23.11.2012 | 17:02
@Campo:
Ti meni pricas o HVO i ratu u Bosni?
Zar ti nisi tada bio svojoj zemlji? Branio je? (kako ponosno istices vise desetina puta).
Moj stric je bio zapovjednik u 115. HVO Zrinski. Kasarna bila na Kiseljaku kod Tuzle. Sjecam se kao klinac, sto puta sam bio tamo...zanimljivo nam bilo sve to...
Bilo Muslimana u HVO koliko hoces (sigurno vise od trecine), jer u TZ nikada nije bilo sukoba izmedju Bosnjaka i Hrvata.
Iskreno, muslimani su bili u HVO radi bolje logistike (paketi hrane za obitelji doma, cigarete, bolja hrana na polozaju, oruzje i sl). A ne zato sto nije postojala ARBiH (ili TO na pocetku)...
Prvu godinu su Hrvati, Muslimani i lojalni Srbi ZAJEDNO branili BiH i na taj nacin kompenzirali nedostatak oruzja, tehnike, logistike.
Kasnije '93 kada su poceli sukobi HVO i ARBiH, onda je sve krenulo nizbrdo, i Srbi su drzali 70% Bosne.
Sve do velikih operacija na kraju rata i aktivnog ukljucenja HV kada je vracen veliki dio tih osvojenih podrucja.
Cuj Hrvati, kao najmalobrojniji narod, branili BiH godinu dana
Jer Muslimani nisu htjeli rat
Srbi pokucaju na vrata i pitaju: "Kuc, kuc, mi bi malo ratovali"
Muslimani: "Mi necemo"
Srbi: "Dobro, onda cemo mi sa Hrvatima"
Hrvati: "Naravno, nas je najmanje, mi cemo sve braniti, ne morate se vi Muslimani mijesati"
Campoo ti si meni stvarno kralj
Nekada stvarno pomislim, da si jedan jako inteligentan tip i da ti sve nas ovdje furas i zajebavas.
A nekada pomislim...