Gotovina stiže kući !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gotovina stiže kući !!!

21.11.2012 | 17:28
smayoo kaže:
Riba kaže:
Hoće li nam tko zamjeriti ako kompletno obrišemo ove "gotovina" i "sanader" teme i aktivno ih osujećujemo u budućnosti?

-1

Što god tko ovdje napisao, najviše govori o njemu samom. A nije loše da znamo tko je ovdje kakav katolik, ateist, komunjara, hrvat, srbin, itd.

Sta nije dovoljna podjela na Apple Vjernike i nevjernike?
21.11.2012 | 18:28
civicar kaže:

Apple podrazumijeva fanatike, a ne vjernike
21.11.2012 | 18:29
civicar kaže:
smayoo kaže:
Riba kaže:
Hoće li nam tko zamjeriti ako kompletno obrišemo ove "gotovina" i "sanader" teme i aktivno ih osujećujemo u budućnosti?

-1

Što god tko ovdje napisao, najviše govori o njemu samom. A nije loše da znamo tko je ovdje kakav katolik, ateist, komunjara, hrvat, srbin, itd.

Moj glas je da se brise! Ovakve teme samo kvare ugled ovog foruma. Ovo nije politicki forum, ovdje jedni drugima pomazu, izmjenjuju iskustva i nema potrebe za stvaranjem tenzija.
  • campo
  • Posjetitelj
21.11.2012 | 18:42
daj smayoo kako se to voli domovina objasni mi molim te jer ja ne znam...3,5 godine rata : motiv isključivo ljubav prema domovini bio sam spreman svakog dana poginuti za Hrvatsku ako to nije ljubav reci mi molim te što je? a te priče da kole voli domovinu objesi mačku o rep ...te koju on voli više nema. mi smo se pobrinili za to ,..Hvala Bogu. priče o porezu molim te ostavi po strani to je za dječji vrtić i novinari jutarnjeg plaćaju porez pa ne vole Hrvatsku , ja sam bio u Italiji godinama plaćao porez i što ,..to je ljubav? porez spada u domenu etike i morala i tko ga plaća pošten je čovjek ali to nije preduvjet za ljubav prema domovini. Ljevi ekstremisti kao lovrić i ekipa vole kozmopolitski stav koji naciju i domovinu isključuje i ja to poštujem,..ali da će mi takvi začepiti usta malo morgen ...
21.11.2012 | 18:42
Gjuroo kaže:
civicar kaže:

Apple podrazumijeva fanatike, a ne vjernike

Slazem se, nije mi taj izraz odmah pao na pamet.
21.11.2012 | 20:40
Riba kaže:

+1

svaki puta mi se nanovo smuči kad ovakve teme isplivaju i ponovo se uvjerim u kakvom fašističkom društvu živim. samo da vam je krvi...
21.11.2012 | 20:46
evo malo zdravog razuma, za promjenu...

"Nacionalizam je negativna kategorija duha, jer nacionalizam živi na poricanju i od poricanja." Ovako o najraširenijoj balkanskoj bolesti - bolesti koja je krvlju i suzama natopila brdovitu zemlju seljaka - piše Danilo Kiš, jedan od najvećih i najcjenjenijih slavenskih pisaca. U ogledu "O nacionalizmu", kojeg predstavljamo, Kiš preispituje razloge zbog kojih je pošast nacionalizma tako prijemčiva na ovim, ali i širim prostorima i zaključuje da su nacionalisti po definiciji ignoranti, ljudi svikli na post mišljenja i liniju manjeg otpora.
Nacionalizam je, pre svega, paranoja. Kolektivna i pojedinačna paranoja. Kao kolektivna paranoja, ona je posledica zavisti i straha, a iznad svega posledica gubljenja individualne svesti; te prema tome, kolektivna paranoja i nije ništa drugo od zbir individualnih paranoja doveden do paroksizma. Ako pojedinac, u okviru društvenog projekta, nije u stanju da se "izrazi", ili zato što mu taj društveni projekt ne ide na ruku, ne stimuliše ga kao individuu, ili ga sprečava kao individuu, što će reći ne daje mu da dođe do svog entiteta, on je primoran da svoj entitet traži izvan identiteta i izvan tzv. društvene strukture. Tako on postaje pripadnik jedne slobodnozidarske skupine koja postavlja sebi, bar na izgled, za zadatak i cilj probleme epohalne važnosti: opstanak i prestiž nacije, ili nacija, očuvanje tradicije i nacionalnih svetinja, folklornih, filozofskih, etičkih, književnih itd.
Sa teretom takve, tajne, polujavne ili javne misije, N. N. postaje čovek akcije, narodni tribun, privid individuuma. Kad smo ga već sveli na tu meru, na njegovu pravu meru, pošto smo ga izdvojili iz krda, i skinuli ga sa slobodnozidarske lože, u koju se on sam smestio, ili gde su ga drugi smestili, imamo pred sobom individuum bez individualnosti, nacionalistu, rođaka Žila. To je onaj Sartrov Žil, koji je porodična i društvena nula, čija je jedina osobina da ume da prebledi na pomenu jedne jedine teme: Engleza. To bledilo, to drhtanje, ta njegova "tajna" da ume da prebledi na pomen Engleza, to je jedino njegovo društveno biće i to ga čini značajnim, postojećim: nemojte pred njim pominjati engleski čaj, jer će vam svi za stolom početi namigivati, davaće vam znake rukama i nogama, jer Žil je osetljiv na Engleze, zaboga, pa to svi znaju, Žil mrzi Engleze (a voli svoje, Francuze), jednom rečju, Žil je ličnost, on postaje ličnost zahvaljujući engleskom čaju. Ovaj i ovakav portret, primenljiv na sve nacionaliste, može se slobodno, a po ovoj shemi, razviti do kraja: nacionalista je, po pravilu, kao društveno biće, i kao pojedinac, podjednako ništavan. Izvan ovog opredeljenja, on je nula. On je zapostavio porodicu, posao (uglavnom činovnički), literaturu (ako je pisac), društvene funkcije, jer su one suviše sitne u odnosu na njegov mesijanizam. Treba li reći da je on, po opredeljenju, asketa, potencijalni borac, koji čeka svoj čas.
Nacionalizam je, da parafraziram Sartrov stav o antisemitizmu, potpun i slobodan izbor, globalan stav koji čovek prihvata ne samo prema drugim nacijama, nego i prema čoveku uopšte, prema istoriji i društvu, to je istovremeno strast i koncepcija sveta.
Nacionalista je, po definiciji, ignorant. Nacionalizam je, dakle, linija manjeg otpora, komocija. Nacionalisti je lako, on zna, ili misli da zna, svoje vrednosti, svoje, što će reći nacionalne, što će reći vrednosti nacije kojoj pripada, etičke i političke, a za ostale se ne interesuje, ne interesuju ga, pakao to su drugi (druge nacije, drugo pleme). Njih ne treba ni proveravati. Nacionalista u drugima vidi isključivo sebe - nacionaliste. Pozicija, rekosmo li, komotna. Strah i zavist. Opredeljenje, angažovanje, koje ne iziskuje truda. Ne samo pakao to su drugi, u okviru nacionalnog ključa naravno, nego i: sve što nije moje (srpsko, hrvatsko, francusko...) to mi je strano. Nacionalizam je ideologija banalnosti. Nacionalizam je, uz to, ne samo po etimološkom značenju, još poslednja ideologija i demagogija koja se obraća narodu.
Pisci to najbolje znaju. Stoga je pod sumnjom nacionalizma svaki pisac koji deklarativno izjavljuje da piše "iz naroda i za narod", koji svoj individualni glas, tobože potčinjava višim nacionalnim interesima. Nacionalizam je kič: u srpskohrvatskoj varijanti, borba za prevlast oko nacionalnog porekla LICITARSKOG SRCA. Nacionalista, u principu, ne zna ni jedan jezik, niti tzv. varijante, ne poznaje druge kulture (ne tiču ga se). Ali stvar nije tako prosta.
Ako zna neki jezik, što će reći da kao intelektualac ima uvid u kulturno nasleđe neke druge nacije, velike ili male, to mu znanje služi samo tome da uspostavlja analogije, na štetu onih drugih, naravno. Kič i folklor, folklorni kič, ako vam se tako više sviđa, nisu ništa drugo do kamuflirani nacionalizam, plodno polje nacionalističke ideologije. Zamah folklorizma, kod nas i u svetu, nije antropološke prirode, nego nacionalističke. Insistiranje na famoznom couleur locale takođe je, ako je izvan umetničkog konteksta (što će reći ako nije u službi umetničke istine), jedan od vidova nacionalizma, prikrivenog.
Nacionalizam je, dakle, prevashodno negativitet, nacionalizam je negativna kategorija duha, jer nacionalizam živi na poricanju i od poricanja. Mi nismo ono što su oni. Mi smo pozitivan pol, oni negativan. Naše vrednosti, nacionalne, nacionalističke, imaju funkciju tek u odnosu na nacionalizam onih drugih: mi jesmo nacionalisti, ali oni su to još i više; mi koljemo (kad se mora), ali oni još i više; mi smo pijanci, oni alkoholičari; naša istorija je ispravna samo u odnosu na njihovu, naš je jezik čist samo u odnosu na njihov. Nacionalizam živi od relativizma. Ne postoje opšte vrednosti, estetičke, etičke itd. Postoje samo relativne. I u tom smislu, u prvom redu, nacionalizam jeste nazadnjaštvo. Treba biti bolji samo od svoga brata ili polubrata, ostalo me se i ne tiče. To je ono što smo nazvali strah. Ostali čak imaju pravo da nas dostignu, da nas prestignu, to nas se ne tiče. Ciljevi nacionalizma uvek su dostižni ciljevi, dostižni jer su skromni, skromni jer su podli. Ne skače se, ne baca se kamena s ramena, da bi se dostigao svoj sopstveni maksimum, nego da bi se nadigrali oni, jedini, slični, a tako različni, zbog kojih je igra započeta. Nacionalista se, rekosmo, ne boji nikog, osim svoga brata. Ali od njega se boji strahom egzistencijalnim, patološkim; pobeda izabranog neprijatelja jeste njegov apsolutni poraz, ukidanje njegovog bića. Pošto je strašljivac i nikogović, nacionalista ne ističe sebi više ciljeve. Pobeda nad izabranim neprijateljem, onim drugim, jeste apsolutna pobeda. Stoga je nacionalizam ideja beznađa, ideologija mogućne pobede, zagarantovana pobeda, poraz nikad konačan. Nacionalista se ne boji nikoga, "nikog do boga", a njegov bog jeste bog po njegovoj meri, bledi rođak Žil, negde za nekim drugim stolom, njegov brat rođeni, isto toliko nemoćan koliko i on sam, "ponos porodice", porodični entitet, svesni i organizovani deo porodice i nacije - bledi rođak Džim. Rekli smo, dakle, biti nacionalista znači biti individuum bez obaveze.
"To je kukavica koja ne želi da prizna svoj kukavičluk; ubica koji potiskuje svoju naklonost ka ubistvu, nemoćan sasvim da je priguši a koji se, ipak, ne usuđuje da ubije, osim iz potaje ili u anonimnosti gomile; nezadovoljnik koji se ne usuđuje da se pobuni iz straha od konsekvenci svoje pobune" - slika i prilika citiranog Sartrovog antisemite. I odakle, pitamo se, taj kukavičluk, to opredeljenje, taj zamah nacionalizma u naše doba? Pritisnut ideologijama, na marginama društvenih kretanja, zbijen i izgubljen među konfrontiranim ideologijama, nedorastao individualnoj pobuni, jer mu je ona uskraćena, individuum se našao u procepu, u praznini, ne učestvuje u društvenom životu a društveno je biće, individualista a individualnost mu uskraćena u ime ideologije, i šta mu preostaje drugo nego da svoje društveno biće traži drugde? Nacionalista je refulirani individualista, nacionalizam je refulirani (kolektivni) izraz tog i takvog individualizma, ideologija i antiideologija...

Danilo Kiš, 1973.
21.11.2012 | 20:49
campo kaže:
daj smayoo kako se to voli domovina objasni mi molim te jer ja ne znam...3,5 godine rata : motiv isključivo ljubav prema domovini bio sam spreman svakog dana poginuti za Hrvatsku ako to nije ljubav reci mi molim te što je? a te priče da kole voli domovinu objesi mačku o rep ...te koju on voli više nema. mi smo se pobrinili za to ,..Hvala Bogu. priče o porezu molim te ostavi po strani to je za dječji vrtić i novinari jutarnjeg plaćaju porez pa ne vole Hrvatsku , ja sam bio u Italiji godinama plaćao porez i što ,..to je ljubav? porez spada u domenu etike i morala i tko ga plaća pošten je čovjek ali to nije preduvjet za ljubav prema domovini. Ljevi ekstremisti kao lovrić i ekipa vole kozmopolitski stav koji naciju i domovinu isključuje i ja to poštujem,..ali da će mi takvi začepiti usta malo morgen ...

Nitko ne propituje tvoju ljubav prema Hrvatskoj. Vjerujem ti da voliš Hrvatsku. I daj se više skini s tih 3,5 godine rata. Ponovio si to već jedno 30000 puta u ovih 5 godina koliko sam ja na Jabučnjaku. Već je i moj fikus zapamtio koliko si i gdje si sve bio. Što se toliko hvastaš time? Vjerovao ili ne, ima cijelo čudo branitelja koji ni najmanje ne dijele tvoje svjetonazore i stavove, a isto su ratovali za Hrvatsku i vole je, najmanje isto kao i ti. Samo što se ne hvališu time stalno i svuda. I njih vrijeđaš s tim "branim domovinu". Jer ne braniš domovinu time što polemiziraš s nekim tko se s tobom ne slaže.
  • campo
  • Posjetitelj
21.11.2012 | 21:11
vidi ovog finna što sad otkriva toplu vodu pa ljudi se odavno dijele na kozmopolitske ideje "širokih" nazora i na one koji poštuju svoj nacionalni identitet i vole svoju zemlju i kad zatreba ginu za nju ...to je ljubav ne možeš tu ništa ,..a jesi ti ikad čitao A.G. Matoša jednog od najvećih hrvatskih pjesnika?
Ko Petrarca Laru jutros sam te snio
U okviru drevnom pobožnog portala,
Zastava ti đačka iznad glave sjala,
O, to nije, sanak, ludi sanak bio!
Prognanik u pučkoj rulji sam se skrio,
Suza mi je krišom na rukave pala,
Kad su grička zvona od sreće zaplakala.
I studentski barjak s kalpakom se vio.
Ti u crkvu, ja - ko prosjak kunjah vani,
Jer me svaki pandur mogo uhvatiti...
Ko četrdeset osme grozni su nam dani!
Slobodan je Hrvat sve to teže biti,
Zato tužan lunja tuđim tlom bez puta,
Kao zvuk od zvona kad kroz šumu luta.
21.11.2012 | 21:16
Campo, jel znaš ti tko je skladao glazbu hrvatske himne?
21.11.2012 | 22:47
campo, svojim odgovorom pokazao si da uopće ne razumiješ o čemu govori tekst koji sam stavio. edit: niti pojmove koji se u njemu koriste.
što se ostalog tiče, kao profesor hrvatskog jezika i književnosti te profesor povijesti dovoljno se umorim pokušavajući svakodnevno našoj zatucanoj mladeži neko "zrno soli" u glavu "ugurati" pa nemam ni volje ni želje ulaziti u besmislene nekonstruktivne rasprave.
smrt fašizmu - sloboda osijek!
21.11.2012 | 22:49
smayoo kaže:
Campo, jel znaš ti tko je skladao glazbu hrvatske himne?

pazi šta ćeš reći, smayoo...
21.11.2012 | 23:14
campo kaže:
A.G. Matoša jednog od najvećih hrvatskih pjesnika?

Sumnjiv si ti meni. Baš si Matoša našao recitirati. Vidi što piše o čovjeku: "Teoretski starčevićanac, sa jakorazvijenom hrvatskom nacionalnom sviješću, Matoš je u isti mah najuspješniji inajsustavniji ambasador jugoslavenske kulturne suradnje. Niko prije Matoša nije tolikoučinio za međusobno kulturno upoznavanje Hrvata i Srba kao on."

22.11.2012 | 03:05
IgorD kaže:
campo kaže:
A.G. Matoša jednog od najvećih hrvatskih pjesnika?

Sumnjiv si ti meni. Baš si Matoša našao recitirati. Vidi što piše o čovjeku: "Teoretski starčevićanac, sa jakorazvijenom hrvatskom nacionalnom sviješću, Matoš je u isti mah najuspješniji inajsustavniji ambasador jugoslavenske kulturne suradnje. Niko prije Matoša nije tolikoučinio za međusobno kulturno upoznavanje Hrvata i Srba kao on."

Ahem, na to sam i ja prvo pomislio, ali si me pretekao
22.11.2012 | 03:12
JOHN kaže:
Ateisti, komunjare, jugonostalgičari odriču se vjere, a po potrebi spominju Boga kad voda dođe do grla. To si ti, nemaš dovoljno kvalitetnih argumenata nego se pozivaš na nešto što ti nije poznato. Sjedi dole nevjerniče i čepi poganu gubicu, odi na duhovnu obnovu, tamo nečeš trebati dati ni kune, a zauzvrat češ dobiti jako puno. Uvijek ima spasa tvojoj izopačenoj duši, Bog je takav!

Sjećaš se što je ono Isus rekao, da izbace trgovce iz hrama? E, vremena su se promijenila, hram sad vode trgovci, žalosno je što na to žmiriš

Obrati pažnju da ja ne napadam tvoju vjeru, možeš ti vjerovati i u zombije, vještice, djeda mraza, meni je to sve isto. Kršten sam, imam sve sakramente, no progledao sam...

Kako kažu, nema velike razlike između ateista i vjernika, a znaš zašto? Na svijetu od kada je pisanih tragova, može se pobrojiti kojih 3000 raznih bogova, božanstava, polubogova i inih. Ti ne vjeruješ u njih 2999, a ja u njih 3000. Pa si misli...

Ili kako je Gandhi rekao: Jako volim onog vašeg Krista, ali nikako ne volim one vaše Kršćane, oni su tako drugačiji od vašeg Krista. Razmisli malo o tim mudrim riječima i shvati, ne diram ti vjeru, diram instituciju koja je skrenula s Isusovog učenja odavno.
22.11.2012 | 03:17
JOHN kaže:
[quote]drlovric kaže:
[quoteA gledaj. U jednu ruku se slažem sa tvojim razmišljanjem, ali.....svi smo mi u iskušenju, nekada izgubljeni pa se tražimo. Bog je milostiv.....čemu milost ako smo svi savršeni?
Šteta što si odbacio vjeru, ja se navečer pomolim Bogu za sebe i svoju obitelj. Nekada to ne učinim jer me umor slomi, ali to ne znači da sam loš vjernik jer sam propustio molitvu. Isto tako ne treba Boga prozivati zbog tragedija koje smo proživjeli.[/quote]

To je u redu, moli se doma, moli se u prirodi, moli se svuda gdje osjetiš njegovo prisustvo. No, kad dođeš u crkvu i vidiš tu raskoš kojom sami sebe obasipaju, sada, na ovom svijetu, dok su im usta istovremeno puna priče kako samo udijelite pare, kuće, stanove, jer vas ćeka nagrada na onom svijetu. I nije ti čudno malo? Jednako debilno kao i iskrivljeno tumačenje Kurana i 10000 djevica koje čekaju da pojebu svakog islamskog mučenika

Vjera da, religija ne - previše je već zla učinila ljudima svih narodnosti. Sve religije kreću od mira, dobrote, oprosta - a onda krenu ratovi i ubijanja i klanja. Religija, ah, da.

Uglavnom nebi raspravljao o vjeri. Ja ju držim za sebe, tko ju ne prihvaća, to je njegova odluka i ja ju donekle poštujem.

Nisam baš primjetio da poštuješ - vampirski si skočio na sve koji ne vjeruju u isto što i ti
22.11.2012 | 03:17
tom_zg kaže:
Slažem se s Campom.
Oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču definitivno je srušila ideju o izjednačavanju krivnje, a Srbija to ne može podnijeti pa sada na razne načine pokušavaju stvoriti sliku o sebi kao ugnjetavanom i obespravljenom narodu koji je jedini oštećen ratom.

Jebatga, s ovim dijelom se slažemo svi.

Od svoje ograničenosti nisu ni svjesni da se samo sramote i diskreditiraju pred svijetom, stoga na srpske provokacije ni ne treba odgovarati već ih pustiti da sami sebi iskopaju jamu. Razotkriveni su do kraja pred međunarodnom zajednicom kao genocidan i agresivan narod, unatoč patetičnim pokušajima osporavanja presude.

Mea Culpa, moram editirati ovaj moj odgovor, hvala AmsterdamuXXX što mi je skrenuo pažnju, jebiga, kasni sat i promaklo mi.

Dečki, s ovim se normalni ljudi neće složiti, jer ne možeš zbog šačice probisvijeta generalizirati i osuditi čitav narod na takvu karmu. Jer, ako niste primjetili i nama su to pokušali napraviti, zbog opet tako šačice povampirenih imbecila koji su napravili one zločine...
22.11.2012 | 03:48
cariblanco kaže:
Mislim da netko napravi anketu i da se ljudi izjasne oko tih stvari da bi svi isto mislili i nema nikoga tko opravdava zločine ili pljačku država bilo s čije strane.Znači ratni zločin je zločin koji nikad ne zastarjeva i oko toga valjda nema spora.Drago mi je da mi nismo počinili previše zločina prema onome koliko je nama zla učinjeno.Moram reći da se i danas sjećam govora pokojnog kardinala Kuharića,kada je pričao "tko zapali moju kuću ja neću njegovu,tko ubije moga bližnjeg ja mu se neću osvećivati"rekao je tada da je to možda ljudima teško shvatiti ali to je evanđelje.

Problem je da su se tu našla najmanje trojica koji aktivno tvrde da zločina nije bilo. Što se Kuharića tiča on mi je bio drag starac, za razliku od ovog sadašnjeg koji se savija kako lova puše.

Zahvaljujući i crkvi manje je zločina napravljeno i to treba priznati.Drugo je crkva kao institucija s kojom upravljaju ljudi koji su znamo kakvi su griješni,pa normalno da i oni imaju propusta i to nitko ne spori.Mogu još i donekle razumijeti one koji su zločin počinili u efektu,jel je i njima veliko zlo naneseno,ali ne mogu nikako one koji su zločin činili samo zbog ideologije ili ispranog mozga.Normalno da tim ljudima treba suditi za primjer,ali vjeruj mi oni su sebe sami već davno osudili i nemaju ništa od života,ako imaju imalo čovječnog u sebi.

S prvim dijelom se ne slažem, SPC je konkretno dizala hajku početkom rata i bila veliki poticatelj zapjenjenih krvoloka. Naši su isto tu negdje, Kuharić je rekao što je rekao, no nije ga mnogo ljudi čulo, osobito iz njegovih redova. Dan danas hrpa svećenika i dalje riga mržnju za oltarom, prijete se, pozivaju na linč. I ništa im se ne dešava... Neću sad o jebanju male djece i zataškavanju istih. Znamo da svako štiti svoga i na tome pada kredibilitet toj instituciji. Ne razumijem kako neki vjernik može vjerovati u boga i sve što on predstavlja, a u isto vrijeme podržavati tu instituciju i njene mafijaške postupke? Grubišića sam već spomenuo, svećenik kakvih malo ima i napali ga sa svih strana, dok pedofile, jebače djece i tinejdžera samo skrivaju, štite i prebacuju iz župe u manje prometnu župu. Umjesto da ih hite van jer su osramotili vjeru, poziv i povjerenje vjernika.

Što se tiče pljačke države,tko god ju je počinio treba odgovarati za to,poput onog govna od Sanadera...mislim da i tu nema spora i da bi svi sudionici u ovoj raspravi to podržali.Kad se o tome priča,tebi je prva premisa na HDZ i Tuđmanovih 200 obitelji? Molim te ljepo da progledaš i da znaš da ih ima najmanje pola iz SDP ili njihovih simpatizera.

Počinjem od toga jer je to početak svih zala. S tih 200 izabranih je i krenula rasprodaja Hrvatske i propast silnih poduzeća... To što veliš da ih je pola iz SDP, ne zamaram se time tko je u kojoj stranci, oni pametniji su se davno isprofilirali tako da koja je god vlast na vlasti, oni su te boje

Kako da objasnim sebi tvoje spominjanje "desnice".Desna je opcija najnormalnija kao i ljeva u cijelom svijetu,da si bar napisao ekstremna desnica onda bi to mogao razumijeti.Ja u svom životu nisam bio nikad pripadnik niti jedne političke stranke,ali mi je bliža desna nego ljeva opcija i što sad...idem u tvoju ladicu Mislim da si ti pripadnik ljeve opcije,SDP ili neke druge nebitno,ali imam onda pitanje za vas;kako to da niste razotkrili tih 200 obitelji,bili ste na vlasti i zabili glavu u pijesak...imate i sada priliku pa načinite nešto! Ljepo je rekao mladi Pervan "ljudi pa HDZ i SDP su čizme,ljeva i desna i skupa koračaju" Mislim da je dobar dio članstva tih stranaka i progledao,jel najveći dio njih nema od tih kriminalnih radnji nikakvu korist i da bi rado mjenjali stranku na glasanju,da se pojavi nekakva alternativa.Zašto je nema,neznam ali volio bi da se pojavi i da ista garnitura koja jebe narod već 20 godina ode s vlasti.

Nisam član nijedne stranke, a otkad imam pravo glasa, moj glas su dobili i jedni i drugi i treći, kako mi se tko činio ozbiljniji i uvjerljiviji. Jasno mi je danas da je to sve uglavnom isto. No, vratimo se u 2000 godinu kada je SDP prvi put dobio izbore, sjećaš se koja je to bila koalicija? Svaku iole važniju promjenu kočio je Budiša (valjda da se istakne malo), svaku iole opasniju promjenu kočili su razne HVIDRE, mutivode i desna opozicija... No sjećam se i situacije u državi, golemog dugovanja svih svima, praktički smo bili na robnoj razmjeni (nešto kao danas, samo blaže) i SDP je u dvije godine doveo red u taj sektor. Ne kažem da nisu pljačkali, pa Bandić je jedan od najvećih lopova, a bio je u SDPu dok god mu je odgovaralo... Kažem da 2004 nije HDZ pobijedio, bili bismo u mnogo boljem stanju kao država i kao zemlja. Ti se ne moraš složiti s time, no to je moje mišljenje iz prve ruke.

U taj smo rat naivno ušli i to je bila greška koju smo počinili s Tuđmanom na čelu.Moram reći da je to jedna od rijetkih grešaka koje je učinio u stvarnju države,da je netko drugi bio na njegovom mjestu,tko zna kako bi se sve i završilo.Najveća stvar koju je napravio je bila pomirba svih Hrvata,jel bez toga ne bi bilo ni države.Uzeo je obavještajce poput Manolića ili Boljkovca jel su ti ljudi bili itekako potrebni u tom trenutku.Bolje ih je imati uz sebe nego protiv sebe,zašto je imenovao ministra obrane Šuška...zna se.Stari je imao smisla i ideju kako da napokon dođemo do države i mislim da mu to nitko ne može osporiti,kako vrijeme odmiče toga je svjesna i ljeva opcija i to priznaje.Kako to da se ne teretni nitko od njegovih a tolike su milione maznuli,on i njegova obitelj? Sad bar nema nikakvih zapreka da se to ostvari,ako se može premijera onda se valjda može i njegove....ili je to ipak sve propaganda a za čiji račun neznam,samo znam da nije za boljitak Hrvatske.Tuđman je Bosnu dijelio jel je bio odgovoran za 18 % Hrvata koji žive tamo i zašto bi Srbi dobili državu(koju su i dobili) a ne mi? Kažem tuđman je Bosnu dijelio kad su je sve svjetske sile dijelile,prije nego je počeo rat između Hrvata i Bošnjaka.Kako da to ne zapitaš te svijetske sile što su to sramotno radile tamo,a diče se kao perjanice demokracije i ljudskih prava.Znači Tuđmana može biti sramota to što je radio a njih ne

Slažem se s Franjinim pozitivnim udjelom u stvaranju RH, rekao sam to već, i genijalan je bio što ih je svih opredjeljenja skupio oko sebe. No, pogriješio je kad se u jednom momentu odrekao građanske opcije i pošao za hercegovačkom strujom - a onda je krenuo i sukob s Bošnjacima. Pogriješio je i kad je počeo (kasnije) dijelit nas sve na njegove i one protiv (kao što Campo dan danas npr. radi), stoku sitnog zuba. Pogriješio je sa 200 obitelji i rasprodajom imovine za sitne pare podobnima. Ti si možda zaboravio što je sve njegova cijela obitelj radila? Nevenka dobila ekskluzivan MORHov prostor zabadava, Ankica vodila dobrotvornu kuću gdje se velika lova prala, unuk bankar i sinovi sve i svašta... Franjo je zaslužan za stvaranje države, ali je u jednakoj mjeri zaslužan i za skoro upropaštavanje iste. Prije njegove smrti smo bili maltene popularni kao Sjeverna Koreja danas, zbog njega... To su samo pogrešne procjene, povjerenje krivim ljudima, manija grandioznosti (ono njegovo uspoređivanje i trud da nadmaši Tita je i danas tragikomično)...

Tu dolazimo do onog dijela kad sam ti napisao da ću ti objasniti zašto neke stvari ne možeš shvatiti.Sjeti se nedavno kad nas je Slovenija blokirala za ulazak u članstvo u EU....zar zaista misliš da je to Slovenija napravila bez ičijeg naloga.Da je to sama napravila dobila bi po prstima i sakrila se u kut.Mnoge stvari nisu onakve kako se čine,pogotovo u politici.Ima jedna zgodna izreka za nju "politika je kurva s kojom još nitko nije legao u krevet" Nema tu nikakvog fair-play i to je čisti odnos snaga,tko jači taj kvači a ljudima poput tebe to mogu omotati u nekakvu ambalažu i prodati vam priču da su to napravili zbog...demokracije,slobode govora i sl.Pogledaj samo USA,nema goreg primjera na svijetu po bilo kojem kriteriju,ali jebiga oni za sada kače:evil:

To su teorije zavjere i nisam se previše zamarao s time. Jebao sam im mater nezahvalnu i bezobraznu, ignorirao njihove proizvode i prestao ići u Mercator, jesam li dovoljno domoljub

Što se tiče Gotovine,zamjeraš medijima da je nepravedno eksponiran. On se nije sam nametnuo svojim borcima ili medjima,ali su ga oni prepoznali kao takvog i proizveli.Btw. svaka čast Generalu na izjavama nakon izlaska iz zatvora.Njegovo ponašanje iza toga ga svrstava u gospodina bez premca,to su priznali i mnogi sociolozi,pa mi je teško prihvatiti činjenicu da je on prije rata bio kriminalac kako ti tvrdiš.Da je to istina to bi bila probrazba bez premca u povjesti.Ono što mu ti zamjeraš da je pobjegao je tvoje pravo,s tim ako sam te dobro razumio,zamjeraš mu što nas je kao zajebo za EU,nema veze Ante s EU.Mogao se je predati i dan danas ne bi bili u EU.

Ne zamjeram ništa medijima, oni idu za vijesti i kako je netko napisao u threjdu sa Sanaderom, malo pišu jedno i uvlače se, a onda pišu kontra i zabijaju čavle. njih ne shvaćam ozbiljno. Ono sa kriminalcem, to sam napisao da se vidi da znam i za jednu i drugu teoriju o njegovom životu prije Legije stranaca i dolaska u RH. To me sve ne zanima, jednog dana možda pročitam neautoriziranu biografiju ili film, no ne zamaram se time. Gotovinu sudim po postupcima, rekao sam već, plus mu je sudjelovanje u ratu, uspješno pritom, plus su mu i komentari vojnika i suboraca. Veliki minus mu je bijeg (ponavljam, zato što je bio jedini), minus su mu i prije bjega Splitska Riva, bio je tamo i slušao kako se ustašoidi prijete trenutnoj vlasti, i riječ nije tada rekao da ih zaustavi. Kriv je i za potpisivanje famoznog pisma generala koji je bio čisti pokušaj puča. To su minusi koji meni jako smetaju, ne mogu i neću preći preko njih. Dok je bio u zatvoru, već zbog svoje situacije nije se mogao izjasniti za ili protiv ovih koji su govorili u njegovo ime, opet sve nekih ekstremnjaka, po meni lažnih branitelja i ubojica... E sad, oslobođen je, došo je tu i prvo što je rekao su pozitivne stvari. Plus. Zatim je pozvao srbe (sic) da se vrate?! Još jedan plus. I onda danas kaže da nema ništa protiv objave Registra branitelja. Moj naklon care, sad kad se malo odmoriš digni se i operi ljagu s imena, pokaži da nemaš veze sa svima ovima koju su te svojatali i u tvoje ime govorili gnjusobe... Tako ja razmišljam, i to su slojevi i slojevi sive. John i Campo pak vide samo crno bijelo, ili si naš ili si protiv nas Ti mi ipak izgledaš (sad kad si se raspisao, mnogo kulturniji i razumniji, zato ti se još jednom ispričavam što sam te krivo procijenio).

Za kraj.Imam osjećaj da iz tebe izbija nekakva mržnja prema nečemu(dao Bog da se varam).Moraš se toga što prije osloboditi,jel nema gore stvari na svijetu nego mrziti nekoga ili nešto.Mržnja razara dušu,bio vjernik ili ne.Ima u životu prekrasnih malih stvari u kojima treba uživati.Ljudi će uvjek biti nezadovoljni,to nam je u krvi i to nas je dovelo s drveta do toga gdje jesmo sada,ali treba i u kritici imati mjeru i svoje nezadovoljstvo svesti na manju razinu.Odgovorno mogu tvrditi da većina vas koji kukate,da imate i za jednu nulu veće plaću ili imoninu,da bi opet kukali i krivili sve osim sebe samoga.

Nema ti mržnje u meni baš puno, prekratak je život, samo je jedan (jebiga, ne vjerujem u bajke o životu poslije smrti u nekom raju ili paklu) da bih ga protratio mrzeći. Smeta me nepravda, smeta me sljepilo i dogme, smetaju me nasilnici i dižem glas protiv toga, više sam zajedljiv ako ćemo pravo. Ne mrzim ni ove ultradesničar koju su zaslijepljeni, samo ih žalim. I vjerujem da će progledati, shvatiti koliko (što se vjere tiče) rade, žive i ponašaju se suprotno svojem vjerskom učenju i misle da će večernja molitva ili nedjeljni odlazak u crkvu oprati sva sranja koja su učinili ili rekli...
22.11.2012 | 09:35
Vanjuska,ako i ti smatras da su Svi Srbi Genocidan i Agresivan narod....onda si ti brate isti Hrvat kao i onaj sto se danima raspravljas sa njim.....Svaka Cast......
22.11.2012 | 10:08
Nego... Campo, jel znaš ti tko je skladao hrvatsku himnu?
  • campo
  • Posjetitelj
22.11.2012 | 10:41
Vanjuška uporno pričaš o stvarima koje su laži a ti si o njima čitao u novinama i misliš da znaš istinu. Mediji ne služe da bi tebi rekli istinu nego da bi prikrili nešto a nešto otkrili ovisno o potrebi ako to jš nisi skužio. pa svi se centri moći služe medijima za svoje interese ,..kad bi ti kužio to skužio bi seve a ovako sve te priče koje iznosiš kao svoje su medijska slika onoga što ti mediji žele da ti čitaš. kad bi ti stvarno želio nešto saznati onda trebaš prvo naučit razmišljat svojom glavom ali sve mi se čini da je to za tebe sada kasno.
  • campo
  • Posjetitelj
22.11.2012 | 10:47
a još kad počneš pričati o vjeri i Crkvi na razini si djeteta od 5 godina. moj najmlađi sin ima 6 godina i vjeruj mi puno je pametniji od tebe,..ali nastranu to spadaš u ultraljevičara kojemu su novine napunile glavu kako su za sve krivi Crkva Tuđman i hdz i da su to fašisti koji su klasa niže ispod tebe a vjerovatno si frustriran sa onime što radiš i stvaraš pa vazda moraš nekoga okrivljavati za svoje greške ...prestani molim te što više pričaš pokazuješ koliko nemaš svoje mišljenje
22.11.2012 | 13:00
Ovaj... Campo, nego... reci ti meni... jel znaš tko je skladao hrvatsku himnu?
22.11.2012 | 13:38
smayoo kaže:
Ovaj... Campo, nego... reci ti meni... jel znaš tko je skladao hrvatsku himnu?

Smayoo ti si,

22.11.2012 | 14:29
Ja? Ne, nego fakat, zanima me da li Campo zna tko je skladao hrvatsku himnu.
22.11.2012 | 14:38
Pa ja mislim da, sa 100% sigurnoscu, ne zna niko
22.11.2012 | 14:38
Ma smayoo da zna do sad bi ti odgovorio.
22.11.2012 | 15:02
Ma, ja sam siguran da on zna. Gdje takav pravi Hrvat ne bi znao tko je skladao hrvatsku himnu?
22.11.2012 | 15:10
amsterdamxxx kaže:
Vanjuska,ako i ti smatras da su Svi Srbi Genocidan i Agresivan narod....onda si ti brate isti Hrvat kao i onaj sto se danima raspravljas sa njim.....Svaka Cast......

Vanjuška je već debelo zabrazdio pa mi se čini da će se uskoro pitat gdje mu je bila pamet. Isto tako, ovaj izraz bi se moga smatrati javnim vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi i to je mislim zabranjeno?!
22.11.2012 | 16:21
smayoo kaže:
Ma, ja sam siguran da on zna. Gdje takav pravi Hrvat ne bi znao tko je skladao hrvatsku himnu?

Sta google nezna??
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 25 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, iAnte, m@xym, Riba, Anonimci (873)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO