Gotovina stiže kući !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gotovina stiže kući !!!

25.11.2012 | 02:27
num kaže:
[b]Daj mi molim te reci kojih su to 200? Poznajes bar jednog? Daj mi barem jedno ime i prezime nekoga od tih 200 odabranih!
Godinama se provlaci ta teza o 200 obitelji da bi se potkopala politika koja je vodena u to doba (i s njom i osoba koja je sad vec pokojna, pa se ni ne moze braniti), no nitko ne zna tko su ti!
Zar ne mislis da vec ne bi nekoga optuzili da imaju za šta (ipak su se na vlasti izmijenili i SDP i HDZ nekoliko puta)?

Tražio si jedno, dobio si dva, kako je Smayoo lijepo primjetio. To su uglavnom svi koji su prije Tuđmana i HDZa bili golje, a poslije su postali uspješni i manje uspješni poduzetnici. Nekima je i suđeno (sjeća li se tko Ferimporta), neki su se jednostavno izvukli (kao ova dvojica navedenih). Halo, pola ovih mafijaša su sad ugledni ljudi, koji su ugled kupili našim novcem.

Ako i dalje inzistiraš na 200 točnih imena, vrati se u razdoblje 90-97 negdje, tu ćeš ih brzo pronaći - svi oni koji su kupovali državne i ine firme i upropaštavali ih, sve uz zaštitu od države.

Meni dan danas nije jasno kako većina male raje, onih gologuzih šljakera i inih i dalje bez pardona zaokružuju HDZ, zbog kojih je i 90% firmi u dalmaciji propalo ili je pokradeno do propasti... Dobro je Franjo govorio, ovce...
25.11.2012 | 04:16
Vanjuska u pravu si 100%. Meni je Dalmacija misterij veliki. Zivio sam dole godinama (i opet cu vjerojatno), poznajem taj mentalitet. Disu za HDZ, a nista od te stranke dobili nisu zauzvrat.

HDZ ima jaku potporu dijaspore. Isto, dobija glasove na "staroj slavi". Sjecam se kad su '04 ili '05 izgubili izbore u HR, medjutim kad su se pripojili glasovi dijaspore, HDZ je pobijedio.

Dijaspora, to su oni ljudi koji bolesno vole svoju drzavu, ali eto, jbga, ne zele da zive u njoj
25.11.2012 | 09:56
drlovric kaže:
Vanjuska u pravu si 100%. Meni je Dalmacija misterij veliki. Zivio sam dole godinama (i opet cu vjerojatno), poznajem taj mentalitet. Disu za HDZ, a nista od te stranke dobili nisu zauzvrat.

HDZ ima jaku potporu dijaspore. Isto, dobija glasove na "staroj slavi". Sjecam se kad su '04 ili '05 izgubili izbore u HR, medjutim kad su se pripojili glasovi dijaspore, HDZ je pobijedio.

Dijaspora, to su oni ljudi koji bolesno vole svoju drzavu, ali eto, jbga, ne zele da zive u njoj

Ovdje ih ima "takvih" koliko hoces a doslovno neznaju koji je glavni grad Hrvatske. Uredno su devedeset i prve pobjegli van drzave a sad nose majcu s likom Gotovine ili Pavelica i furaju se na Velike hrvatine.
Na sve moguce nacine su izbjegli rat a sad dolaze na ferije u hr. kao najvece hrvatine.
Zalosno.
25.11.2012 | 10:43
Ovdje ih ima "takvih" koliko hoces a doslovno neznaju koji je glavni grad Hrvatske. Uredno su devedeset i prve pobjegli van drzave a sad nose majcu s likom Gotovine ili Pavelica i furaju se na Velike hrvatine.
Na sve moguce nacine su izbjegli rat a sad dolaze na ferije u hr. kao najvece hrvatine.
Zalosno.

To se ne smatra dijaspora kada govorimo o hrvatskoj dijaspori, to su prije bih rekao, dezerteri. Hrvatska dijaspora je nastajala od vremena između dva rata (I. i II. svj.) te posebno nakon 1945. Razlozi su razni, no, u grubo ih možemo podijeliti na dva osnovna - ekonomski i politički. Za vrijeme fašizma je s područja pod talijanskom fašističkom vlašću dio stanovništva emigrirao u prekomorske zemlje a dio u maticu Domovinu tako da je iz Istre jako puno ljudi iselilo na područje Rijeke zapadno od Sušaka, do Zagreba, Slavonije i sl. Veliki dio je završio u Americi, Australiji i europskim državama. Nakon 1945. posebno treba obratiti pozornost na dogovorene poslove i planirano iseljavanje koje se odvijalo temeljem međudržavnih ugovora između Titove Juge i Njemačke i sl. Tito se rješavao oporbe , osim na Bleiburgu, i poticanim ekonomskim iseljavanjem.
Znači kada govorimo o dijaspori onda je ključan momenat to da su ljudi morali odlaziti iz Domovine na silu, zbog nemogućnosti zapošljavanja ili političke nepodobnosti. Tu treba pridodati i dijaporu koja nije nigdje emigrirala ali je dijaspora jer ne živi u granicama nacionalne države i tu prvenstveno mislim na Hrvate u BiH, i možda, u nekom drugom smislu na Moližanske Hrvate u Italiji i Gradišćanske u Austriji.
Šarenilo koje se javlja u društvu kao i nošenje majica s Gotovinom ili Pavelićem je folklor koji je sasvim normalna pojava, ne samo u našem društvu, nego i u svim društvima sličnoga tipa. Sve ono što ti je na neki način bilo uskraćivano, ili si imao takav dojam, to postaje predmetom želja i manifestira se na način da tu svoju slobodu iskažeš, načini nisu uvijek primjereni ali ih treba isključivo tako promatrati - tako da imamo isto pojavu nošenja majica s Titovom facom ali to kao ne primjećujemo, oni kojima nedostaje Jugoslavija nose takve majice. Tako ja to gledam. S razlikom što je Tito bio jedan od najvećih zločinaca modernoga doba (negdje oko 6. mjesta na ljestvici u svijetu se vrti njegovo ime) i direktno odgovoran za nastanak dobrog dijela dijapore.
25.11.2012 | 10:58
Divic, hajde ruku pod ruku sa campom i uzivajte u svojim razgovorima. I eda te pitam kako su to hrvati u bosni za hrvatsku dijaspora a u bosni konstitutivan narod. Nek se odluce stace biti. Ne moze jare i pare. Eto ja sam kao hrvat iz bosne, i nikog u familiji nemam d ja iz hrvatske. Moja citava familija je od pamtivjeka zivjela u bosni. Kako smo onda dijaspora? Nema logike ali u hr pod hdz-om nikad nije bilo logike. Sve su isli na silu. I za Tita, kad izgovaras njegovo ime moras ustati. Eto zlocincu su na sahranu dosli svi veci drzavnici svijeta a krivoustom samo ambasadori zemalja, sto mnogo govori o covjeku.kod nas se kaze pogledaj ljudima sahrane pa cesvidjetiko je kakav covjek bio.

A campu bih jos jednom zamolio da mi odgovori a sta je s opkladom?
25.11.2012 | 11:02
Šarenilo koje se javlja u društvu kao i nošenje majica s Gotovinom ili Pavelićem je folklor koji je sasvim normalna pojava, ne samo u našem društvu, nego i u svim društvima sličnoga tipa.

Ako je to normalna pojava u društvima sličnog tipa, onda je problem u tipu društva. Da se netko pokuša prošetati nekim njemačkim gradom noseći majicu na kukasti križ ili s Hitlerovim likom, ne samo da bi bio ekspeditivno uhapšen i procesuiran kao kriminalac (što i jest), nego bi bio javno ismijan i odbačen.

Da je Tito bio odgovoran za zločine protiv čovječnosti i kršenje ljudskih prava, s tim se slažem. Da je drugovao sa sebi sličnima, i s tim se slažem. Za to da je "jedan od najvećih", i da se vrti oko broja 6 - trebalo bi ipak argumentirati nekim konkretnijim brojkama i dokazima, jer na toj ljestvici je mnoštvo umobolnika iz daleko mnogoljudnijih nacija od naše, tako da mi se ne čini da je Tito u ovom našem malom šupku svijeta mogao postići tako visok plasman. Ne možda da se nije trudio, ali jednostavno nije imao toliko materijala kao neki drugi (npr. Hitler, Staljin, Mobutu Sese Seko, Francisco Franco, Augusto Pinochet, Pol Pot...).
25.11.2012 | 11:10
divic3 kaže:
Zalosno.

To se ne smatra dijaspora kada govorimo o hrvatskoj dijaspori, to su prije bih rekao, dezerteri. Hrvatska dijaspora je nastajala od vremena između dva rata (I. i II. svj.) te posebno nakon 1945. Razlozi su razni, no, u grubo ih možemo podijeliti na dva osnovna - ekonomski i politički. Za vrijeme fašizma je s područja pod talijanskom fašističkom vlašću dio stanovništva emigrirao u prekomorske zemlje a dio u maticu Domovinu tako da je iz Istre jako puno ljudi iselilo na područje Rijeke zapadno od Sušaka, do Zagreba, Slavonije i sl. Veliki dio je završio u Americi, Australiji i europskim državama. Nakon 1945. posebno treba obratiti pozornost na dogovorene poslove i planirano iseljavanje koje se odvijalo temeljem međudržavnih ugovora između Titove Juge i Njemačke i sl. Tito se rješavao oporbe , osim na Bleiburgu, i poticanim ekonomskim iseljavanjem.
Znači kada govorimo o dijaspori onda je ključan momenat to da su ljudi morali odlaziti iz Domovine na silu, zbog nemogućnosti zapošljavanja ili političke nepodobnosti. Tu treba pridodati i dijaporu koja nije nigdje emigrirala ali je dijaspora jer ne živi u granicama nacionalne države i tu prvenstveno mislim na Hrvate u BiH, i možda, u nekom drugom smislu na Moližanske Hrvate u Italiji i Gradišćanske u Austriji.
Šarenilo koje se javlja u društvu kao i nošenje majica s Gotovinom ili Pavelićem je folklor koji je sasvim normalna pojava, ne samo u našem društvu, nego i u svim društvima sličnoga tipa. Sve ono što ti je na neki način bilo uskraćivano, ili si imao takav dojam, to postaje predmetom želja i manifestira se na način da tu svoju slobodu iskažeš, načini nisu uvijek primjereni ali ih treba isključivo tako promatrati - tako da imamo isto pojavu nošenja majica s Titovom facom ali to kao ne primjećujemo, oni kojima nedostaje Jugoslavija nose takve majice. Tako ja to gledam. S razlikom što je Tito bio jedan od najvećih zločinaca modernoga doba (negdje oko 6. mjesta na ljestvici u svijetu se vrti njegovo ime) i direktno odgovoran za nastanak dobrog dijela dijapore.

Vrlo pateticno...
Otisli su jer su morali?
Pa kako onda svi ostali nisu morali?...spominjes nemogucnost zaposljavanja i politicku nepodobnost...pa nakon drugog balkanskog rata, svi su vise-manje bili bez posla i jasne vizije buducnosti, ali se zapelo.
Neistomisljenici su ili promijenili misljenje ili odjebanz van...slicno kao i 90-tih...JOHN zna vise o tome
I da ne ulazimo u siru raspravu, nemoj spominjati tita i pavelica u istoj formi...ako si neobrazovan, internet je velik...obrazuj se i prosiri vidike i saznanja
Pavelic je bio malo njemacko govno koje je zbrisalo cim je zagustilo, a zbog tita danas govoris svoj jezik.

