25.12.2012 | 08:17
Moj djed je govorio: "Bit će bolje".
Moj stari je govorio: "Bit će bolje".
Obojice više nema, a nisu dočekali to "Bolje".
Zato sam ja otišao i - BOLJE MI JE. I meni i mojoj obitelji.
Kad malo razmisliš o svemu, najvažnije je kako je mojoj djeci. A ona su zaslužila, svojim samim postojanjem, dobiti pravo da rastu, napreduju, dozrijevaju i - žive u svijetu u kojem imaju šansu uspjeti.
Apropo, Sanader je samo kap u moru, moru pohlepe, ljudske zlobe, sebičnosti i kriminala. Da je jedini, nebi to bilo nikakvo opterećenje. Ovako, stotine tisuća lažnih branitelja, namještenih podobnika HDZ-a, i luđaka koji su uništili Hrvatsku za svoju malu, kratkovidnu i osobnu korist - i dalje su dio zla koji šizi u Hrvatskoj. Sišu obiteljsko zlato, srebro i broncu i uništavaju sve pred sobom, one s kojima posluju i komuniciraju, a posebice one koji dignu glas iznad govana u kojima plivaju, nebi li uhvatili svježega zraka.
Tužno i jadno, ali - daleko, daleko od mene - danas.
Vijest na netu, kakvom starom tisku od prije nekoliko dana, smiješak i bacanje istoga u koš - jer me više - ne zanima.
I da. Vjera je u "Bolje", kao i svaka druga vjera - priznavanje postojanja nečega ili nekoga - bez postavljanja pitanja i traženja odgovora u obliku dokaza.
Svakome je ovo, nadam se, jasno kao dan.
Pozdrav svima koji se još dvoume i - nikad nije kasno!