21.11.2012 | 13:41
@vanjuška moje isprike i tebi za pubertetliju,mada i dalje mislim da te stvari ne razumiješ u potunosti,o tome malo kasnije.Vidim da i uživaš u raspravi i boriš se za svoje stavove što poštujem.Zamjeram ti način na koji vodiš raspravu gdje sebe usmjeravaš kao borca za ljudska prava i branjenja nedužnih žrtava a nas bez da itko išta pita svrstavaš na suprotnu stranu,kako je i prepoznato od nekih članova rasprave koji su se usputno uključili.
Mislim da netko napravi anketu i da se ljudi izjasne oko tih stvari da bi svi isto mislili i nema nikoga tko opravdava zločine ili pljačku država bilo s čije strane.Znači ratni zločin je zločin koji nikad ne zastarjeva i oko toga valjda nema spora.Drago mi je da mi nismo počinili previše zločina prema onome koliko je nama zla učinjeno.Moram reći da se i danas sjećam govora pokojnog kardinala Kuharića,kada je pričao "tko zapali moju kuću ja neću njegovu,tko ubije moga bližnjeg ja mu se neću osvećivati"rekao je tada da je to možda ljudima teško shvatiti ali to je evanđelje.Zahvaljujući i crkvi manje je zločina napravljeno i to treba priznati.Drugo je crkva kao institucija s kojom upravljaju ljudi koji su znamo kakvi su griješni,pa normalno da i oni imaju propusta i to nitko ne spori.Mogu još i donekle razumijeti one koji su zločin počinili u efektu,jel je i njima veliko zlo naneseno,ali ne mogu nikako one koji su zločin činili samo zbog ideologije ili ispranog mozga.Normalno da tim ljudima treba suditi za primjer,ali vjeruj mi oni su sebe sami već davno osudili i nemaju ništa od života,ako imaju imalo čovječnog u sebi.
Što se tiče pljačke države,tko god ju je počinio treba odgovarati za to,poput onog govna od Sanadera...mislim da i tu nema spora i da bi svi sudionici u ovoj raspravi to podržali.Kad se o tome priča,tebi je prva premisa na HDZ i Tuđmanovih 200 obitelji? Molim te ljepo da progledaš i da znaš da ih ima najmanje pola iz SDP ili njihovih simpatizera.Ništa u životu nije crno-bijelo,ali mi se čini da ti ponekad na stvari gledaš na taj način.Kako da objasnim sebi tvoje spominjanje "desnice".Desna je opcija najnormalnija kao i ljeva u cijelom svijetu,da si bar napisao ekstremna desnica onda bi to mogao razumijeti.Ja u svom životu nisam bio nikad pripadnik niti jedne političke stranke,ali mi je bliža desna nego ljeva opcija i što sad...idem u tvoju ladicu
Mislim da si ti pripadnik ljeve opcije,SDP ili neke druge nebitno,ali imam onda pitanje za vas;kako to da niste razotkrili tih 200 obitelji,bili ste na vlasti i zabili glavu u pijesak...imate i sada priliku pa načinite nešto! Ljepo je rekao mladi Pervan "ljudi pa HDZ i SDP su čizme,ljeva i desna i skupa koračaju" Mislim da je dobar dio članstva tih stranaka i progledao,jel najveći dio njih nema od tih kriminalnih radnji nikakvu korist i da bi rado mjenjali stranku na glasanju,da se pojavi nekakva alternativa.Zašto je nema,neznam ali volio bi da se pojavi i da ista garnitura koja jebe narod već 20 godina ode s vlasti.
Što se tiče rata u BiH,normalno da se hrvatska nije mogla braniti bez ulaska u BiH.Ne možeš braniti Split s Marjana niti Slavonski Brod s mosta na Savi! U to smo vrijeme bili saveznici s Bošnjacima i cijeli je svijet već progledao i znao je da su Srbi stvarni agresori.Tada se dešava ono što sam već napisao,dolazak Miterana u Sarajevo i odgoda međunarodne intervencije.Tada je trebalo napraviti novi sukob i pokazati svijetu da su tamo svi isti i nažalost se dešava taj rat u režiji obaještajnih službi Francuske i VB.Kad bi samo znao koliko je obavještajaca hodalo po Bosni pod krinkom plavih kaciga,jako bi se iznenadio.U taj smo rat naivno ušli i to je bila greška koju smo počinili s Tuđmanom na čelu.Moram reći da je to jedna od rijetkih grešaka koje je učinio u stvarnju države,da je netko drugi bio na njegovom mjestu,tko zna kako bi se sve i završilo.Najveća stvar koju je napravio je bila pomirba svih Hrvata,jel bez toga ne bi bilo ni države.Uzeo je obavještajce poput Manolića ili Boljkovca jel su ti ljudi bili itekako potrebni u tom trenutku.Bolje ih je imati uz sebe nego protiv sebe,zašto je imenovao ministra obrane Šuška...zna se.Stari je imao smisla i ideju kako da napokon dođemo do države i mislim da mu to nitko ne može osporiti,kako vrijeme odmiče toga je svjesna i ljeva opcija i to priznaje.Kako to da se ne teretni nitko od njegovih a tolike su milione maznuli,on i njegova obitelj? Sad bar nema nikakvih zapreka da se to ostvari,ako se može premijera onda se valjda može i njegove....ili je to ipak sve propaganda a za čiji račun neznam,samo znam da nije za boljitak Hrvatske.Tuđman je Bosnu dijelio jel je bio odgovoran za 18 % Hrvata koji žive tamo i zašto bi Srbi dobili državu(koju su i dobili) a ne mi? Kažem tuđman je Bosnu dijelio kad su je sve svjetske sile dijelile,prije nego je počeo rat između Hrvata i Bošnjaka.Kako da to ne zapitaš te svijetske sile što su to sramotno radile tamo,a diče se kao perjanice demokracije i ljudskih prava.Znači Tuđmana može biti sramota to što je radio a njih ne
Tu dolazimo do onog dijela kad sam ti napisao da ću ti objasniti zašto neke stvari ne možeš shvatiti.Sjeti se nedavno kad nas je Slovenija blokirala za ulazak u članstvo u EU....zar zaista misliš da je to Slovenija napravila bez ičijeg naloga.Da je to sama napravila dobila bi po prstima i sakrila se u kut.Mnoge stvari nisu onakve kako se čine,pogotovo u politici.Ima jedna zgodna izreka za nju "politika je kurva s kojom još nitko nije legao u krevet" Nema tu nikakvog fair-play i to je čisti odnos snaga,tko jači taj kvači a ljudima poput tebe to mogu omotati u nekakvu ambalažu i prodati vam priču da su to napravili zbog...demokracije,slobode govora i sl.Pogledaj samo USA,nema goreg primjera na svijetu po bilo kojem kriteriju,ali jebiga oni za sada kače:evil:
Što se tiče Gotovine,zamjeraš medijima da je nepravedno eksponiran.Real i Barca imaju super igrače ali po jednog Messija i Ronalda,tako je to u životu,nismo i ne možemo biti svi isti.On se nije sam nametnuo svojim borcima ili medjima,ali su ga oni prepoznali kao takvog i proizveli.Btw. svaka čast Generalu na izjavama nakon izlaska iz zatvora.Njegovo ponašanje iza toga ga svrstava u gospodina bez premca,to su priznali i mnogi sociolozi,pa mi je teško prihvatiti činjenicu da je on prije rata bio kriminalac kako ti tvrdiš.Da je to istina to bi bila probrazba bez premca u povjesti.Ono što mu ti zamjeraš da je pobjegao je tvoje pravo,s tim ako sam te dobro razumio,zamjeraš mu što nas je kao zajebo za EU,nema veze Ante s EU.Mogao se je predati i dan danas ne bi bili u EU.To je ono što ti nikako ne možeš shvatiti,ali budeš s vremenom vjeruj mi.
Za kraj.Imam osjećaj da iz tebe izbija nekakva mržnja prema nečemu(dao Bog da se varam).Moraš se toga što prije osloboditi,jel nema gore stvari na svijetu nego mrziti nekoga ili nešto.Mržnja razara dušu,bio vjernik ili ne.Ima u životu prekrasnih malih stvari u kojima treba uživati.Ljudi će uvjek biti nezadovoljni,to nam je u krvi i to nas je dovelo s drveta do toga gdje jesmo sada,ali treba i u kritici imati mjeru i svoje nezadovoljstvo svesti na manju razinu.Odgovorno mogu tvrditi da većina vas koji kukate,da imate i za jednu nulu veće plaću ili imoninu,da bi opet kukali i krivili sve osim sebe samoga.