Ides...zagazili u trecu stranicu
25.11.2012 | 11:15
Ja bih vas zamolio, da mi neko objasni po cemu je Tito zlocinac? Zbog blajburga? Goli otok? Meni je stric nastradao u blajburgu, i ja to opet ne smatram zlocinom. Kao eto ustase bi bile bolje da su partizane tako uhvatili. Tu ga ni malo ne krivim. Jos kad vidim sa kakvim se uniformama i kapama ide na obiljezavanje blajburga , tek onda vidim da je bio u pravu.
Goli otok, pa i to morate gledati kako istorijsku cinjenicu. Smatrao je prijetnjom od staljinista i zatvarao ih je. To sto je neko iskoristavao tu situaciju pa su zatvarali ljude da bi mu zenu ebo toje drugi par carapa i on to nije mogao kontrolisati. I mnoge demokratske drzave su to isto radile. Samo sto su npr u usa to bili komunisti . u francuskoj je mnogo vise ljudi streljano zbog toga sto su sluzili nacistima pa o tome niko ne prica. Ali vazno je ovdje pljuvati po covjeku koji vam je dao da ste na strani antifasizma, mada se mogu vidjeti slike i snimci kako su svabe docekane u zagrebu. Cudan vam je otpor bio.

Ako ima gresaka pisemsa ipada pa mi je mrsko ispravljati.
25.11.2012 | 11:22
Hvala smayoo na informaciji o skadatelju Hrvatske himne.

@campo
Nemoj da te to nervira ako ce ti biti lakse i kompozitor himne BiH(zemlje u kojoj imas firmu) je Srbin(Bosansko Hercegovacki prvoslavac),Dusan Setic
25.11.2012 | 11:23
Divic, to za mene nije folklor, to je bolest koja nema granice, koje se siri s koljena na koljeno i nece biti nikad kraja.
Zao mi je reci to nisu razvijeni ljudi kao u hrvatskoj sto se puno toga tice.
Ja itekako vidim razliku koji sam gore tek nekoliko godina.
Da, uz svu tu ljubav prema domovini koju oni "imaju" pa mislim da kad u srcu proradi taj osjecaj trebalo je ostati dole i braniti svoje a ne otici van, raditi kao konj, skupljati pare, voziti najnovije aute, kupovati apartmane i graditi kuce u "njihovoj" hrvatskoj i folirati se svako ljeto na feriju koliko imaju i sta imaju a u uredu za obranu su imali stotine opravdanja da se ne ode u rat ili se mahom nisu niti javljali.
Nisam htio u ovoj temi nista pisati ali evo ispalio sam i ja koje slovo.
25.11.2012 | 11:48
Normalno je da se nećemo složiti oko nijedne teme ili navoda ovdje izrečene. Svako od nas ima svoje stvorene stavove (ili zatucane), i nitko pametan ne misli da će komentarima na ovakvom forumu išta promijeniti. Ja imam dovoljno godina i dovoljno obrazovanja i dovoljno proživljenog da mogu komentirati poprilično toga (netko je spomenuo da se obrazujem - i to putem interneta, neš ti obrazovanja putem interneta). Da je Tito 6 po redu su podaci američkih istraživanja (ne kažem da su točni ali takve navode). O antifašizmu Tito nema pojma - antifašizam je kao pojam nespojiv s ikakvim tipom totalitarnog režima. Prvi antifašistički pokret u Europi je bio onaj u Istri, 15 dana prije Labinske republike - poznata Proštinska buna iz 1920, koju je pokrenuo dr. Ante Ciliga - sudionik svih većih previranja u Europi prošloga stoljeća, zatvaran od gotovo svih režima, izraziti intelektualac i slobodnjak. Najgori oblik fašizma na ovim prostorima je bio upravo talijanski na području Istre i okolice i poznajem još dovoljno starijih ljudi koji su to proživjeli i jako dobro znam koliko je i zašto oko 200 000 ljudi napustilo Istru u periodu od 1945. do 1956. godine.
Ovo što se u Hrvatskoj događalo zadnjih dvadesetak godina vuče korijene iz nerašćišćenih odnosa i zbivanja zadnjih sedamdesetak godina. U općem društvenom metežu koji nastaje i obilježava noviju europsku povijest, vješti smutljivci će itekako iskoristiti situaciju i stupaju na scenu Todorići, Sanaderi, Jakovčići i da ne nabrajam dalje. Nema tu ni ideologije, ni antifašizma, ni domoljublja, ni vjere - samo su Euri kao jedina kategorija koja funkcionira. Uz te procese bacaju se kosti raznih boja i oblika oko kojih će se puk klati i prepucavati (kao mi sada) i doći ćemo do situacije, kad se ne bude moglo dalje, da će netko trebati viknuti "car je gol".
25.11.2012 | 12:33
U vezi himne, postoji više mišljenja. Podaci se uzimaju kako kome i kad odgovara. Bolje bi bilo kad bi se držali samo činjenica.
hercegbosna.org/forum/povijest/runjanin-...jepe-nase-t6519.html
Pa sad kako tko vidi !
25.11.2012 | 12:35
divic3 kaže:
Normalno je da se nećemo složiti oko nijedne teme ili navoda ovdje izrečene. Svako od nas ima svoje stvorene stavove (ili zatucane), i nitko pametan ne misli da će komentarima na ovakvom forumu išta promijeniti. Ja imam dovoljno godina i dovoljno obrazovanja i dovoljno proživljenog da mogu komentirati poprilično toga (netko je spomenuo da se obrazujem - i to putem interneta, neš ti obrazovanja putem interneta). Da je Tito 6 po redu su podaci američkih istraživanja (ne kažem da su točni ali takve navode). O antifašizmu Tito nema pojma - antifašizam je kao pojam nespojiv s ikakvim tipom totalitarnog režima. Prvi antifašistički pokret u Europi je bio onaj u Istri, 15 dana prije Labinske republike - poznata Proštinska buna iz 1920, koju je pokrenuo dr. Ante Ciliga - sudionik svih većih previranja u Europi prošloga stoljeća, zatvaran od gotovo svih režima, izraziti intelektualac i slobodnjak. Najgori oblik fašizma na ovim prostorima je bio upravo talijanski na području Istre i okolice i poznajem još dovoljno starijih ljudi koji su to proživjeli i jako dobro znam koliko je i zašto oko 200 000 ljudi napustilo Istru u periodu od 1945. do 1956. godine.
Ovo što se u Hrvatskoj događalo zadnjih dvadesetak godina vuče korijene iz nerašćišćenih odnosa i zbivanja zadnjih sedamdesetak godina. U općem društvenom metežu koji nastaje i obilježava noviju europsku povijest, vješti smutljivci će itekako iskoristiti situaciju i stupaju na scenu Todorići, Sanaderi, Jakovčići i da ne nabrajam dalje. Nema tu ni ideologije, ni antifašizma, ni domoljublja, ni vjere - samo su Euri kao jedina kategorija koja funkcionira. Uz te procese bacaju se kosti raznih boja i oblika oko kojih će se puk klati i prepucavati (kao mi sada) i doći ćemo do situacije, kad se ne bude moglo dalje, da će netko trebati viknuti "car je gol".

Da ne bi bilo "netko"...taj sam
Zasto se ne bi slozili?
Apsolutno se slazem sa dijelom oko danasnje ekipe i njihovih "motiva"...cak i sa dijelom o talijanskom fasizmu u istri (iako i tu ima raznih prica sa svih strana)
Bez uvrede, ali tvoji argumenti i stajalista su vrlo uska i jednostranacna...ne sumnjam u tvoju naobrazbu, ali znanje je danas puno dostupnije nego prije 30-tak ili koliko godina.
Da...obrazovanje putem interneta...sto je tu cudno?
Puno informacija sa raznih strana...vrlo korisno za stvaranje misljenja, zar ne?

Ovo je ionako vec odavno otislo predaleko, pa ajmo do kraja...kao socioloski experiment

Brkanje socijalistickog samoupravljanja sa komunizmom je apsolutno bezveze...pa danas dio USA lagano preuzima model "tvornice radnicima" ali naravno upakiran u dionice
Al to je to, zar ne?!
Mozemo mi sad tu razglabat do vjecnosti, ali cinjenica je ja jugoslavija od 50-tih pa nadalje nije vidjela ni k od komunizma kakav je postojao u zemljama istocnog bloka oko nas.
U ekonomsku strukturu bolje da ne idemo, jer se zbediram na naglo

I eto nas do golog cara!
25.11.2012 | 15:17
jzelko kaže:
U vezi himne, postoji više mišljenja. Podaci se uzimaju kako kome i kad odgovara. Bolje bi bilo kad bi se držali samo činjenica.
hercegbosna.org/forum/povijest/runjanin-...jepe-nase-t6519.html
Pa sad kako tko vidi !

Pouzdanog li i nepristranog izvora...

Podatak o Runjaninu kao skladatelju hrvatske himne je služben, općeprihvaćen i u krugovima struke (povjesničara i glazbenika) neosporen. O tome se uči u školi. Ne kažem da je išta od toga nepobitan dokaz, ali isto tako nije niti išta od onog što tvrde lažni alternativci. Runjanin kao skladatelj hrvatske firme je općeprihvaćena povijesna teza utemeljena na legitimnim povijesnim izvorima (zapisima i svjedočanstvima).

Gotovo da nema prihvaćene povijesne teze o kojoj makar netko nema suprotno mišljenje. Kako ono reče Prljavi Harry, "mišljenje je poput šupka - svatko ima svoje".

divic3 kaže:
Da je Tito 6 po redu su podaci američkih istraživanja (ne kažem da su točni ali takve navode).

Baš prikladno uopćen odgovor. "6. po redu" je vrlo konkretna tvrdnja pa iza nje mora stajati vrlo konkretan izvor (a ne "američka istraživanja"). Ako ne znaš konkretan izvor, ne hvataj se takvih izjava samo da bi podebljao svoj stav. To je jeftina eristika.

scarface32 kaže:
Ja bih vas zamolio, da mi neko objasni po cemu je Tito zlocinac? Zbog blajburga? Goli otok? Meni je stric nastradao u blajburgu, i ja to opet ne smatram zlocinom. Kao eto ustase bi bile bolje da su partizane tako uhvatili.
(...]
Goli otok, pa i to morate gledati kako istorijsku cinjenicu. Smatrao je prijetnjom od staljinista i zatvarao ih je.

Jao, jao, jao, jao, jao! Pa ne mogu vjerovati da to ozbiljno misliš!

To što ustaše ne bi bili bolji da su tako partizane uhvatili - nije i nikad ne može biti opravdanje za zločin! Nikad, nikad, nikad! Ako se spustiš na razinu zločinca, postaješ zločinac!

Goli otok i jest povijesna činjenica. Tek je prva stvar razlog zbog kojeg su ljudi tamo zatvarani (i ne samo tamo, nego i u Lepoglavu, i Gradišku, itd.). A onda ide druga stvar kako su ljudi tamo tretirani. To je zločin, i opet zločin. To što su takve zločine radili i drugi, opet, ne može nikog opravdati. Ni-ko-ga! Zločin je zločin.

I dokle god tražiš razloge i izgovore da zločin opravdaš i relativiziraš - nikad neće biti niti mira, niti pomirenja. I to isto vrijedi i za fašističke zločine u Istri i Primorju 1922-1943, i za ustaške u Jasenovcu, Kerestincu i drugdje, i za partizanske u Bleiburgu i drugdje, i za četničke od Vukovara do Dubrovnika 90-ih, i za one koje su počinili pojedini pripadnici HV u tom istom ratu.
25.11.2012 | 15:31
smayoo , ja ne tezim pomirenju. ja sa ustasama samo mogu preko nisana. a s njima se miriti ne pada mi ni na kraj pameti a u sadasnje vrijeme ko se dici da je ustasa, daleko mu kuca od moje.Ja sam rekao meni je stric stradao na takozvanom kriznom puti( zasto ga tako zovu ne znam) ali sta cu mu ja. sto nije bio u pravoj vojsci. i vi sad poredite jasenovac i blajburg. pa kako vas nije stid? tamo su ljudi odvodjeni iz svojih kuca samo zato sto su se drugacije zvali ili sto su bili neprijatelji nacizma. a u blajburgu su streljali te iste koji su najvise zla nacinili svom narodu. ja kad procitam da neko jasenovac i blajburg u istu ravan stavlja, povraca mi se.

nista od sad poredimo ausvic i streljanje nekoliko stotina vojnika njemacke ss divizije.
25.11.2012 | 15:57
Ne uspoređujem, niti izjednačavam, ali isto tako ne relativiziram niti prihvaćam da jedan zločin opravdava drugi.

U Bleiburgu, odnosno događajima koji su tu uslijedili nisu ubijani samo ustaše (recimo da je to pandan njemačkom SS-u), nego i domobrani (što je bila regularna vojska, pandan Wehrmachtu, u koju su bili prisilno mobilizirani ljudi koji nisu nikog mrzili, niti klali, niti protiv ikog željeli ratovati), a bilo je i članova obitelji.

No, čak i da su bili sve sami koljač do koljača, nenaoružanog čovjeka, ratnog zarobljenika na licu mjesta bez suđenja ubiti je - zločin. Kako na Ovčari, tako i u Bleiburgu. Točka.

A kad sam govorio o miru i pomirenju, ponajprije sam mislio na mir i pomirenje sa susjedima u ovo naše današnje vrijeme. Da se okrenemo već jednom budućnosti i da ne moram svaki put kad mi je u planu ići u Srbiju poslom - nazivati prijatelje, istraživati, razmišljati i procjenjivati kakva je trenutna razina podjarivanja mržnje od strane lokalnih vampira te da li mogu otići tamo na dan-dva bez većeg rizika da mi netko uništi auto zato što ima šahovnicu na registraciji.

Iako ne bi bilo loše da jednom napokon sahranimo sve partizane i ustaše i prestanemo se stalno vraćati u 1941. ili 1945...
25.11.2012 | 16:01
potpisujem
25.11.2012 | 16:09
takodje.....poceli smo malo da smaramo...cetnik...ustasa..partizan....Dosta vise...
25.11.2012 | 16:10
ma ja se nemam sta miriti, nisam se ni svadjao. I sad imam prijatelje svih naroda iz bivse yu. samo sam se odrekao prijatelja koji misle samo nacionalno. ne mogu sutiti kad mi kaze neko da je Tito zlocinac bio.I to se vade clanci iz usa? Iz zemlje koja je sravnila drezden, hirosimu,nagasaki, koja je zatvarala komuniste.koja je imala logore za stanovnike amerike porijeklom iz japana. ali niko to ne spominje,nego samo vade clanke koje njima odgovaraju. i spominju blajburg. jesmo mi fini. da su fini ne bi se desili zlocini poslije oluje za koje je malo ko odgovarao. u oluji su ubijali starce koji nisu imali gdje da pogjegnu a ne vojnike. ali ti isti koji zale blajburg opravdavaju te zlocine. pa ko je tu lud?
25.11.2012 | 16:13
Evo upravo na HRT3 dokumentarni film "Dva ratna druga". Da ne prenosim sve, samo zadnja rečenica: "Dok se engleski i njemački vojni piloti odavno susreću i pričaju o ratnim iskustvima, među Hrvatima Drugi svjetski rat još nije završio."
25.11.2012 | 16:14
25.11.2012 | 16:16
scarface32 kaže:
ali ti isti koji zale blajburg opravdavaju te zlocine. pa ko je tu lud?

Pa upravo o tome i govorim. Ti opravdavaš jedne, oni druge, netko treći treće..., i svatko iz svoje špilje sikće na one druge i uzgaja svoju malu, uskogrudnu mržnju, hrani je i zalijeva dok ne izraste dovoljno velika za idući rat.

