe, pa onda ako se bas moram nekome prikloniti, amere!
da su puno toga zajebali, jesu siguro, ali oni su skoro pa jedini u poziciji da mogu zajebati.
pitam se kako bi to francuzi bili fini da imaju njihovu snagu, ili rusi, ili iranci, pakistanci. da ne spominjem balkanse drzave! kinezi tretiraju svoj narod ko roblje, pa ne vidim kako bi to bolje tretirali tudji narod.

cini mi se da je obama manje okrenut ratovanju a vise diplomaciji, zato mi je drago da je dobio.

@cariblanco, kao i svi pobornici teorije zavjera upires prst stalno na "one". to malo umara. ispada da je savrseno jasno tko to daje naredbe americi (valjda telefonski), ali ja bas i ne vidim taj zapovjedni lanac tako jasno kao i ti, a vjerujem da nisam jedini! pa ako znas nesto vise od nas, pliz...

Za kineze pricas potpomognut nekim informacijama?
Kojim??
Ili lupas americku propagandu?!

A najveca teorija zavjere je sama teorija zavjere...najlakse je zabiti glavu u pijesak (kao drlovric) i pametovati okolo o teorijama zavjere.
Vidim da je US propaganda zadnjih 60-tak godina donijela odlicne rezultate.

@drlovric:
Ne bi se s tobom htio naci na pustom otoku...
07.11.2012 | 18:42
Rat na balkanu su Ameri zaustavili, to je činjenica. Hrvatima su dozvolili da puknu Olujom po krajini i zaustave to ludilo.
Ono sranje na Kosovu su isto oni zaustavili.
Sve to dok je Europa najstrože osuđivala, i gledala kako se roka po Vukovaru, kako se kolje po Srebrenici i kako se rokaju po Kosovu.
Da su se, neznam čime, našli u ulozi svjetskog policajca, jesu. Da tu ima hrpa ne logičnih stvari, ima. Ali bez njih hrpa tih stvari bi barem kod nas, i po Europi bila sranje.
Rusi su isto toliko ratova vodili i ni oni nisu ni jedan na svom teritoriju. Samo kod njih se o tim stvarima ne smije baš tako pričati. Čečenija, Afganistan i cijela Kaukazus regija o tome znaju pričati priče.
A što se zavjera tiče, to je toliko plitko da se ne može o tome ni komentirati, za takvu jednu zavjeru je potrebno toliko ljudi da bi to bilo ne moguće držati u tajnosti. Primjer Monike i Clintona, kad je Monika popušila Clintonu bilo je samo njih dvoje u oval officeu, sve jedno se to nije moglo držati u tajnosti. A komo li da se organizira neka veća zavjera.
07.11.2012 | 19:06
tino1 kaže:
Rat na balkanu su Ameri zaustavili, to je činjenica. Hrvatima su dozvolili da puknu Olujom po krajini i zaustave to ludilo.
Ono sranje na Kosovu su isto oni zaustavili.
Sve to dok je Europa najstrože osuđivala, i gledala kako se roka po Vukovaru, kako se kolje po Srebrenici i kako se rokaju po Kosovu.
Da su se, neznam čime, našli u ulozi svjetskog policajca, jesu. Da tu ima hrpa ne logičnih stvari, ima. Ali bez njih hrpa tih stvari bi barem kod nas, i po Europi bila sranje.
Rusi su isto toliko ratova vodili i ni oni nisu ni jedan na svom teritoriju. Samo kod njih se o tim stvarima ne smije baš tako pričati. Čečenija, Afganistan i cijela Kaukazus regija o tome znaju pričati priče.
A što se zavjera tiče, to je toliko plitko da se ne može o tome ni komentirati, za takvu jednu zavjeru je potrebno toliko ljudi da bi to bilo ne moguće držati u tajnosti. Primjer Monike i Clintona, kad je Monika popušila Clintonu bilo je samo njih dvoje u oval officeu, sve jedno se to nije moglo držati u tajnosti. A komo li da se organizira neka veća zavjera.

Daklem, kao sto rekoh, US propaganda radi posao.
Mora im se priznati da su tu apsolutno najbolji!
07.11.2012 | 19:51
@kole, 20 godina je proslo od kad su nasred trga kineski vojnici pucali ko kineskom narodu i kineskim studentima. godisnje u kineskim rudnicima pogine nekoliko stotina rudara, i to su sve brojke koje daju kineske agencije.
ako znas iz prve ruke da je zivor fizickog radnika tamo ugodan, onda super. nisam nikada bio dole pa ti ne mogu odgovoriti, ali imao sam priliku nekoliko mjeseci druziti sa par kineza mojih godina i nisu bas bili puni hvale glede njihove vlasti.
valjda su i oni bili pod kapom americke propagande!

na zalost ratove na balkanu sam imao prilike gledati iz neposredne blizine (skupa sa velikom vecinom vas pretpostavljam). dok ameri nisu odlucili nesto napraviti, ljudi su umirali. tu su bile i svabe, i francuzi, englezi, nizozemci... svi su slali nekakve promatrace, i uglavnom njihov angazman se svodio na gledanje.
ne kazem da je trebalo uzeti poziciju, ali ako si u mogucnosti sprijeciti pokolj civila, deri po vojsci, koja god ona bila! onaj koji je neutralan kada se granatira po civilima za mene je prekrizen.

previse je jednostavno imati jednu plosnatu viziju stvarnosti u kojoj su ameri potpomognuti zidovima zli i krivi za vecinu nasih i svijetakih problema. isto tako je besmisleno biti pobornik obratne price u kojoj su ameri dobri a bliski istok sa potporom rusa i kineza je leglo zla.
pa odnosi u jednoj obitelji od 4 ljudi su kompleksniji od takvog scenarija.
07.11.2012 | 20:07
@knisif

dodao bi tome još samo da je za mene onaj koji ne spriječi ist toliki zločinac kao i onaj koji čini zlo.
Holandezi su u Srebrenici ubijali ne spriječavanjem. Europa je na Balkanu ubijala neutralizmom, strogim osuđivanjem, ne miješanjem. Nisu se mogli dogovoriti između sebe ko i kako zaustaviti balkanske seljačine, kao alibi su nam slali njihove lijekove kojima je prošao rok, staru robu itd. A sad ameri ne valjaju, zašto jer su roknuli sa njihovim M16 i zaustavili taj besmisleni pokolj. Nisam po defaultu na Ami strani, ali nisam po defaultu protiv njih.
08.11.2012 | 04:36
@kole:

Ti se nesto razestio pa mene prozivas Meni to sve zabavno...

Koja propaganda covjece? O cemu pricas ti? Ja namjerno naveo primjer iz MOG zivota, bas da ne bi bilo cula/kazala.

Jesi ti ikada bio gladan? Danima... Jesu li na tebe pucali dok stojis u redu za vodu? Jesi li ikada vidio 70 raskomadanih tijela (najmladje 3 godine) u centru grada (Googlaj "tuzlanska kapija" )? Jesi li nekada stojao cijelu noc u redu da dobijes neku konzervu na kojoj nema niti etikete? Proveo 5 dana da ne vidis upaljenu sijalicu, a gledas u termoelektranu?

Ako jesi onda znas o cemu pricam, ako nisi, pokazi malo respekta prema ljudima koji su to prosli. Ne svojom krivicom...

U ratu u Bosni se od '93 pricalo o NATO udarima, ali su Rusi bili otvoreno na strani Srbije (a potajno i Englezi). Svi su se bojali sta ce Rusija uraditi. Srbi su se okurazili znajuci da imaju njihovu podrsku, pa su radili sto su radili.

Glavni grad suverene drzave su drzali pod opsadom preko 1000 dana U 21. stoljecu...

Dosli plavi sljemovi, oni sami sebe nisu mogli da zastite. Vezali su ih za bandere i mostove, otimali im oruzje i opremu.

NATO savez se gotovo bio raspao mu tom trenutku. Medjutim US Air Force, a dan kasnije i NATO, su ipak djelovali po Srpskim polozajima. Ispalo da su Rusi zacutali k'o male djevojcice Velika je to kocka bila...

Na kraju su doslovce uhvatili nasa tri cobana i odveli ih u vojnu bazu, dok se ne dogovore. Imali su oni masu takvih pokusaja i dogovora ranije, pa nikada nista od toga. Dok USA nije rekla DOSTA!

I to u momentu kada su oba susjeda imali svoje vojske na teritoriju tudje zemlje. Ali to je neka druga tema...

Ja ne podrzavam i ne osudjujem nikoga. Naucio sam da se ne zamaram stvarima na koje ne mogu direktno utjecati. Ako je to zabijanje glave u pijesak, neka je.

Eto postojite zato vi, koji sve znate i dobro ste informirani, pa cete napraviti mir u svijetu i promijeniti globalni poredak

I na kraju, nije li malo licemjerno pljuvati po NATO savezu, kad su vasi dragi politicari (koje ste VI IZABRALI da vas predstavljaju) guzice dali da postanu dio tog saveza? U HR se to prikazivalo kao veliko dostignuce, i politicki uspjeh....

Svi su to prihvatili sa odusevljenjem

Od vasih poreza su i hrvatski vojnici dio tih "pljacki i okupacija po svijetu". Hrvatska je dio toga! Ne rade to ONI (Ameri), vec i MI (Hrvati) zajedno s njima.

Ja, kada bi toliko bio protiv toga, bi ozbiljno razmisljao da promijenim drzavu i odselim se recimo u Kinu, i placam porez tamo jer oni ne ucestvuju u NATO misijama
08.11.2012 | 05:53
Prvo ako sam koga uvrijedio u ovoj temi,ja sa ispričavam,drugo ovo je moj zadnji odgovor u temi jel nema smisla više o ovome raspravljati.Da povučem jednu paralelu,ja se znam koristiti (koliko mi treba) s OS X i sad da ja idem s smayoo raspravljati o tome što se krije ispod "haube" OS X_a mislim da ne bi imalo smisla.E tako se ja osjećam kad raspravljam s vama o ovome u toj temi,bez uvrede molim.Kako da vas ja uvjerim da si ameri nisu srušili sami tornjeve i bombardirali Pentagon?Jedino da sami malo uključite mozak i razmislite o TEHNIČKOJ izvedbi istoga.Tornjevi su imali neku čeličnu konstrukciju u sredini i sad se avion zaletio u toranj i rastopio tu čeličnu konstrukciju...ok neka je,ali bi onda samo otpao gornji dio tornja a ne bi se urušio do temelja,ili možda mislite da je se doljnji dio urušio od težine gornjeg dijela koji je nosio 30 i nešto godina.Probajte sami napraviti maketu s željezom u sredini,pa rastalite autogeno dio na visini dvije trećine i vidjet ćete šta će se dogoditi...ništa od onog što se je desili blizancima.Način na koji su urušeni blizanci je moguć samo kontroliranom eksplozijom od vrha prema dnu.Na taj su se način oba nebodera urušili skoro u svojem tlocrtu i okolina oko njih je samo neznatno oštećena.Hoćemo li pričati o Pentagonu ,kakav je to avion kojem motori mogu ishlapiti.Gledam stalno istrage zrakoplovnih nesreća i uvjek se mogu naći motori koji su najrobusniji i najteži dio aviona,ili je možda u Pentagon lupila jedrilica Rupa na Pentagonu odgovara eksploziji nekakve rakete.Rupa je bila oko 3 m promjera ali dijelovi pročelja oko te ulazna rupe su neoštećeni.Kako je to moguće,pa gdje su lupili motori aviona,niti jedne video snimke za dokaz nema...bit će da video nadzor ne treba Pentagonu:D Malo zajedljivo pišem,ali jednostavno ne mogu drugačije kad vi jednostavno ne želite progledati.Mogao bi i reći da znate čitati,kupite novine i pročitate vijesti,ali ono bitno što se u svakom tekstu da naći neznate izčitati.Zapamtite jednu stvar,u životu nema slučajnih stvari.Mi se možemo slučajno sresti,ali nećemo slučajno otići na kavu ili pivu.To je zadnje od mene o tim stvarima.LP svima.
08.11.2012 | 08:09
A je li Obama koristi MAC?
08.11.2012 | 09:51
Da
08.11.2012 | 10:10
vi ne mozete shvatiti da nije USA, vi bi se jos zajebavali sa srpskom krajinom. nista vam bolje ne bi bilo nego u bosni. e, jedino bi mozda te teritorije kompezirali sa hercegovinom, sto je i bila namjera tadasnjeg vrha hrvatske. Zato budite zahvalni americi kao sto sam i ja zahvalan jer su zaustavili rat u bosni.sve ostalo su naklapanja i teorije zavjere. neko spominje kinu i ljepotu zivljenja u njoj.pa dovopljno je da procitate kako radi fabrika gdje se proizvode idzidze. a zamislite sta je sa fabrikama gdje nema lupe javnosti.
08.11.2012 | 10:49
drlovric kaže:
@kole:

Ti se nesto razestio pa mene prozivas Meni to sve zabavno...

Koja propaganda covjece? O cemu pricas ti? Ja namjerno naveo primjer iz MOG zivota, bas da ne bi bilo cula/kazala.

Jesi ti ikada bio gladan? Danima... Jesu li na tebe pucali dok stojis u redu za vodu? Jesi li ikada vidio 70 raskomadanih tijela (najmladje 3 godine) u centru grada (Googlaj "tuzlanska kapija" )? Jesi li nekada stojao cijelu noc u redu da dobijes neku konzervu na kojoj nema niti etikete? Proveo 5 dana da ne vidis upaljenu sijalicu, a gledas u termoelektranu?

Ako jesi onda znas o cemu pricam, ako nisi, pokazi malo respekta prema ljudima koji su to prosli. Ne svojom krivicom...
....

Svi su to prihvatili sa odusevljenjem

Od vasih poreza su i hrvatski vojnici dio tih "pljacki i okupacija po svijetu". Hrvatska je dio toga! Ne rade to ONI (Ameri), vec i MI (Hrvati) zajedno s njima.

Ja, kada bi toliko bio protiv toga, bi ozbiljno razmisljao da promijenim drzavu i odselim se recimo u Kinu, i placam porez tamo jer oni ne ucestvuju u NATO misijama

Drago mi je da ti je sve ovo zabavno...kao sto se kaze: "U krdu smrdi, ali je toplo"
Izabrao si biti clan mainstream krda i jos si placen za to...tebi super, meni neprihvatljivo.
Ali cudi me da jedno "ratno dijete" ovako bez ikakvog skrupula sjedi u okupatorskoj bazi, klikce za pare i brani sustav.
Vidim da o pozadini III balkanskog rata znas samo jednu stranu price, i zato je s tobom bezpredmetno raspravljati.

Ali, molim te, jednom zauvijek, ne spominji NAS u svemu tome...
Postojimo MI i VI...nismo isti niti cemo ikad biti.
MI mislimo i prosvjedujemo...MI se ne slazemo sa trenutacnom politikom i radimo nesto u tom pogledu.
VI sutite!
Zbog VAS je politika takva kakva je.
MI smo na strani malog covjeka, pojedinca i njegovih prava...dakle, prava demokracija!
VI ste kapitalisti...znaci briga samo za svoju guzicu.

Naravno, kraj tvog posta je tipican za VAS...ako ti se ne svidja, odjebi negdje...najbolje u kinu!
BTW, pogledaj si malo po bazi sta je sve "made in china".

I za kraj:

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni.

by Martin Niemöller
08.11.2012 | 11:21
Samo jedna konstatacija - bolje Obama nego Romney.
08.11.2012 | 11:44
Kole, kole....

Ti si izgleda neki jako ogorcen i pomalo zbunjen covjek. Mrzis Ameriku, a konzumiras sve sto je njihovo

Zasto podrzavas njihovu ekonomiju, kupujuci Apple proizvode, i direktno financiras taj "okupatorski aparat"

Mozda si ti i u pravu, ne krivim te, ali brate nisi do kraja istrajan u principima.

Jer ja, recimo, ne bi kupio Srbijanski proizvod (o bilo cemu da se radi) kada nikakvu drugu alternativu ne bi imao. Ali to sam samo ja...
08.11.2012 | 11:51
@ HardcoreMAC

U pravu si.
Da je Obama imao većinu za vladanje on bi u u prvoj legistaturi nešto promijenio. Svakako je humaniji, a i elokventniji od onog lakiranog lutka. Bush je mila majka za Romney-a.

Amerika ima dosta problema, ali sigurno ne da njihovi bogataši plaćaju previše poreza, ili da su im financijska tržišta podvrgnuta strogoj regulativi. Tako da bi njegov pohlepnički pohod kroz tu zemlju koštao pravo, i bog zna gdje bi se to završilo.

P.S. Meni je stvarno smiješno kako kod njih teče predizborna kampanja. Površno do bola. Svi se skupe u nekakvoj haletini i udri po osjećajima i suzama, a nigdje konkretno politike. Ta mi zemlja nekad liči na jedan veliki članak iz žute štampe. Sve je samo glamur i onaj pobjeđuje ćija žena ima lijepšu haljinu.
Onda izviri neki seronja i objasni kako su svi ugroženi od globalnog komunizma i kako zdrastveno osiguranje ugrožava temeljna prava slobode i udri po tome, ko da je sloboda umrijeti zato što nemaš love za platiti blesavo skupe doktore.

Zato pazimo i bavimo se politikom jer će se ona baviti sa nama.
08.11.2012 | 16:39
drlovric kaže:
Kole, kole....

Ti si izgleda neki jako ogorcen i pomalo zbunjen covjek. Mrzis Ameriku, a konzumiras sve sto je njihovo

Zasto podrzavas njihovu ekonomiju, kupujuci Apple proizvode, i direktno financiras taj "okupatorski aparat"

Mozda si ti i u pravu, ne krivim te, ali brate nisi do kraja istrajan u principima.

Jer ja, recimo, ne bi kupio Srbijanski proizvod (o bilo cemu da se radi) kada nikakvu drugu alternativu ne bi imao. Ali to sam samo ja...

Ma yoq...ne mrzim ja nikoga...ja sam jedan prostodusan veseljak
To sto se ne slazem sa njihovom politikom ( vanjskom, naravno) ne znaci da mrzim cijelu naciju.
Jednostavno, ne slazem se s kapitalizmom kao uredjenjem.
I nemoj me krivo shvatiti, to sto se ne slazemo ne znaci da ne mozemo diskutirati
Pozdrav.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 8 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO