Vaš prvi Apple proizvod :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vaš prvi Apple proizvod :)

29.11.2012 | 13:43
Neznam jel vec bila ovakva tema, pa eto da vidimo sa cime ste vi poceli Apple opsesiju

moj je bio iPod Shuffle 2nd gen, 1gb silver, bas kao sa slike
dan danas radi bez greske, nakon 3+god kao i sluške

29.11.2012 | 14:01
Moj prvi mac:
1997.
Preforma 6400
performa_6400_mon_304.jpg
29.11.2012 | 14:16
Moj prvi mac <3

MacBook 2.16GHz Intel Core 2 Duo

i.imgur.com/2GEYY.jpg
29.11.2012 | 15:06
iphone 3G
imac 21"
iphone4
ipad 2

trenutno iako mi je imac star malo vise od godine dana, silno zelim novoga ( samo zbog dizajna naravno )
  • Ogi
  • Korisnik
  • 2
29.11.2012 | 15:47
Hackintosh! )))
29.11.2012 | 15:55
Prvi apple s kojim sam radio je bio jedan ovakav, klon, zvan Orange IIe:

[img=http://archive.computerhistory.org/resources/access/physical-object/2007/05/102662865.01.01.lg.jpg?rand=449182908]

Nije bio moj, ali je bio prvi. :) Još tamo, davne 1983. Jbt, pa to je zamalo 30 godina... :huh:

Prvi kojeg sam kupio je bio Mac Mini 2007. Ovakav:

[img=http://www.productwiki.com/upload/images/apple_mac_mini.jpg]
  • campo
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 16:12
evo taj
Macintosh_G3_DT_300x191.jpg
  • User
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 16:41

Još ga čuvam doma
  • mileni
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 16:42
iMac27 mid2010 model, prije cca godinu i pol, mozda malo manje
29.11.2012 | 16:42

i dalje ga imam i lepo radi.....
29.11.2012 | 16:55
MacBook Pro 13-inch, Mid 2010, jos malo pa druga godina

apple_macbook_pro_13_09.jpg
29.11.2012 | 16:56
iPod mini 2008. godine
ipod_mini_2g_a.jpg
29.11.2012 | 19:00
Jedan od ovih… Jakoooo davno….
Macintosh_LC.jpg
29.11.2012 | 19:02
A od novijih generacija Mac Mini 2011…

Što se iOS uređaja tiče… iPod touch 1st gen...
macmini2011_review7.jpg
29.11.2012 | 19:27
ipod.png

iPod treće generacije 15GB. Uz njega su davali žićani "daljinski", dobre slušalice (bolje nego one uz IP4), dock i FW kabel s punjačem.
Onda je došao MacMini original, IP3, IP4, iPad3, MBP 2 komada i još dodataka (APE, miševi, tipkovnice i svašta nešto).
  • Navigator
  • Posjetitelj
29.11.2012 | 20:04
Prije nekoliko godina surađivao sam nešto s čovjekom iz Zg-a koji je bio (nadam se i još je) zaljubljenik u Apple proizvode. Više puta mi je slao tekstove s kojima sam na mojim Windowsima imao problema, naime kvačice na slovima se nisu vidjele - bili su to neki čudni znaci. I tako, stalno (malo karikiram) mi je hvalio taj svoj Apple kompjuter. Jednom zgodom, kad smo se zapravo i upoznali, bio je s obitelji kod mene i na mom autu vidio Apple naljepnicu i sav zadovoljan upitao: "Koje Apple računalo vi imate?" Ja sam mu odgovorio da ja zapravo imam iPod Touch (i to onaj prve generacije), na što se njegova kćer "odvalila" od smijeha. Eto, moj prvi Apple proizvod bio je taj iPad.
29.11.2012 | 22:01
Prva dva Applea na kojima sam radio u školi (cca 1990) su bili:

Apple II (informatička učionica) i Apple Macintosh II (praksa)

Applefirst.jpg
29.11.2012 | 22:02
Dok je moj prvi privatni Mac doma bio:

Power Macintosh 7100/66

Power_Macintosh_7100_66-bb05fa132a87debabb73512ac490b134.jpg

To su bila vremena... Još imam sve svoje strojeve...
29.11.2012 | 22:13
U školi si radio baš na Apple II? Ili je bio onaj Ivel Ultra iz Ivanić grada?

Bilo je 80-ih dosta Apple II klonova u YU. Ivel Ultra od Ivasima (Ivanić grad), PEL Velebit iz Varaždina je isto bio nešto napravio, ali najjači je bio onaj drveni, od Javor Bitola.
29.11.2012 | 22:22
Radio sam i na Apple II 1983. godine, a i na prvom Macu, ali baš prvi moj vlastiti je bio Centris 610, mislim 1993. godine, novi je tada koštao oko 2000$, a 16 MB RAM-a skoro još toliko!

snap8.jpg
29.11.2012 | 22:28
smayoo kaže:

Bilo je 80-ih dosta Apple II klonova u YU. Ivel Ultra od Ivasima (Ivanić grad), PEL Velebit iz Varaždina je isto bio nešto napravio, ali najjači je bio onaj drveni, od Javor Bitola.

sada sam isao vidjeti sto moj prijatelj "google" zna o ovom drvenome ali vidim da jedino konkretno vuce tvoju temu sa ovoga foruma. jesi li dosao do ikakvih podataka? moram priznati da me strasno zanima
29.11.2012 | 22:36
Krajem 2007.g došao sam u posjed iMaca 20" i još me služi. Skoro je stradao od groma, ali je spašen, i od onda se družimo.
apple_imac_2007.jpg

29.11.2012 | 22:54
iPod 20GB IV generacija kupljen početkom 2005, još uvijek radi, kćer ga neumorno rabi, promijenjena baterija na njemu i izgleda ko da je bio u ratu, ali radi. Nakon toga iPod clasic pa MBP, iPhone, iMac22,5 i tako to...
85223_apple_ipod_20gb.jpg
29.11.2012 | 23:00
ZAAK kaže:
smayoo kaže:

sada sam isao vidjeti sto moj prijatelj "google" zna o ovom drvenome ali vidim da jedino konkretno vuce tvoju temu sa ovoga foruma. jesi li dosao do ikakvih podataka? moram priznati da me strasno zanima

Nisam Našao sam desetak ljudi moje dobi, koji su bili srednjoškolci tih godina (1985-1989, ugrubo) i koji se sjećaju drvenog kompjutera s Interbiroa (tada se tako zvao sajam informatike na Zg Velesajmu, kasnije preimenovan u Info, pa ukinut). Neki se sjećaju i da se radilo o Apple II klonu, 2-3 se sjećaju imena firme - Javor Bitola. Ali, nažalost, nitko nije sačuvao nikakav prospekt, fotografiju, ništa...

Firma je očito odavno propala tako da se do nečeg može doći eventualno kopanjem po školskim tavanima po Makedoniji...
29.11.2012 | 23:04
dpasaric kaže:
Radio sam i na Apple II 1983. godine, a i na prvom Macu, ali baš prvi moj vlastiti je bio Centris 610, mislim 1993. godine, novi je tada koštao oko 2000$, a 16 MB RAM-a skoro još toliko!

Ideš... 16 MB 1993. godine. To je tada bio hiperluksuz. Ja sam se tada patio s 1 MB RAM (PC, 386, DOS 6.22 + Win 3.1). Najveći frajeri koje sam poznavao imali su 4 (PC, 486DX2). Mislim da nijedan PC 1993 nije mogao primiti više od 8.

Što si radio s tolikim RAMom?
29.11.2012 | 23:20
2009. god -rabljeni iMac 17" (Intel) sa neispravnim ekranom.
Super me služio taj komp.
29.11.2012 | 23:21
Kod mene je prvi i jedini Apple proizvod bio iphone.

Poklonio mi je rođak prvi iphone i od tada sam zaljubljen u te uređaje, probao Android, i vratio se ponovo na iphone, i dan danas sam zahvalan rođaku jer me je navukao na taj uređaj

Volio bih još Mac kupit i radit na njemu, imao sam uživo priliku malo prčkat po njemu i to je to, i što sam vidio jako mi se svidilo.
Možda nekada i to dođe na red.
29.11.2012 | 23:35
Prvi Mac 1994
Performa630.jpg
30.11.2012 | 00:52
Kod mene je prvi Apple proizvod bio crni iPhone 3G 16GB

Zatim sam nesto kasnije dobio iPhone 4G 16GB, da bi nedavno sebi kupio PowerBook G4

Nadam se da se kasnije skupi nesto novaca da se kupi nesto novije
30.11.2012 | 01:03
prvi apple uredjaj iphone 3G (2008.)
prvi mac, macbook bijeli (2009.)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 56 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, moragd, Riba, smayoo, temeljnik, Anonimci (915)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO