17.11.2012 | 17:13
tom_zg kaže:
Jedini tko mrzi si ti, što je vidljivo iz tvojih komentara ovdje. Svi se vesele, samo iz tebe ispoljava mržnja prema generalu i njegovoj obitelj. Da je Gotovina takav kakvim ga ti smatraš, zašto bi on uopće branio Hrvatsku, zašto bi sudjelovao u ratu? Kako te nije sram pljuvati po čovjeku koji je svoj život žrtvovao za domovinu. Ti ga nazivaš bjeguncem, ratnim profiterom, njegovu suprugu optužuješ da živi na račun države? Pa što je s tobom čovječe, mučki provociraš ili ti mozak zaista ispran propagandom?
On jest bjegunac. Žena mu jest ratna profiterka - kršila je zakon i uzimala naše novce za ništa. Naravno, s obzirom na tvoj mentalitet i ti bi tako, mlatio pare i sjedio doma, smijao se nama ostalima koji znoj prolijevamo radeći. To je sve politika, nisu mogli ženu otpustiti jer je Gotovina, a njezino radno mjesto je prestalo postojati, dok druga nije htjela prihvatiti. To su sve činjenice i istina i tu ni ti ne možeš ništa osim pjeniti se i krivotvoriti istinu...
Žao mi je što si slijep i zaluđen da ne možeš prepoznati Gotovinu kao velikog čovjeka i heroja. Da je heroj, vidi se iz njegovog sudjelovanja u ratu, da je velik čovjek vidi se po njegovom držanju tijekom suđenja i jučerašnjem govoru na trgu.
Naprotiv, rekao sam da ga ne poznajem, da ga procjenjujem za razliku od tebe i ostalih sljedbenika po tome što pouzdano znam da je učinio. ne znam kakav je vojnik i zapovjednik, no znam ljude koji su bili s njim i tvrde da je hrabar, neustrašiv i spreman poginuti za suborca. To je plus. Plus mu je i ova rečenica od jučer, idemo dalje, ostavite prošlost... Problem je što će 90% njegovih navijača već danas početi po starome... Sad, baš zato jer je bio spreman umrijeti, riskirao je život za Hrvatsku, nije bio general u zadnjim već u prvim redovima, baš zato mi nije jasno zašto je pobjegao ako je znao da je nedužan. Nitko drugi nije osim njega i to mu je minus, veliki. Napravio je štetu i sebi i nama, ali to nema veze, jelda?
Dobro si rekao, ne poznaješ me, možda nisam ni Hrvat ni katolik....a tvoji komentari gdje me prozivaš glupim i zaluđenim jer sam rekao da je Gotovina heroj govore sami za sebe i o sebi.
Možda nisi ništa, a možda baš jesi garantirano veliki hrvat i turbokatolik, obožavatelj Thompsona i neoustaša, mrzitelj svega što je drugačije, klasičan primjerak desničarsko zaluđenog malograđana koji vjerojatno nije ni bio rođen u vrijeme rata. Tako te bar doživljavam, osobito jer ne čitaš moje postove s razumijevanjem, nažalost, još jedan simptom gorenavedenoga.