05.12.2012 | 23:32
ZAMP je nekad tvrdio da iTunes nije prisutan u ovoj "Coruptia-Faso(vali smo)" državi, jer smo premalo tržište. Onda su Slovenija, Fiji, Katar dobili iTunes glazbeni store i ZAMP je izgubio jedan argument iz ruku.
Onda su tvrdili da Apple neće, evo neće, ne vole nas (bjelosvjetska urota), a u isto vrijeme taj isti ZAMP s glavnim ZAMPirom koji je postao usput i predsjednik države Coruptia je uveo namete na sve moguće medije koji mogu snimati nekakav oblik podataka i to tako da se namet svakih 6 mjeseci povećava. Plaćaju se naknade ZAMP-u za reproduciranje glazbe u trgovini, kafiću, klubovima, DJ-ima, a lova se dijeli potpuno netransparentno i samo onima koji su članovi te ZAMPirske organizacije ( npr. jedan Štulić nije vidio niti 1€ od Azrinih prodanih albuma ili reproduciranih pjesama u RH ).
Imao sam sreću raditi, a nesreću za doživjeti bič ZAMP-ov radeći na jednom domaćem glazbenom projektu. Trebao je to biti neki mini HR iTunes store. ZAMP je svojim nebulozama prvo branio stavljena strane muzike u katalog, bez obzira što smo imali sve potrebne papire za nekog stranog izvođača, pa je zabranio mogućnost kupovanja glazbe van Hrvatske (gubitak dijaspore koja jako voli domaću glazbu) i na kraju je postavio takve namete da je 1 pjesma u prosjeku koštala oko 7 kuna. Album u mp3 formatu, kodiran na 192 kbp/s koštao je isto kao i original album u trgovini?!?!
Naravno da je projekt nakon par mjeseci propao i postao neodrživ, a makar je na kraju i pohlepni HDS ZAMP omogućio prodaju glazbe s tog servisa van granica sve to nije pomoglo da projket preživi.
Pogledajte cijene pjesama i albuma u Rusiji u iTunes storeu, prilagođene su njihovom tržištu. Kad bi iTunes i došao ovdje 100% sam siguran da bi pjesme koštale više nego u USA i bile bi kao i ostatak artikala u ovoj Coruptia državi više nego u EU.
Isto tako ZAMP i Apple su vodili pregovore prije par godina, ali uvjeti su bili kao da otvaraju store na tržištu USA s 300 milijuna stanovnika i prebogatog glazbom, izvođačima, gdje je kupiti album normalna tjedna aktivnost prosječnog konzumenta glazbe + transparentnost je nepoznanica za ZAMPire, a mislim da ih taj dio i najviše smeta.
Narod koji je spreman izaći na ulice za 2 čovjeka koje smatra svojim legitimnim herojima, a nije spreman na izlazak za svoju guzicu, e taj narod ima sindrom "otac nacije". Nekad Broz, pa Tuđman, pa malo lutamo 10ak godina, jer "nemremo nać tateka", a taman smo se ponadali da je to Sanader, ali mama (Jadranka) nije voljela tateka, itd, itd.
To je ona glavna frustracija u ovoj državi; nema želje, nema volje, nema zajedništva, čekamo nekog novog tatu, makar i iz drugog naroda/organizacije, jer mi ne znamo sami sebe održavati na životu sa ZAMP-om ili bez njega.
@smayoo je u biti pogodio srž problema: "Ako niste na to spremni, što onda kukate? Sami ste krivi što vam je tako."