08.11.2012 | 04:36
@kole:
Ti se nesto razestio pa mene prozivas
Meni to sve zabavno...
Koja propaganda covjece? O cemu pricas ti? Ja namjerno naveo primjer iz MOG zivota, bas da ne bi bilo cula/kazala.
Jesi ti ikada bio gladan? Danima... Jesu li na tebe pucali dok stojis u redu za vodu? Jesi li ikada vidio 70 raskomadanih tijela (najmladje 3 godine) u centru grada (Googlaj "tuzlanska kapija" )? Jesi li nekada stojao cijelu noc u redu da dobijes neku konzervu na kojoj nema niti etikete? Proveo 5 dana da ne vidis upaljenu sijalicu, a gledas u termoelektranu?
Ako jesi onda znas o cemu pricam, ako nisi, pokazi malo respekta prema ljudima koji su to prosli. Ne svojom krivicom...
U ratu u Bosni se od '93 pricalo o NATO udarima, ali su Rusi bili otvoreno na strani Srbije (a potajno i Englezi). Svi su se bojali sta ce Rusija uraditi. Srbi su se okurazili znajuci da imaju njihovu podrsku, pa su radili sto su radili.
Glavni grad suverene drzave su drzali pod opsadom preko 1000 dana
U 21. stoljecu...
Dosli plavi sljemovi, oni sami sebe nisu mogli da zastite. Vezali su ih za bandere i mostove, otimali im oruzje i opremu.
NATO savez se gotovo bio raspao mu tom trenutku. Medjutim US Air Force, a dan kasnije i NATO, su ipak djelovali po Srpskim polozajima. Ispalo da su Rusi zacutali k'o male djevojcice
Velika je to kocka bila...
Na kraju su doslovce uhvatili nasa tri cobana i odveli ih u vojnu bazu, dok se ne dogovore. Imali su oni masu takvih pokusaja i dogovora ranije, pa nikada nista od toga. Dok USA nije rekla DOSTA!
I to u momentu kada su oba susjeda imali svoje vojske na teritoriju tudje zemlje.
Ali to je neka druga tema...
Ja ne podrzavam i ne osudjujem nikoga. Naucio sam da se ne zamaram stvarima na koje ne mogu direktno utjecati. Ako je to zabijanje glave u pijesak, neka je.
Eto postojite zato vi, koji sve znate i dobro ste informirani, pa cete napraviti mir u svijetu i promijeniti globalni poredak
I na kraju, nije li malo licemjerno pljuvati po NATO savezu, kad su vasi dragi politicari (koje ste VI IZABRALI da vas predstavljaju) guzice dali da postanu dio tog saveza? U HR se to prikazivalo kao veliko dostignuce, i politicki uspjeh....
Svi su to prihvatili sa odusevljenjem
Od vasih poreza su i hrvatski vojnici dio tih "pljacki i okupacija po svijetu". Hrvatska je dio toga! Ne rade to ONI (Ameri), vec i MI (Hrvati) zajedno s njima.
Ja, kada bi toliko bio protiv toga, bi ozbiljno razmisljao da promijenim drzavu i odselim se recimo u Kinu, i placam porez tamo jer oni ne ucestvuju u NATO misijama