16.11.2012 | 19:01
Nastranu kakav je Gotovina bio vojnik (a suborci imaju samo riječi hvale za njega), kao čovjek i gospodin me užasno razočarao. Svojim bijegom i skrivanjem je pokazao koliko zapravo voli ovu državu. To što je cijelo to vrijeme njegova supruga bila neraspoređeno vojno lice, sjedila doma i primala ogromnu plaću (što se kosi sa hr zakonima) mi je samo još jedan prilog tome. Svi takvi veliki Hrvatine su nam samo odmogli.
Zašto ljudi nisu izašli na ulice mahati zastavama kada su oslobodili Ademija? Pravog gospodina, samozatajnog, koji se javio među prvima i u borbu, a i kad su ga pozvali da dokaže nevinost. Nije bježao, nije muljao već je dokazao svoje poštenje i odanost državi. Ali on je albanac, jebi ga.
Na Gotovinu, tog kako vele kriminalca prije rata, se potrošilo para i para na odvjetnike - što je od toga dobio Ademi? Čermak je bio uspješan poduzetnik pa se snašao i sam. Markač, njega neću danas...
Činjenica je, sretan sam jer su nam sad i službeno priznali da je oluja bila oslobodilačka akcija, a nesretan jer i dalje ne znamo i nismo procesuirali one koji su iskoristili pobjedu za pljačkanje, paljenje sela i ubijanje nedužnih. A to velika većina nas/vas zaboravlja i žmiri na to...
Rezime, Gotovina nije zločinac, no nipošto nije heroj kakvim ga se predstavlja. Norac je, recimo, veći heroj od njega, makar su njemu dokazali odgovornost. Nije dozvolio da ga lažni branitelji i razni ultradesničari iskoriste za rušenje legalne države, što se za Gotovinu ne bi dalo reći.
Znam da će se mnogi sad uskokodakati, i možda bi bilo bolje da šutim, ali zlo mi je od toliko krivih predodžbi o nekim generalima i žmirenja na istine, zlo od velikih hrvatina koji su u prvim redovima, a ruka im je na našim novčanicima, zlo od turbo katolika koji nam zemlju žele pretvoriti u džamahiriju. I sve se tako lijepo skupilo i ostavilo gorak okus na ovoj lijepo vijesti.