Nikad kraja. Nikad kraja...
25.11.2012 | 16:17
smayoo kaže:
Evo upravo na HRT3 dokumentarni film "Dva ratna druga". Da ne prenosim sve, samo zadnja rečenica: "Dok se engleski i njemački vojni piloti odavno susreću i pričaju o ratnim iskustvima, među Hrvatima Drugi svjetski rat još nije završio."

nece ni zavrsiti dok god se ne zna koje pobjednik a ko se samo usima moze poklopiti. kod njih dvojice se zna ko je pobjednik i da svabo moze samo klimati glavom.i znas sta je jos. sto nijemci znaju da su izgubili rat i sto se stide zlocina u 2 SR. ali ustase kontaju , da su oni pobijedili ako nista 91 su ipak docekali da budu svoji na svome. oni se ne stide svojih postupaka i misle da su bili u pravu.
25.11.2012 | 16:21
Da ponovim one stihove: "Poraženi pjevaju junačke pjesme, a pobjednici za to vrijeme mudro šute.". Odnosno, Sun Tzu bi to rekao (ne citiram, nego po sjećanju): mudar general ne oduzima poraženome dostojanstvo i čast jer time izaziva osvetu njegove djece.
25.11.2012 | 16:34
E da i tja tebi kazem na to. Pitali su se ljudi zasto saveznici nisu podrzali atentat na hitlera, jer bi tako kao rat brze bio gotov. Znas koji je odgovor bio, zeljeli su da ih poraze vojnicki, i da udju u berlin, a ne kao poslije prvog svjetskog rata, kad su pregovorima do mira dosli i nisu puno cekali da se isto ponovi jer su nijemce poslije toga ucili da su oni dobili rat. Samo sto su nijemci pametni pa su to skontali, a ovi nasi to nisu. mislim na domace izdajnike.
25.11.2012 | 16:39
smayoo kaže:

Iako ne bi bilo loše da jednom napokon sahranimo sve partizane i ustaše i prestanemo se stalno vraćati u 1941. ili 1945...[/quote]

I na ovaj zadnji bi trebalo staviti točku. Samo nekima je u interesu da "lože vatru".
25.11.2012 | 16:44
ma i ja sam zato da sve sahraniumo, samo campo nikako da se isprica ili da prihvati opkladu.
25.11.2012 | 16:48
Scarface, upravo obratno. Hitler je došao na vlast i dobio masovnu podršku upravo zato što je Atanta Njemačku nakon WW1 ponizila i utjerala u bijedu, nametnula im užasno visoke ratne odštete iako su bili svjesni da će to izazvati bijedu i glad.
  • campo
  • Posjetitelj
25.11.2012 | 17:01
kao prvo protiv srba nemam ništa ratovali smo ubijali se mi smo pobijedili i to je to satno sebi i nema problema,..ja imam prijatelje i srbe i bošnjake i talijane nema mi nikakve razlike od njih do prijatelja hrvata...Svaki Hrvat je ponosan na svoju domovinu i na pobijedu u ratu ali imamo opet kažem kole scarface i slične poražene snage koji veličaju ono što svatko normalan osuđuje diktaturu ubistva i jednoumlje i to onda opravdavaju nekakvim ustašama itd,..to su jadnici jer se sve ono u što su vjerovali srušilo kao kula od karata...najveća im je kazna to što moraju gledati "kockice" Hrvatski je narod pokazao poslje presude kako se dočekuju heroji i što misli o domovinskom ratu a vi plačite i dalje Smayoo nemoj mi molim te stavljati neku mržnju prema srbima jer to kod mene ne postoji ne mrzim čak ni one koji su dopustili smaknuće oko 200 000 ljudi na križnom putu ali istine će izaći na vidjelo. scarface ako je za tebe jedan diktator i ubica velik onada si isti i ti. tko opravdava zločine taj bi ih sutra i radio
25.11.2012 | 17:03
Ali nisu ih porazili vojnicku. Versajkim mirom tj sporazumom su dosli do mira. Njemacka nije kapitulirala. I poslije drugog svjetskog su placali odstetu ali nesto nisam vidio da su zeljni novih ratova.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 41 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, Anonimci (1177)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO