25.12.2012 | 02:30
sad sam probao ovaj test kojeg je drlovric postao, i ispada nekih 60 rijeci/min. iskreno, mislio sam da je vise
ali do sada me u zivotu ta "brzina" dobro sluzila.
mislim da sam osobno na tipkanju najvise dobio kroz IM chat krajem osnovne i pocetkom srednje. svijetla zagasena da starci ne skuze kako si budan u 2 ujutro i visis na kompu! silom prilika naucis tipkati na slijepo!
vidim da koristim 7 prsta, srednja 3 na lijevoj ruci a na desnoj ne koristim mali prst.
novim generacijama to dolazi samo od sebe, i sigurno su u prosjeku puno brzi u tipkanju nego starije generacije, ali svakako da bi u skolovanje trebalo inzistirati na stvarima koje ljudi koriste svakodnevno, jer ako postoji ucinkovitiji nacin tipkanja najbolje je primijeniti ga u ranoj dobi. moze to biti i u sklopu informatike.
na zalost skolstvo kod nas je u srednjem vijeku, pa je eto i zdravstveni odgoj problematican.
znanja iz kemije, fizike, biologije profesionalno ce koristiti dio ucenika, ali tikovnicu, racunalo i svoje tijelo ce hvala bogu koristiti svi (da ne kazem vec koriste).
ipak se tim stvarima ili ne daje prostora u skolstvu, ili im se daje sat dva tjedno.