Apple dionica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple dionica

30.01.2013 | 09:22
Vanjuška kaže:
Čuj, nakon onog linka kojeg si izignorirao, a koji sve lijepo razjašnjava, drugo i ne bih mogao misliti

Nisam pogledao link, ali nisam ni pročitao većinu toga što si rekao. Ne mislim to kao uvredu. Jednostavno pišeš jako puno toga. Imaš po tri - četiri posta zaredom i svaki je duži od pet mojih. Počnem čitati pa naletim na neku uvredu u rukavicama (kao ovu da ne vladam engleskim na razini tebe, ekspertnog govornika) i jednostavno prestanem čitati nakon toga. Na koji točno link misliš? Misliš na članak koji počinje ovako "When it comes to understanding the stock market, I acknowledge I am no expert. I am not a financial analyst and my research is not directed at those making stock bets." Što je tu relevantno?

Ali da se vratim na temu. Tema je pad cijena dionica. Što, zašto, kako? I tu sam dao svoj odgovor. Nije Apple prestao prodavati uređaje. Nije Apple izgubio tržišni udio. Dogodilo se to da ulagači ne misle više da Apple vrijedi onoliko koliko je vrijedio prije pola godine.

Imamo tu barem deset različitih teorija zašto se to dogodilo. A najvjerojatnije je sve ovo utjecalo po malo i rezultat je ovakav. Apple neće propasti (bar ne u bliskoj budućnosti), ali će morati odlučiti što želi. Ili će krenuti s inovacijama i pokušati opet zasjesti na vrh kao inovator i pokretač ili će nastaviti uživati na staroj slavi.
30.01.2013 | 09:41
iAnte, (bez obzira na to čijem sam se mišljenju sklon prikloniti) dozvoli da i meni bude ipak malo čudno zvuči kako to diskutiraš s nekim, a ne čitaš ono što on napiše?

Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Vanjuška, lijepo i uljudno te molim da se suzdržiš uvreda i svađalačkog tona. Kao i obično, vrlo si emotivan u ovakvim diskusijama i posižeš za tim da oponente nazivaš idiotima, kretenima i sl.

U pravu si, takav sam i IRL, jebiga. No možeš li me uputiti gdje sam čovjeka nazvao jednim od nabrojanih? Mislim, ako jesam, ziletilo mi je nenamjerno, preletio sam zato postove ponovo i ne mogu naći...

Naravno da ne možeš naći jer sam editirao tvoj post. Evo, tu, na mjestu zvjezdica

Hajde, stavi ti mene u kutiju Appleovog apologeta, no velim ti, kritičan sam prema njima kad zasluže, branim ih kad mislim da ***, jer je to sad moderno.

si napisao "idioti lupetaju gluposti".

Slično tako i onomad kad sam ti obrisao postove.

E, sad, ako se ti ne sjećaš da si napisao takvo što, to je stvarno znak da bi trebao dosta ozbiljno poraditi na samokontroli...
30.01.2013 | 10:20
smayoo kaže:
iAnte, (bez obzira na to čijem sam se mišljenju sklon prikloniti) dozvoli da i meni bude ipak malo čudno zvuči kako to diskutiraš s nekim, a ne čitaš ono što on napiše?

Ma pročitam, ali ne baš detaljno jer vidim da govorimo o različitim stvarima. Ne želim se uvlačit u raspravu u kojoj ja kažem jedno, a netko drugi odgovara nešto stoto. Da počnem čitat malo detaljnije počeo bi i odgovarat detaljnije, a onda bi sve otišlo u sasvim krivom smjeru.
31.01.2013 | 16:21
iAnte kaže:
Nisam pogledao link, ali nisam ni pročitao većinu toga što si rekao. Ne mislim to kao uvredu. Jednostavno pišeš jako puno toga. Imaš po tri - četiri posta zaredom i svaki je duži od pet mojih. Počnem čitati pa naletim na neku uvredu u rukavicama (kao ovu da ne vladam engleskim na razini tebe, ekspertnog govornika) i jednostavno prestanem čitati nakon toga. Na koji točno link misliš? Misliš na članak koji počinje ovako "When it comes to understanding the stock market, I acknowledge I am no expert. I am not a financial analyst and my research is not directed at those making stock bets." Što je tu relevantno?

Pusti uvrede u rukavicama, uvrede su samo ako si hipersenzibilna osoba, inače su samo - pitanja. Ono, naglas razmišljam, zašto čovjek odgovara, a da nije pročitao prvi i osnovni link, u kojem je sve lijepo objašnjeno što ga muči... Sad pak naglas razmišljam, da li si ti možda jedan od onih koji ne voli čitati, kada ti je bio problem preći preko tog dijela gdje čovjek iskreno kaže da nije ekspert, ali zatim precizno raščlanjuje uzroke i efekte, s dokazima, kao što sam i bio napisao.

Ali da se vratim na temu. Tema je pad cijena dionica. Što, zašto, kako? I tu sam dao svoj odgovor. Nije Apple prestao prodavati uređaje. Nije Apple izgubio tržišni udio. Dogodilo se to da ulagači ne misle više da Apple vrijedi onoliko koliko je vrijedio prije pola godine.

Isti oni ulagači koji su procijenili da će Apple zaraditi mnogo više nego što je sam Apple procijenio? I onda je to debakl? Umjesto naslova "Apple je podbacio, trebalo je pisati Taj i taj analitičar je podbacio u prognozi Appleovih rezultata", o tome ja pričam.

Imamo tu barem deset različitih teorija zašto se to dogodilo. A najvjerojatnije je sve ovo utjecalo po malo i rezultat je ovakav. Apple neće propasti (bar ne u bliskoj budućnosti), ali će morati odlučiti što želi. Ili će krenuti s inovacijama i pokušati opet zasjesti na vrh kao inovator i pokretač ili će nastaviti uživati na staroj slavi.

Problem je, Apple nikad nije ni prestao s inovacijama, oni stalno nešto rade i poboljšavaju, problem je u percepciji ljudi da bi Apple morao svake godine nešto izmisliti, inače je katastrofa. I na to sam se osvrnuo, zašto su se Apple zakvačili, neka netko drugi nešto malo izmisli Inače, između iPoda i iPhonea je prošlo koliko? 6 godina.. Pa još tri za iPad. Po toj računici, taman bi ove ili iduće godine bilo vrijeme za nekaj novo

Kako si rekao, više stvari je utjecalo na pad dionica, između ostaloga izmišljeni tračevi bez podloge (za koje bi ruku dao da su ih pustili oni s početka priče), naslov kako je Apple podbacio (a u stvarnosti je prebacio svoja očekivanja i prošlogodišnje rezultate) i slično...
31.01.2013 | 16:24
smayoo kaže:
Naravno da ne možeš naći jer sam editirao tvoj post. Evo, tu, na mjestu zvjezdica

Hajde, stavi ti mene u kutiju Appleovog apologeta, no velim ti, kritičan sam prema njima kad zasluže, branim ih kad mislim da ***, jer je to sad moderno.

si napisao "idioti lupetaju gluposti".

Čekaj malo, pod idiotima sam mislio na te analitičare, novinare žute štampe i ovih par koji niti ne razumiju problematiku. Otkad je uvreda reći idiotu da je idiot? Kaže mi dijete da svakodnevno u vožnji vidim barem 12 majmuna, 7 idiota i 3 kretena.

No, u redu, pristojnost prije svega, damnit
31.01.2013 | 16:38
31.01.2013 | 16:42
Evo još jedan link, sa malo teksta, a puno grafova koji pokazuju koliko su "analitičari" smiješni.

Za one koji prate, Amazon je opet podbacio, išao ispod svojih procjena, a još više ispod onih od analitičara. I naravno da su njihove dionice narasle

tech.fortune.cnn.com/2013/01/29/apple-vs...aapl-amzn-apple-inc/
31.01.2013 | 19:25
Opet on o tome.

Priča se o burzi koja je po definiciji takva da se ne može prognozirat (osim ako imaš insajderske informacije, a tada ideš u zatvor). A pogotovo se ne može prognozirat tako lako da uzmeš financijske izvještaje i izvještaj o prodaji i onda po tome znati kako će se cijena kretati.

Dionice ovakvih tvrtki se ne kupuju da se prodaju sutra. To je dugoročno ulaganje.

Nitko ne kaže da Apple ne prodaje dobro i da nema dobar priljev kapitala.

Ali je činjenica da je tržište reagiralo negativno na sve to.

Btw. na tom tvom linku (koji je sve samo ne analitički) ti piše upravo ovo što sam rekao.
31.01.2013 | 20:40
iAnte kaže:
Priča se o burzi koja je po definiciji takva da se ne može prognozirat (osim ako imaš insajderske informacije, a tada ideš u zatvor). A pogotovo se ne može prognozirat tako lako da uzmeš financijske izvještaje i izvještaj o prodaji i onda po tome znati kako će se cijena kretati.

Naravno. Zato su tu nebulozni tračevi i izmišljene informacije namijenjene izazivanju panike i rušenju cijene dionica ruku pod ruku sa napuhanim brojkama raznih "analitičara". I zanimljivo da se to dešava samo kad se radi o Appleu (u zadnje vrijeme i u tom okružju).

Dionice ovakvih tvrtki se ne kupuju da se prodaju sutra. To je dugoročno ulaganje.
Nitko ne kaže da Apple ne prodaje dobro i da nema dobar priljev kapitala.
Ali je činjenica da je tržište reagiralo negativno na sve to.

Slažemo se ovdje, no pitanje koja ja postavljam, zašto se samo Appleu dešavaju takve čudne spirale i spinovi, uz sav uspjeh, dok ostalima ništa ma koliko gadno podbacili?

Google napravi veliki snafu, Samsung isto, Microsoft popuši, no nema ih u novinama. Apple prdne, i evo u vijestima odmah da firma propada

Pita me laik nedavno, što se to s Appleom događa, kaj im slabo ide prodaja i kaj propadaju, čovjek voli njihove proizvode ali ne prati ništa, samo čita Jutarnji, Večernji i BUG. A istina je dijametralno suprotna, rekordi u prodaji, hrpa novih proizvoda u 2012. Appleu ide super kažem, ne vjeruj nepismenim novinarčićima. Nije baš siguran, hej ipak je to u novinama bilo
31.01.2013 | 20:43
Ne slažem se. Većinom Apple dionica se danas trguje špekulativno (od danas do sutra). Da nije tako, ne bi ni cijena toliko oscilirala. Apple nije blue chip dionica.
15.02.2013 | 15:17
smayoo kaže:
Ne slažem se. Većinom Apple dionica se danas trguje špekulativno (od danas do sutra). Da nije tako, ne bi ni cijena toliko oscilirala. Apple nije blue chip dionica.

Vidi ovaj članak, zanimljivo kako se hrpa njih u isto vrijeme bacila na prodavanje

www.reuters.com/article/2013/02/14/hedge...dUSL1N0BE6GH20130214
15.02.2013 | 18:06
Da to nije kao ona narodna. "Velika voda prazne glave nosi."

Počele padati dionice, lagano nervoza raste, prodaje se da gubitak ne bude veliki.

Bilo bi jako zanimljivo vidjeti tko kupuje.
27.02.2013 | 17:18
Evo ti primjera od jučer...

tech.fortune.cnn.com/2013/02/27/apple-stock-split-kass-twitter/

Naravno da mešetari nemaju nikakvu kontrolu nad rastom i padom dionica preko rumorsa, lažnih naslova u novinama i senzacionalističkog dizanja frke...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 37 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, Anonimci (1154)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO