04.02.2013 | 20:38
zabac kaže:
To je bila privatna firma (d.o.o.)?
Da.
Znači, vlasnik nije kupovao "bez PDV-a" stvari "za po doma",
Vlasnici (dvojica). Naravno, ne mogu znati da li su za sebe tako nešto kupovali, ali znam da se to u principu nije radilo. Kupovalo se opremu koja makar djelomično služi poslu.
nije odlazio na privatn putovanja "na račun firme",
Jedan ne putuje nikad, a drugi je u 7 godina koliko sam ja tamo radio 2x otputovao nekamo na godišnji. I tada je uplatio putovanje preko agencije, za cijelu familiju, sam, privatno.
nije "za keš" odrađivao neke polove,
Ne. Firma u kojoj sam radio radila je milijunske poslove. Ne. Nisu se odrađivali "za keš".
nije tankao i servisirao privatni auto "na firmu",
Vozili su službeni auto prijavljen kao plaću u naravi. Isto kao i još desetak ljudi. Sve legalno.
nije dizao keš na bankomatu i pravdao kojekakvim računima,
Da keš na bankomatu... S kakvim ti to firmama posluješ?
svi zaposleni su bili prijavljeni na plaću koju su dobivali na račun (nije bilo "dodatka u kešu"),
Sve čisto, svi prijavljeni na plaću koju su dobivali na račun. Svih 60+ zaposlenih. Naravno. Što misliš, otkud bi firma nasmagala toliko keša? To što ti pričaš su muljaže polukriminalaca koji imaju firme s 2 zaposlena.
rodbina nije bija proforme prijavljena na firmu?
Je bila prijavljena. I radila je u firmi.
Ti kao zaposleni (osim ako si bio vlasnik) teško da si znao za takve stvari.
PS. Radim u državnoj firmi, a ovo su stvari koje sam čuo.
Aha, dakle ja, kao zaposlenik i drugi red managementa ispod uprave, teško da sam znao za takve stvari, ali ti si o tome čuo pa je to onda sigurno tako...
Oprosti, to su presnažni argumenti, jednostavno ne mogu protiv njih...