28.11.2012 | 22:01
Ubiti čovjeka u prometnoj nesreći jest kazneno djelo i treba ga kazniti, ali nije to ubojstvo s predumišljajem, hej!
Naravno da su blaži. I logično je da jesu. U saobraćajki ubiješ čovjeka jer si bio nepažljiv, vozio prebrzo, ovo, ono, a možda i ništa od toga. Meni je jednom usred noći na mračnoj, uskoj i zavojitoj cesti izronio u pola zavoja iz mraka balavac bez kacige na vespi bez svjetala. Preživio je samo zato što sam ja vozio 30, a vozio sam 30 jer sam bio umoran. Da, nisam bio umoran, vozio bi 50, a on bi bio mrtav. I sad ti kažeš da bi ja za to (što se srećom nije dogodilo) trebao dobiti 10 godina zatvora? Halo?!!
Što se Pavelića tiče, Pavelić je bio loš najprije zato što je bio krvožedni zločinac i ubojica koji je prihvatio zločinačku i genocidnu ideologiju, pa tek onda zato što je rasprodao Hrvatsku. I ne samo to, nego je k tome bio i politički marginalac i bezveznjak koji si je umislio da je ne znam što samo zato što ga je Hitler instalirao kao predsjednika marionetske naci-fašističke državne tvorevine (koju je - SIC!
- nazvao "Nezavisna" država Hrvatska - da "nezavisna"
od čega je, jbt, bila nezavisna? Podijeljena demarkacijskom linijom na njemački i talijanski dio...). A instalirao je njega samo zato što je Vladko Maček (kao politički odgovorna osoba) tu ponudu odbio.
Njemačku nitko u njenoj povijesti nije unesrećio više od Hitlera i nacista. Hrvatsku nitko u njenoj povijesti nije više unesrećio od Ante Pavelića i ustaša. A sve pod izlikom patriotizma. To je Pavelićev najveći zločin.