mljac...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mljac...


29.12.2012 | 17:48
Eh, danas sam baš s guštom pripremio riblji objed, da odmorimo malo od mesine... Nije da se hvalim, ali odavno mi već nije recept tako dobro uspio...

www.coolinarika.com/recept/odresci-palam...brzom-crvenom-umaku/
29.12.2012 | 18:06
Neka slika,ima nas koji nemaju pojma kako izgleda palamida
29.12.2012 | 18:09
Nasao
www.nemo-hr.com/?ribe-jadrana/65/ribe-jadrana-palamida/372

Na zalost nisam imao priliku probati
29.12.2012 | 18:15
Palamida je zakon!
29.12.2012 | 18:21
Sorry, nisam od onih koji fotografira dok kuha, a supruga se bavila djecom, tako da ništa od slika...
Ali evo, sliku ribe si našao, a odresci izgledaju ovako:

[img=http://www.coolinarika.com/image/marinirana-palamida-b602b5ba800b789242802096faffd504_view_l.jpg]

Palamida ti je "baby tuna". Vrlo sličan okus, samo mekša, nježnija i sočnija (normalno, jer tuna naraste do 300 kg, a palamida do 10).
29.12.2012 | 18:48
Kako sam ljubomoran,bas zato sto sam i ja za rucak imao nesto pa skoro iz "Mora"
Prilozi:
29.12.2012 | 18:51
IMG_0192.jpg
29.12.2012 | 19:33
Ma ke delicije! Ja papao jučer pohanog pasa. Malo pacanog u mlijeku da izgubi kiselost uz pomfri i tatarski umak. Sve domaće iz mora i vrta. Jedino majoneza Zvijezdina.
29.12.2012 | 19:34
Sa sirom:( ????????
brrrr
29.12.2012 | 20:39
jzelko kaže:
Ma ke delicije! Ja papao jučer pohanog pasa. Malo pacanog u mlijeku da izgubi kiselost uz pomfri i tatarski umak. Sve domaće iz mora i vrta. Jedino majoneza Zvijezdina.



Mmmm! Pohani pas, ne znam kad mi je dosta. Još krumpir salata kao prilog.
I ja ga isto "kupam" u mlijeku



smayoo
Prvom prilikom isprobavam ovaj recept!
29.12.2012 | 20:39
Saint, nema druge... U auto i pravac Rijeka. Samo je bitno da noć prije nego dolaziš bude lijepo vrijeme, da ima ribe za izabrati...

(brrrrrr... da - sa sirom... )

Jzelko - to s psom totalno ne kužim. Ja sam ribu lovio od 6. godine, jeo sam je oduvijek, a do vojske nisam nijednu ribu pojeo koju nismo mi sami (otac, stric, bratići i ja) ulovili. Sve, stvarno sve što smo iz mora izvadili (uključivo i trp) je jestivo, ali nije baš sve jednako ukusno. A pešekan (morski pas) mi je uvijek bio i ostao u kategoriji "jede se u krajnjoj nuždi". Baš zato što je meso ne samo kiselo, nego i gumasto. A zadnjih godina to guraju ko neku tešku delikatesu. Jednom sam čak doživio da nas konobar mulja rečenicom "Ma to vam je bolje od zubaca!"

Otprilike kao da me netko uvjerava kako je mačka lutalica ukusnija od janjetine.
29.12.2012 | 20:55
Je, stvar ukusa, a oni su različiti. Recimo na kornatima je sušeni pas umjesto bakalara i svi kažu da je dosta bolji. Ja po prirodi nisam nikad bio puno izbirljiv, a i kuharsko je pravilo da nema loše hrane nego loše spremljene. Netko i dobro upropasti a netko i "slabu" hranu napravi ukusnom. Inače sam znao jesti pasa više puta i na više načina, ali mi se čini da je pohani ipak najukusniji. Možemo to isprobati kad dolutaš u ove krajeve.
29.12.2012 | 21:10
Pa, da je bolji od bakalara, to se mogu složiti. Bakalar mi je u kategoriji "zamjena za ribu", dakle jedna niže od "jede se u krajnjoj nuždi".

To se slažem da dobar kuhar i od nečeg ne baš dobrog može napraviti nešto jestivo, ali postoje granice umijeća. I - ukusi su različiti, to je točno (meni osobno je šteta ribu pohati jer od prženja u dubokoj masnoći izgubi plemenitost okusa, a jesti bilo što s majonezom mi je šteta jer to što jedeš onda posve poprima okus majoneze pa je zapravo svejedno što jedeš, ali npr. da moram jesti pasa, i ja bih ga tako pripremio jer na takav način neukusnost njegova mesa najmanje dolazi do izražaja ).

Samo si me podsjetio na to kako sam primjetio da po restoranima u zadnjih par godina "guraju" morskog psa kao neku delikatesu, što mi je posve smiješno. Prije 20-25 godina kad si ulovio pasa, ne da ga nije nijedan restoran (niti itko drugi) htio kupiti, nego ti ga nisu ni badava htjeli uzeti. Vjerujem da ni danas restorani ne plaćaju ribarima više od 5-10 kn po kili (ako i toliko) za pasa, samo su smislili foru kako da masno na tome zarade...
29.12.2012 | 21:21
A, gdje je sir s lignjom: u lignji, oko nje ili sa strane? I još pohano:(
Oduvijek sam lignje jeo sa žara.
29.12.2012 | 21:32
I ja cevape ali sta da radim lignja jedino ovako ili zamrznuta jedno 1000 puta i to ko zna odakle je doslo
29.12.2012 | 21:46
Čuj, što se toga tiče, ni da na moru živiš, ne bi ti bilo ništa bolje. Svježa jadranska lignja će još malo pa koštati više od jastoga. Prije su bile japanske, danas su uglavnom patagonijske. I to zapravo nije samo po sebi tako loše, jer ih na samom brodu direktno iz mreže bacaju u deep-freeze (-70). Bitno je samo da, kad ih kupuješ, kupuješ iz cijelog bloka, jer kad je blok cijeli, onda si siguran da je netom izvađen iz leda i nije ranije bio odmrzavan pa ponovno zamrzavan.

Naravno, svježe je svježe, ali što ćeš...
29.12.2012 | 22:33
Eh, smayoo i ja sam 70'ih lovio u okolici Šibenika i Žirja i to su bila vremena. Pasa onda nisam ni pogledao. Pokoji golub ili mačka eventualno raža. I danas više volim pridnene ribe jer imaju fino meso ali se i zaželim plavine. Kao što onaj reče " Stalna na tom svijetu samo mijena jest". I da je razlika u lignjama ohoho. U slast vam bilo !
29.12.2012 | 22:55
@Saint sad tek vidim da si iz Sarajeva. Odi do Želje i brzo zaboraviš ribe . Kraj 15 u somunu svaka riba ima mahanje
29.12.2012 | 23:08


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
29.12.2012 | 23:14
Bila riba je od pravog gušta, koja pliva tri puta, prvo u moru, pa maslinoven ulju i onda u bilon vinu! Car od rib mi je najmiliji, ali i svaka druga riba bilog mesa uz vrhunsko bilo vino... mljac!
29.12.2012 | 23:16
Riba kažeš??
268013_10150255774427367_2350104_n.jpg
29.12.2012 | 23:20
saint kaže:


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.


Eh kad si tu da pravoga pitam. Kad sam u Sarajevu volim otici u Kastel (na banjalucke) i u Zelje (na turisticke ) cevape.
Ajde reci mi di da jedan blitvar pojede cevape u Sarajevu? (Inace meni su u Bosni dosad najbolji u Harija u Travniku).
29.12.2012 | 23:33
Nas je vodila jednom bivša kolegica, kad smo bili u Sarajevu. Ne bi našao to mjesto sam pa taman da sam kamenčiće za sobom bacao... Ćevapi su bili mrkli mrak, ali gdje je to... Jedino znam da nije nigdje u onim turističkim dijelovima (Baščaršija, Pivnica, i tamo okolo).

Od ovih "turističkih", meni su kod Ferhatovića bolji nego kod Želje. Iako, to su sve takve male nijanse u odnosu na ovo što ovdje prodaju pod ćevape... tako da su čak i ti "turistički" za nas čudo neviđeno...
29.12.2012 | 23:38
Sank kaže:
Bila riba je od pravog gušta, koja pliva tri puta, prvo u moru, pa maslinoven ulju i onda u bilon vinu! Car od rib mi je najmiliji, ali i svaka druga riba bilog mesa uz vrhunsko bilo vino... mljac!


Što bi to trebalo biti? Neki polučakavski s ikavicom?

Moja je pokojna baka uvijek govorila da su za ribu bitne tri stvari: da je friška, da je friška i - da je friška. I bila je u pravu. Bijela, (ali ne svaka, nego tzv. "oborita" ) riba je sigurno najukusnija, ali zaželim se ja svake. Osim pasa. I bakalara.
29.12.2012 | 23:46
smayoo kaže:
Nas je vodila jednom bivša kolegica, kad smo bili u Sarajevu. Ne bi našao to mjesto sam pa taman da sam kamenčiće za sobom bacao... Ćevapi su bili mrkli mrak, ali gdje je to... Jedino znam da nije nigdje u onim turističkim dijelovima (Baščaršija, Pivnica, i tamo okolo).

Od ovih "turističkih", meni su kod Ferhatovića bolji nego kod Želje. Iako, to su sve takve male nijanse u odnosu na ovo što ovdje prodaju pod ćevape... tako da su čak i ti "turistički" za nas čudo neviđeno...


Meni se u Ferhatovica ne svidjaju kao ni u Mrkve, Galatasaraya, ali u Zelje su mi standardno dobri . Ali istina je to sto kazes, nakon sto sam prvi put bio u Sarajevu na cevapima u Hrvatskoj ih vise ne jedem.
Ono sto se prosle godine otvorilo u Radnickoj u ZG, neki lik je nazvao cevabdzinicu "Ferhatovic" i naravno lupio cijene oko 40-ak kn po porciji, a cevapi ajme !
Inace ovo je Ferhatovic
IMG_1310.jpg
29.12.2012 | 23:50
dario15 kaže:
saint kaže:


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.


Eh kad si tu da pravoga pitam. Kad sam u Sarajevu volim otici u Kastel (na banjalucke) i u Zelje (na turisticke ) cevape.
Ajde reci mi di da jedan blitvar pojede cevape u Sarajevu? (Inace meni su u Bosni dosad najbolji u Harija u Travniku).


Specijal kod Begove,Seha na Dobrinji,Venera kod studentskih domova .....Ako te i kada put nanese javi se pa da te povedem.Naravno ponuda vazi za sve
29.12.2012 | 23:58
saint kaže:
dario15 kaže:
saint kaže:


Kod Zelje jedu turisti,mi Sarajlije na drugim mjestima gdje su cevapi cevapi Riba je riba,pozeli covjek pojesti pogotovo morsku.


Eh kad si tu da pravoga pitam. Kad sam u Sarajevu volim otici u Kastel (na banjalucke) i u Zelje (na turisticke ) cevape.
Ajde reci mi di da jedan blitvar pojede cevape u Sarajevu? (Inace meni su u Bosni dosad najbolji u Harija u Travniku).


Specijal kod Begove,Seha na Dobrinji,Venera kod studentskih domova .....Ako te i kada put nanese javi se pa da te povedem.Naravno ponuda vazi za sve


Hvala na preporuci i ponudi. Trebao sam ovih dana biti u Sarajevu, ali je nesto iskrslo. Ako bude prilike mozde se javim kad naletim slijedeci put. Ali kad su tu da te iskoristim i za drugo omiljeno-pite .
Njih jedem u Bosne na Bascarsiji (ali ako imas preporuku...).
Inace drago mi je da je tema krenula kao odmor od mesine i recept za ribu
30.12.2012 | 00:02
30.12.2012 | 00:19
Sto se tice pite tu je Nagib na prvom mjestu,pa Sahat kula,Nas mujo.... Samo se javi ima da dobijes bar 10kg za dan dva
30.12.2012 | 05:18
Meni su isto tako najbolji cevapi u Travniku. Mozda Sarajlije to bolje znaju brendirati, ili sam ja cijelo vrijeme jeo na pogresnim mjestima u SA

Saint, 09 ili 10 jan slijecem u SA, pa se javljam na ponudu da posjetimo neku od tih destinacija.

Rano jeste (oko 10 ujutro), ali moj organizam je ionako u drugoj vremenskoj zoni, pa se to ne broji

Deal?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 58 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, moragd, Riba, smayoo, temeljnik, Anonimci (874)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO