Sanader ide u zatvor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sanader ide u zatvor

• Sank
  • Moderator
  • 221
20.11.2012 | 20:12
I tako je još jedna pravda zadovoljena
Tema zaključana.
20.11.2012 | 20:14
Sad je već legendarna baza: "Izmjena u reprezentaciji Hrvatske: izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader"
Tema zaključana.
20.11.2012 | 20:17
Misliš?
Ili je to dio dobrog biznisa!
Ne znam za koliko ga terete, 3.5 M€ mora dati, ostane mu ohoho, odleži malo i puste ga van zbog "dobrog vladanja", a ni u nutra mu niš te bu falilo.
Imam osječaj da dosta hrvata robija po privatnim firmama, a standard im je daleko manji nego što će biti njemu u zatvoru.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 20:26
Sank kaže:
I tako je još jedna pravda zadovoljena

Misliš ? Još čekaju tri slučaja na sudu. Fini media, Dioki i još jedan. Vrijeme će pokazati.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 20:27
Ja se slažem sa Žapcem. Sve je to igrokaz za stado. Em njega procesuiraju za kikiriki (u odnosu na ono što je stvarno pokrao), em su svi oni oko njega isto tako imali prste u pekmezu, a sad se prave "Honest is my middle name".
Tema zaključana.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.11.2012 | 20:38
Emanuel kaže u temi Gotovina stiže kući !!!:
Tko ima muda otvorit topic o Sanaderovoj presudi?!

I tako ja otvorih temu

No, sad kad smo već kod toga i ja se slažem sa zapcem da je sve to samo stage za široke mase. S vremenom će se naći nove teme, a Salamander i klika buju uživali u plodovima svoje rabote. Bljah!
Tema zaključana.
20.11.2012 | 20:39
A kamate? Do 2008 mislim da iznosi 12%, a danas oko 8% ako se ne varam.
Mislim da se sranaderu debelo isplati odlezat, ako je imalo imao mozga, te milijune je mogao dobro multiplicirat. Dug vrati presudom a njemu ostane vise no sto je pokrao. Po meni, svu lovu, nekretninu i pokretninu oduzet i svest ga na ono sto je imao do politickog angazmana!
Tema zaključana.
20.11.2012 | 20:52
Nema gdje nisu bili Sanaderovi prsti. Oduzeti mu se može onoliko za koliko je osuđen. A to je sve zajedno barem 10x manje od onog što je stvarno pokupio. I, osim toga, ta je lova odavno zamračena, izvezena, oprana i pospremljena. "Pa-pa, proleteri!", da se poslužim Rundekovim stihom u jednom drugom kontekstu.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 21:07
Upravo tako, barem 10x je više pokrao nego što mu mogu dokazati. A šteta koju nam je napravio neuporedivo je veća. Naravno, njegova stranka na čelu sa svojim vrhovnikom napravili su zločin kakav nitko nikad nije napravio ovom narodu.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 21:17
Sve me više puca neki bed. U zadnjih 20 godina nikad me nije savladao pesimizam, ali što dalje ide, sve manje nalazim smisla, sve više mislim da sam pogriješio i da sam vlastitu djecu zaje*o što sam, svim prilikama i mogućnostima usprkos, odlučio ostati ovdje i ovdje se boriti za neko normalno, civilizirano, pravedno, i pošteno društvo. Zapravo sam ih samo zakinuo za fer start jer će sada oni biti ti koji će se boriti da ih netko prizna kao ravnopravne tamo negdje, na zapadu, gdje život više sliči normalnom. Umjesto da su se tamo rodili i do sad već Hrvatsku gledali kao onu tamo neku smiješno-čudnu zemlju s lijepim morem, gdje se ode 2-3 tjedna na ljetovanje. Ovako - zaje*o sam ih. Natjerao da se valjaju tu po ovom blatu i smradu. Lopovi, kriminalci, sitni muljatori, nesposobni poltroni, zgubidani i niškoristi prodavači magle na vlasti i hrpa indolentne i inertne raje koja samo zna sjedit, kukat i čekat da im netko drugi napiše zadaću, pročita lektiru, napiše maturalni rad, pa diplomski, pa nađe posao, pa zaradi plaću, pa...

Fakat... glupan. Trebao sam otići odavde dok sam još bio mlad i pun energije. Da sam bar deve'streće poslušao onu hadezeovsku žgadiju što su mozak vagali po 2 DEM/kg. Kako su ono pričali na TV? "Komeseođenesviđa - nekide!". Imali su pravo. Trebao sam otići...

Ne marim da pijem, al` sam pijan često.
U graji, bez druga, sam, kraj pune čaše.
Zaboravim zemlju, zaboravim mesto
Na kome se jadi i poroci zbraše.

Ne marim da pijem. Al` kad priđe tako
Svet mojih radosti, umoren, i moli
Za mir, za spasenje, za smrt ili pak`o,
Ja se svemu smejem pa me sve i boli.

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,
Ceo jedan život, i njime se kreće;
Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,
Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

I ja žalim sebe. Meni nije dano,
Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi,
Oči plave, tople kao leto rano,
Život u svetlosti bez mraka i studi.

I želeći da se zaklonim od srama,
Pijem, i zaželim da sam pijan dovek;
Tad ne vidim porok, društvo gde je čama,
Tad ne vidim ni stid što sam i ja čovek.

(V.Petković Dis)
Tema zaključana.
20.11.2012 | 21:23
Kad bolje pogledaš okolo, sve je manje poželjnih mjesta, a sve više sličnih našoj situaciji. Sudbina kruta.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 21:26
Dok je bio na vlasti da je uložio u zatvor neku lovu, sad bi mu bilo zakon. Kud ćeš bolje, bilo bi mu bolje tamo unutra nego nama vani.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 22:22
To kaj su Sanaderu dokazali ili nisu, nije važno. Ni ti kaj bude vratil novce isto nije važno. To, koliko ga se tereti, je mrvica u odnosu na štetu koja je počinjena državi (mislim na materjalnu štetu). Sigurno netko za milion eura mita nije sebi priskrbio samo milion eura koristi. Pitanje je kolika je direktna i indirektna šteta od toga svega.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 22:59
smayoo kaže:
Sve me više puca neki bed. U zadnjih 20 godina nikad me nije savladao pesimizam, ali što dalje ide, sve manje nalazim smisla, sve više mislim da sam pogriješio i da sam vlastitu djecu zaje*o što sam, svim prilikama i mogućnostima usprkos, odlučio ostati ovdje i ovdje se boriti za neko normalno, civilizirano, pravedno, i pošteno društvo. Zapravo sam ih samo zakinuo za fer start jer će sada oni biti ti koji će se boriti da ih netko prizna kao ravnopravne tamo negdje, na zapadu, gdje život više sliči normalnom. Umjesto da su se tamo rodili i do sad već Hrvatsku gledali kao onu tamo neku smiješno-čudnu zemlju s lijepim morem, gdje se ode 2-3 tjedna na ljetovanje. Ovako - zaje*o sam ih. Natjerao da se valjaju tu po ovom blatu i smradu. Lopovi, kriminalci, sitni muljatori, nesposobni poltroni, zgubidani i niškoristi prodavači magle na vlasti i hrpa indolentne i inertne raje koja samo zna sjedit, kukat i čekat da im netko drugi napiše zadaću, pročita lektiru, napiše maturalni rad, pa diplomski, pa nađe posao, pa zaradi plaću, pa...

Fakat... glupan. Trebao sam otići odavde dok sam još bio mlad i pun energije. Da sam bar deve'streće poslušao onu hadezeovsku žgadiju što su mozak vagali po 2 DEM/kg. Kako su ono pričali na TV? "Komeseođenesviđa - nekide!". Imali su pravo. Trebao sam otići...

Ne marim da pijem, al` sam pijan često.
U graji, bez druga, sam, kraj pune čaše.
Zaboravim zemlju, zaboravim mesto
Na kome se jadi i poroci zbraše.

Ne marim da pijem. Al` kad priđe tako
Svet mojih radosti, umoren, i moli
Za mir, za spasenje, za smrt ili pak`o,
Ja se svemu smejem pa me sve i boli.

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,
Ceo jedan život, i njime se kreće;
Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,
Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

I ja žalim sebe. Meni nije dano,
Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi,
Oči plave, tople kao leto rano,
Život u svetlosti bez mraka i studi.

I želeći da se zaklonim od srama,
Pijem, i zaželim da sam pijan dovek;
Tad ne vidim porok, društvo gde je čama,
Tad ne vidim ni stid što sam i ja čovek.

(V.Petković Dis)

Jbt, pa to ti je prvi post koji si napisao, a ja vidio, a da jednako mislimo, a isto tako da nemam ni trunke loše kritike na to što si napisao.
Ali moram te svejedno nadopuniti....što te ne ubije to te ojača! Tko preživi sve ovo, dušom i tijelom, a pritom ostane normalan, e taj je "ljudina"
Tema zaključana.
20.11.2012 | 23:03
zabac kaže:
To kaj su Sanaderu dokazali ili nisu, nije važno. Ni ti kaj bude vratil novce isto nije važno. To, koliko ga se tereti, je mrvica u odnosu na štetu koja je počinjena državi (mislim na materjalnu štetu). Sigurno netko za milion eura mita nije sebi priskrbio samo milion eura koristi. Pitanje je kolika je direktna i indirektna šteta od toga svega.

Najveća sramota, ili paradoks, okreni kak hoćeš, je to da kaj je predal INA-u mađarima zapravo bilo najbolje za kompaniju koja je počela poslovati u plusu. Sjeti se silnih milja poreznog duga; danas bi INA bila drugi HRT da ju nisu preuzeli Mađari i zatvorili pipe kroz koje se kralo i curilo na sve strane...

To je ISTINSKA sramota države, društva i sistema....
Tema zaključana.
20.11.2012 | 23:11
zabac kaže:

Pa zato postoje kamate jer je ovo tvoje teško procjeniti i moguće su žalbe na procjene i sl.

Koliko je vremena prošlo, kamata je odavno premašila glavnicu. Stime da bi mu ja stiso kamatu na kamatu, ali to hrvatsko pravosuđe ne priznaje.

Ako ništa, barem će to biti lekcija za druge neosumnjičene a i potencijalne lopine! Samo, brat bratu.....10 let je premalo, ja bi to podebljao obzirom na kriminal koji se odvijao u samim počecima države, jer to itekako ima na težini.

U biti kad razmislim, jel bilo teže onda u počecima ili sada?!?!
Tema zaključana.
20.11.2012 | 23:20
Djuro genijalac kaže:
zabac kaže:

Najveća sramota, ili paradoks, okreni kak hoćeš, je to da kaj je predal INA-u mađarima zapravo bilo najbolje za kompaniju koja je počela poslovati u plusu. Sjeti se silnih milja poreznog duga; danas bi INA bila drugi HRT da ju nisu preuzeli Mađari i zatvorili pipe kroz koje se kralo i curilo na sve strane...

To je ISTINSKA sramota države, društva i sistema....

Ina sa 50% manje kapaciteta koji je što zbog geopolitičkih problema desetkovana, što zbog samih mađara koji netrebaju još jednu rafineriju u regiji jer im je dosta ona u Poljskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj....ostvarila 30% više dobiti od naftnih derivata u odnosu na prijašnje godine, naravno sve zbog rasta cijene naftnih derivata na svjetskom tržištu. Sad si svi zamislite što bi bilo da joj kapacitet nije desetkovan. Ljudi moji.....novi naftni gigant u Europi ili ti ga new european oil order. A nisu slučajno govna mađarska uletila jer su se u to vrijeme neki odlučili prodavat državne pakete INA-e, a velike li ga slučajnosti u to vrijeme su se trebala aktivirat njezina nova naftna i plinska polja u Libiji i Siriji.

To Vam sve prepričavam, obzirom da mi prijatelj radi na dobroj poziciji u INA-i. Ovo što javnost izbaci je kikiriki u odnosu na to što se stvarno događa u Karingtonki, odnsono koje rasulo provode Mađari.
Tema zaključana.
20.11.2012 | 23:26
Kao da je nama neka razlika ako pelješe Mađari umjesto domaćih kriminalaca.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 00:10
smayoo kaže:
Kao da je nama neka razlika ako pelješe Mađari umjesto domaćih kriminalaca.

Generalno ne, ali nekad si uvijek više nabrijan kad te opelješi neki stranac nego "tvoj".
Tema zaključana.
21.11.2012 | 00:27
Ja nisam. Ja sam više nabrijan kad me netko opljačka VIŠE od nekog drugog. Kako reče Đuro, domaći lupeži u HR pljačkaju VIŠE nego inozemni kapitalisti i oligarsi.

Sanader je ništa više "moj", nego Khuen Hedervary. To što je Hrvat kao i ja - za mene je samo razlog za sramotu.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 00:28
Majko mila. Neznam dali su se ovi krivo izjasnili, ali sada na Novoj slušam vijesti. Sanader mora vrati 3,nešto milijuna kuna u što su uračunate kamate. Sad će ispast da je maznuo samo milju do milju i pol ili su mu zaračunali neke mizerne kamate! Katastrofa!!!!
Tema zaključana.
21.11.2012 | 00:44
Eura, ne kuna.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 01:25
Zasto 10 godina nije puno? Zasto "podebljavati"?
Da bacimo matematiku: 3.500.000,00€ / 120" mjeseci = 58.333 1/3 €/mj. Onaj dru je dobio 22 mjeseca za dvije duse. Malo matematike: 22 mjeseca / 2 mrtva = 11mj/mr * 58.333 1/3 €/mj= 641.666 2/3€/mr.
Zakljucak, guzica smrtnika vrijedi 640 k€ i malo preko.
Mada mi u ovoj matematici nesto ne stima, ali neznam sto?
Tema zaključana.
21.11.2012 | 03:33
Sank kaže:
Emanuel kaže u temi Gotovina stiže kući !!!:
Tko ima muda otvorit topic o Sanaderovoj presudi?!

I tako ja otvorih temu

No, sad kad smo već kod toga i ja se slažem sa zapcem da je sve to samo stage za široke mase. S vremenom će se naći nove teme, a Salamander i klika buju uživali u plodovima svoje rabote. Bljah!

To i ja mislim. Cijela klika koja je bila s njim i pod njim na vlasti bi morala odgovarati. Karamarko je bio glavni špijunčina i sad kaže da ništa nije znao? Znači ili je žmirio ili je nesposoban do bola Problem je što se onda to tumači kao linč na HDZ...
Tema zaključana.
21.11.2012 | 10:36
smayoo kaže:
Eura, ne kuna.

Da, Eura baš čitam portale. Dobio je 700 000 šilinga ili ti ga oko milju maraka. Pošto se marka preinačila u Euro 1:1. To znači da je dobio maksimalnu kamatu. Nije loše, nije loše!!!! Samo mi opet to nekako malo.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 10:52
Pitanjce za dezurne dusebriznike...tko je od vas ovdje glasao za hdz i sanadera?
I to dva puta!
Sad su vam puna usta krivice i odgovornosti, ali VI ste odgovorni sto ste ga doveli na vlast, sto ste sutili svo vrijeme pljacke, sto sad ne pitate gdje su bili seks, hebrang, bebic, kakramarko i ostali koji su jos uvije na slobodi.
Tipicno kaubojski...ajmo linc ili u katran pa u perje.
Bitno je da imamo tijelo na kojem cemo se izivljavati.
Pateticno.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 12:28
kole kaže:
Pitanjce za dezurne dusebriznike...tko je od vas ovdje glasao za hdz i sanadera?
I to dva puta!
Sad su vam puna usta krivice i odgovornosti, ali VI ste odgovorni sto ste ga doveli na vlast, sto ste sutili svo vrijeme pljacke, sto sad ne pitate gdje su bili seks, hebrang, bebic, kakramarko i ostali koji su jos uvije na slobodi.
Pateticno.

Eee, to je viša matematika.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 12:56
kole kaže:
I to dva puta!
Pateticno.

U pravu si. Gledam sada sve one novinarčiće koji su se svojedobno Sanaderu uvlačili u analni otvor, pa ga sada verbalno kamenuju. U Sanaderovo zlatno doba sva opozicija je od tih istih medija bila osporavana i ismijavana, mediji su praktički bili Sanaderovi suradnici i plaćenici, da bi se sada pisali članke poput ovog www.jutarnji.hr/davor-butkovic--ivo-sana...dini-krivac/1067656/
Tema zaključana.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.11.2012 | 15:22
kole kaže:
I to dva puta!
Pateticno.

Ja za HDZ nisam nikad glasao osim onaj prvi put kad su ujedinili Hrvatsku za rat koji nam je slijedio. Nakon toga, uvijek sam davao glas trećima, a nikad HDZu kao ni SDPu, a i u buduće ću uvijek davati glas trećoj opciji jer ove dvije se nisu dokazale do sada, a nema nade ni u budućnosti.

Problem je kod nas što ljudi daju glas određenoj opciji iz posve pogrešnih pobuda i krivih strahova i nakon svih ovih godina još mnogima nije sjelo, niti lampica proradila.

Dokaz je i uvjerenje u mnogih da će nam bolje biti kad uđemo u EU, ali bit će bolje samo onima koji će dobiti tamo fotelju, a svima ostalima bit će još samo gore. No, živi bili pa vidjeli.
Tema zaključana.
21.11.2012 | 15:42
Ne daje se glas pogrešnoj opciji, već se daje glas kontra vladajućih. To je posljedica, a uzrok je što niti jedni nemaju nikakav plan (ne loši plan, već nikakav). Treća opcija je jednaka vladajućima, jer ako žele išta postići, moraju ići s vladajućima (manjine pogotovo).
U EU će biti bolje državi i državnom aparatu, a ne i građanima. Ako budu dovoljno glupi (nadam se da ne budu), imati ćemo drugu Grčku.
Moram reći kako Sanader nije jedan i jedini krivac za stanje u zemlji, kako ni HDZ nije jedini krivac za isto. Krivi smo si sami, ne zato što izabiremo krivu vlast, već zato jer je trpimo. Trpimo pohlepne vlasnike firmi, lokalne moćnike, razne šefove i šefiće, a sve zbog straha (svi koji su se uzbunili dobili su pedalu). Iskorištavamo sustav, varamo državu (direktno i indirektno), u stvari većina Hrvata ni ne voli ovu zemlju. Zato nam je loše i sami smo si krivi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 46 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, Anonimci (1161)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO