Gotovina stiže kući !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gotovina stiže kući !!!

28.11.2012 | 19:54
zabac kaže:
Malo da rezimiram!
Nekad:
Pavelić je loš jer je prodavao Hrvatsku, Tito je bolji jer je spasio Hrvatsku, ali je pobio dosta Hrvata.
Danas:
Sanader je veći griješnik jer je maznuo lovu (dobio puno godina bukse), Čačić ja manji griješnik jer je zatukako dvoje ljudi (dobio manje godina).

Naravoučenje: Ubojice bolje prolaze od lopina!

Da li bi se dala povući paralela ili baš i ne?

Naravno da ne!
Deplasirano je govoriti o razlici izmadju tita i pavelica...tko to ne razumije...e jebi ga.

Sanader je drzavni izdajnik koji je sa mjesta premijera izdao i opljackao hrvatsku drzavu i narod, a cacic je imao prometnu nesrecu, za boga miloga!!!
Kakav um moras biti da bi povlacio takve paralele?!
28.11.2012 | 21:41
Postavio sam pitanje, ne i zaključak. Pa zar ne smijem ni pitati? Ali nekako mi ipak ne ide iz glave da su blaži prema ubojicama nego prema lopovima.
28.11.2012 | 22:01
Ubiti čovjeka u prometnoj nesreći jest kazneno djelo i treba ga kazniti, ali nije to ubojstvo s predumišljajem, hej!

Naravno da su blaži. I logično je da jesu. U saobraćajki ubiješ čovjeka jer si bio nepažljiv, vozio prebrzo, ovo, ono, a možda i ništa od toga. Meni je jednom usred noći na mračnoj, uskoj i zavojitoj cesti izronio u pola zavoja iz mraka balavac bez kacige na vespi bez svjetala. Preživio je samo zato što sam ja vozio 30, a vozio sam 30 jer sam bio umoran. Da, nisam bio umoran, vozio bi 50, a on bi bio mrtav. I sad ti kažeš da bi ja za to (što se srećom nije dogodilo) trebao dobiti 10 godina zatvora? Halo?!!

Što se Pavelića tiče, Pavelić je bio loš najprije zato što je bio krvožedni zločinac i ubojica koji je prihvatio zločinačku i genocidnu ideologiju, pa tek onda zato što je rasprodao Hrvatsku. I ne samo to, nego je k tome bio i politički marginalac i bezveznjak koji si je umislio da je ne znam što samo zato što ga je Hitler instalirao kao predsjednika marionetske naci-fašističke državne tvorevine (koju je - SIC! - nazvao "Nezavisna" država Hrvatska - da "nezavisna" od čega je, jbt, bila nezavisna? Podijeljena demarkacijskom linijom na njemački i talijanski dio...). A instalirao je njega samo zato što je Vladko Maček (kao politički odgovorna osoba) tu ponudu odbio.

Njemačku nitko u njenoj povijesti nije unesrećio više od Hitlera i nacista. Hrvatsku nitko u njenoj povijesti nije više unesrećio od Ante Pavelića i ustaša. A sve pod izlikom patriotizma. To je Pavelićev najveći zločin.
  • campo
  • Posjetitelj
28.11.2012 | 22:56
Pavelić nije stigao uništiti Hrvatsku koliko je to uspio tito...da je imao vremena vjerovatno bi nadmašio tita,...jame u koje su komunisti bacali hrvatske vojnike žene i djecu nebrojene su i gdje god da počnu kopati nađu žrtve partizana radi se o oko 200 000 ljudi ubijenih po naređenju tita i komunističkog vodstva...to jesamo djelić njegovih zlodjela ...tko zna povijest zna i to...a glavna je fora ovima kad kažeš nešto o tom zločincu podvaljivati ustaštvo.normalan čovjek odriče se svakog zločinačkog režima ideologije i totalitarizma...a komunizam je imao na raspolaganju više vremena pa su i žrtve brojnije...od dva velika zla ipak je komunizam manji od nacizma. onaj tko brani i opracdava zločine komunista nije normalan čovjek i on bi isto to radio da može. Srbima su na početku rata upravo povalili priču o fašistima u hrvatskoj pa su na kraju oni postali gori od fašista (opet pod petokrakom)
28.11.2012 | 23:07
Drugi put nisam mislio na Čačića, već Tita.
28.11.2012 | 23:24
campo kaže:
Pavelić nije stigao uništiti Hrvatsku koliko je to uspio tito...da je imao vremena vjerovatno bi nadmašio tita,...jame u koje su komunisti bacali hrvatske vojnike žene i djecu nebrojene su i gdje god da počnu kopati nađu žrtve partizana radi se o oko 200 000 ljudi ubijenih po naređenju tita i komunističkog vodstva...to jesamo djelić njegovih zlodjela ...tko zna povijest zna i to...a glavna je fora ovima kad kažeš nešto o tom zločincu podvaljivati ustaštvo.normalan čovjek odriče se svakog zločinačkog režima ideologije i totalitarizma...a komunizam je imao na raspolaganju više vremena pa su i žrtve brojnije...od dva velika zla ipak je komunizam manji od nacizma. onaj tko brani i opracdava zločine komunista nije normalan čovjek i on bi isto to radio da može. Srbima su na početku rata upravo povalili priču o fašistima u hrvatskoj pa su na kraju oni postali gori od fašista (opet pod petokrakom)

da ti nije tita ti sad ne bi imao hrvatsku. sigurno ne bi ni smjeli pomisliti na nezavisnost i odcjepljenje jer bi citav svijet bio protiv vas. nego jos uvijek sutis na moju ponudu za opkladu.
28.11.2012 | 23:30
zabac kaže:
Drugi put nisam mislio na Čačića, već Tita.

OK, ali opet ti (kao što sam napisao gore) ne stoji teza da su (tko to točno?) blaži prema ubojici, nego prema lopovu jer Pavelić nije bio lopov nego puno, puno gore.

Mogu se složiti sa scarfaceom - da nije bilo Tita, ne bi bilo ustava 1974, niti pravnog temelja za neovisnost Hrvatske, stigma ustaštva bi zauvijek ostala na cijelom hrvatskom narodu. Ali to ne može opravdati zločine njegova režima.
28.11.2012 | 23:40
ma smayoo koji zlocini. pa znas li ti koliko je francuza pobijeno od njihovog pokreta otpora poslije 2 S.R? neki i nevino jer je komsija rekao da su saradjivali sa okupatorom. pa ja ne vidim da se po francuskoj vode polemike oko toga.pa i u holandiji su tada radili prijeki sudovi. izvedes i streljas pa se ni oni nesto oko toga ne bakcu. zna se ko je pobjednik a ko je nacista bio. kraj price. samo se kod nas vode polemike,sto je ubio. gdje sad nadjose cifru od 200000 ljudi,zena i djece. mislim stvarno , ovo je sve napuhavanje ciframa. neki dan ukucam blajburg, i na vikipediji imas srpsku i hrvatsku verziju. i onda skontas ko je tu lud.nista niscim.
28.11.2012 | 23:53
Mene ne zanimaju ni hr ni sr verzije priče o Bleiburgu. Ne zanimaju me nikakve brojke niti se njima ikad nabacujem.

Ali isto tako me ne zanima koliko su i kojih ljudi '45 pobili Francuzi, Holandezi, Rusi ili Englezi.

Niti kakvo opravdanje tko ima za to što je ikad igdje ubio ratnog zarobljenika (ili čak civila) bez suda, porote i obrane.

Zločin je zločin. Ubojstvo je ubojstvo. To što je netko drugi ubio iz sličnih motiva, ne može nijednog ubojicu opravdati. To što je bio pobjednik u ratu - pogotovo ga ne može, na pola (ili na kraju) 20. stoljeća opravdati. Ako nisu agresori svjetskog ranga (kao npr. Aleksandar Makedonski, Saladin, Napoleon, ...) klali pripadnike jednom poražene vojske stotinama godina ranije, nitko ne može koristiti taj izgovor za svoje zločine u 20. stoljeću.

Ubojstvo je ubojstvo. Zločin je zločin. Tko je ubio makar i jednog jedinog poraženog, nenaoružanog, zavezanog čovjeka, bez suđenja i suda, taj je

ZLO
ČI
NAC!

Točka.
29.11.2012 | 00:13
ne znam smayoo, ali ti zivis u vremenu iluzija. pitao bih ja tebe , da ti je nedaj boze citava familija poklana od ustasa. to bi ti cekao da ga sude. a nekim je i uza i sira familija. pa sad ti vidi.ja ne odobravam ali opravdavam. ili sto kazu u filmu u gori raste zelen bor, sa domobranima je lako, ili ostanu kod nas ili ih razoruzamo i pustimo kuci , ali sa ustasama po kratkom postupku.

mozda si gledao taj film ako nisi pogledaj opet.
29.11.2012 | 00:23
Upravo takve priče i takav način razmišljanja ne dozvoljava da ikad napokon završimo taj rat i da krenemo dalje neopterećeni time.

Zločin je zločin. Opravdanja nema. NEMA!

Tako su i na Ovčari pobili vukovarske ranjenike jer su sami sebi smislili super opravdanje - da su ovi ustaše. Pa je onda, kao, OK da ih pobiju i bace u mrcinište.

Jesi bio u Vukovaru? Na Ovčari? Znaš što se tamo dogodilo? Ranjenike su odveli iz bolnice. Ne zarobljenike koje su zarobili na ratištu, nego ranjenike iz bolnice. I pobili ih. Jednog po jednog. I sami sebi to opravdali time što su to (kobajagi) ustaše.

To su ljudi koji su ovo isto tvoje razmišljanje izvrnuli i doveli do apsurda.

A onda su negdje drugdje neki drugi ratnici pobili neke druge nenaoružane zarobljenike ili civile, jer su oni (kobajagi) četnici. Ili štite četnike. I tako u krug.

Zločin je zločin.

Tko je ubio poraženog, nenaoružanog, zavezanog čovjeka bez suda i suđenja taj je

ZLO
ČI
NAC!
29.11.2012 | 00:40
smayoo kaže:
Upravo takve priče i takav način razmišljanja ne dozvoljava da ikad napokon završimo taj rat i da krenemo dalje neopterećeni time.

Zločin je zločin. Opravdanja nema. NEMA!

Tako su i na Ovčari pobili vukovarske ranjenike jer su sami sebi smislili super opravdanje - da su ovi ustaše. Pa je onda, kao, OK da ih pobiju i bace u mrcinište.

Jesi bio u Vukovaru? Na Ovčari? Znaš što se tamo dogodilo? Ranjenike su odveli iz bolnice. Ne zarobljenike koje su zarobili na ratištu, nego ranjenike iz bolnice. I pobili ih. Jednog po jednog. I sami sebi to opravdali time što su to (kobajagi) ustaše.

To su ljudi koji su ovo isto tvoje razmišljanje izvrnuli i doveli do apsurda.

A onda su negdje drugdje neki drugi ratnici pobili neke druge nenaoružane zarobljenike ili civile, jer su oni (kobajagi) četnici. Ili štite četnike. I tako u krug.

Zločin je zločin.

Tko je ubio poraženog, nenaoružanog, zavezanog čovjeka bez suda i suđenja taj je

ZLO
ČI
NAC!

ispadose cercil i ruzvelt najveci zlocinci na svijetu. drezden, hirosima, nagasaki..... ali to niko nespominje. i ne poredi ovaj zadnji balkanski rat sa drugim svjetskim ratom. nikakve slicnosti nema.
29.11.2012 | 01:03
Što je mene briga za Churchilla, Roosevelta, itd? Njima neka se bave njihovi. I, da, slažem se, točno si nabrojao: Dresden, Hiroshima, Nagasaki. To su ratni zločini za koje nikad nikom nije suđeno. Bilo ih je još. Ali to ne može ni na koji način opravdati činjenje ikojeg drugog zločina.

Sličnost između ovog zadnjeg rata i onog predzadnjeg je u tome da se kuće rušilo, sela palilo, ljude bez oružja klalo i na druge načine ubijalo. Ima još sličnosti, ali ove su meni sasvim dovoljne.

Ubojica je ubojica. I zločinac. Za ubiti razoružanog, vezanog (možda i ranjenog) zarobljenika bez suda i suđenja - opravdanja nema. Nema i nikad ga neće biti. To je zločin, a onaj tko je to učinio je zločinac. Može ga povijest 100x slaviti kao heroja, on je zločinac i točka. Možda je i heroj. Ali je i zločinac.
29.11.2012 | 01:45
Onda se vracamo na gotovinu. U bosni je prilikom ofanzive hv i hvo-a u mrkonjic gradu ubijeno 150 civila. Glavnokomandujuci je bio Gotovina. Po zapovjednoj odgovornosti je on odgovoran. Ali u hrvatskoj je on heroj. Sta cemo sad?

I molio bih da mi neko da link ili kopiju titovog naredjenja da se streljaju ustase u blajburgu. Ako je tito zlocinac, automatski je i franjo zlocinac. I onda odosmo puno dalje , a to hrvatima ne odgovara. Gdje ce krivousti biti zlocinac, pa on nam je stvorio hrvatsku.
29.11.2012 | 01:49
Laku noc pisemo se sutra.
29.11.2012 | 08:34
Sretan Dan kolinja, pardon Republike:laugh:
29.11.2012 | 08:40
Polemika koju sam pokrenuo je naravno bezpredmetna. Iako se ne mogu oteti dojmu da onaj koji je KRIV za tuđu smrt dobije malo ili ništa zatvora (Jahtom preko jahte, gaženje u Makarskoj, a vozač iz društveno prihvatljive obitelji itd), a onaj koji je maznuo novce dobije nekoliko puta veću zatvorsku kaznu.
"Pajceki, gujde svinje sad je kolinje, vama sudnji dan..." (Drele)
Sretna svinjokolja!!!
29.11.2012 | 09:07
I od mene! Želim svima puno finih friških zipanih čvaraka!

Scarface, na ovo zadnje što si napisao, o Mrkonjić gradu, Titu, Bleiburgu i Franji - ja ti nemam što kontrirati. Slažem se s time. Kako sam napisao: zločin je zločin, a zločinac je zločinac. Čak i ako jest heroj, odnosno ako za nešto i jest zaslužan. To ga ne oslobađa krivnje za zločin. Osloboditi ga može jedino sud i dokazni postupak (koji ne uspije dokazati krivnju). Onaj tko je izbjegao sudu, ima dovijeka trpjeti optužbe za zločin koji je počinio.
29.11.2012 | 09:55
zabac kaže:
Polemika koju sam pokrenuo je naravno bezpredmetna. Iako se ne mogu oteti dojmu da onaj koji je KRIV za tuđu smrt dobije malo ili ništa zatvora (Jahtom preko jahte, gaženje u Makarskoj, a vozač iz društveno prihvatljive obitelji itd), a onaj koji je maznuo novce dobije nekoliko puta veću zatvorsku kaznu.
"Pajceki, gujde svinje sad je kolinje, vama sudnji dan..." (Drele)
Sretna svinjokolja!!!

jarane tako je svugdje , ne samo u HR. uvijek dobijaju manje godina ovi sto u saobracajnim ubiju cvjeka nego neko ko pokrade drzavu.I ja sam protiv toga ali sta da se radi.
29.11.2012 | 10:02
Djuro genijalac kaže:
Sretan Dan kolinja, pardon Republike:laugh:

iizbjegavao sam ta familijarna okupljanja uz klanje svinja. nisam volio gledati klanje , ali uvijek poslije sam volio dobru pecenicu pojesti.i da sretan vam dan republike!!

29.11.2012 | 10:05
zabac kaže:
Postavio sam pitanje, ne i zaključak. Pa zar ne smijem ni pitati? Ali nekako mi ipak ne ide iz glave da su blaži prema ubojicama nego prema lopovima.

Sori zabac, maj bed...u mojoj juzinom ispunjenoj glavi ovo je zvucalo kao zakljucak, a kad ono...nije.
Pitanje je na mjestu, ali akteri nisu
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 52 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, Anonimci (1035)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO