27.12.2012 | 11:29
smayoo kaže:
A kako radi?
U tjedan dana koristenja - zadovoljan. Sam OS je brz i fluidan. Office 2013 mi je ogroman plus (Word, Excel, PPT, Note), multitasking je zaista multitasking, ima split screen opciju (dvije aktivne aplikacije jedna pored druge), file explorer, korisnicke racune sto je vrlo zgodno jer sad napokon mogu i dijeliti tablet...
Sto se hardvera tice, ovo je 64Gb model sa 3G modulom. Ima dodatni MicroSD utor (max 64GB podrzava), dolazi sa dockom koji ima fizicku tipkovnicu, touchpad i dodatnu bateriju. Osim toga ima i USB port koji podrzava svasta, pa se mogu na njega spojiti eksterni diskovi (moj 1TB WD passport radi bez greske) printeri, tipkovnice, misevi...
Na minus strani, ovo je RT model, sto znaci da na njega ne idu klasicne windows aplikacije, vec one prilagodjene ARM arhitekturi (iskljucivo Windows Store). Jedan dio postavki odradjuje jos uvijek klasican desktop a ne Modern sucelje pa moze bit zbunjujuce, npr. za Control Panel postavke moras skakati ovamo, onamo. Internet Explorer mi je u pocetku bio prilicno spor, ali nakon par podesenja i zakrpi radi ok. Mail aplikacija je razocaranje jer ne podrzava POP3 kako spada (moras se malo pomucit da natjeras da radi), opcije su skoro nikakve, ali obecali su to uskoro rijesiti.