29.12.2012 | 21:10
Pa, da je bolji od bakalara, to se mogu složiti. Bakalar mi je u kategoriji "zamjena za ribu", dakle jedna niže od "jede se u krajnjoj nuždi".
To se slažem da dobar kuhar i od nečeg ne baš dobrog može napraviti nešto jestivo, ali postoje granice umijeća. I - ukusi su različiti, to je točno (meni osobno je šteta ribu pohati jer od prženja u dubokoj masnoći izgubi plemenitost okusa, a jesti bilo što s majonezom mi je šteta jer to što jedeš onda posve poprima okus majoneze pa je zapravo svejedno što jedeš, ali npr. da moram jesti pasa, i ja bih ga tako pripremio jer na takav način neukusnost njegova mesa najmanje dolazi do izražaja
).
Samo si me podsjetio na to kako sam primjetio da po restoranima u zadnjih par godina "guraju" morskog psa kao neku delikatesu, što mi je posve smiješno. Prije 20-25 godina kad si ulovio pasa, ne da ga nije nijedan restoran (niti itko drugi) htio kupiti, nego ti ga nisu ni badava htjeli uzeti. Vjerujem da ni danas restorani ne plaćaju ribarima više od 5-10 kn po kili (ako i toliko) za pasa, samo su smislili foru kako da masno na tome zarade...