28.12.2012 | 22:46
Malo je gradova u kojima sam bio o kojima imam baš izrazito loše mišljenje. A među njima je Venecija prvak. Osim što je ili smrdljivo, ili kiši kao iz kabla, u Veneciji je sve, ali baš *SVE* debelo precijenjeno. Ako želiš da ti u novčaniku nakon obroka nešto ostane, neka prije obroka u njemu bude najmanje 60-70 EUR po glavi.
Da li ćeš pri tom biti zadovoljan - veliko je pitanje. Tamo je, jednostavno, toliko velik promet turista da im se živo fućka za kvalitetu. Ne znam na koliko bi zao glas morali u nekom restoranu doći pa da ih u onolikoj gužvi zaobiđe njihov dio gostiju.
Ne znam kakav ti je plan puta, ali moj ti je savjet da se za prehranu odmakneš u unutrašnjost, u bilo kojem smjeru (prema Padovi, Trevisu ili Trstu), barem desetak km. Po manjim mjestima potraži mjesta koja se zovu "trattoria" (grubo prevedeno: konoba iliti gostionica) i tamo potraži što se nudi za jelo. Ne čitaj jelovnik, nego odaberi nešto iz dnevne ponude. To uglavnom bude solidno (bilo gdje u sjevernoj Italiji, ne samo u okolici Venecije), a u pravilu manje skupo nego po restoranima (ristorante).