10.02.2013 | 15:12
mileni kaže:
Oprosti, no pricas gluposti. Kakvo brze punjenje? 30min vise punjenja nekom puno znaci?
Ima na webu članaka koji su detaljno istraživali tematiku, meni se nije dalo tražiti, no i ti i Scar znate googlati pa se možete malo i potruditi da saznate razliku. Jasno je meni da vi Apple gledate kroz prizmu kompanije koja samo gleda da turne svojim korisnicima u dupe, no to je vaša dioptrija, ne i moja, ja volim dodati i dobre strane priči pa uravnotežiti... Tako se inače stječe dojam o nekome - uzmeš mu loše strane, kombiniraš sa dobrima i imaš dojam, zar ne? Gledajući samo loše strane, a ignorirajući dobre više govoriš o sebi samome.
Stvar je vrlo jednostavna. Apple drzi svoj konektor kako bi te primorao da ostanes u njihovom eko sustavu. ASAP - as simple as that.
Sve ostale price su price za malu djecu.
Kao što sam i napisao, to je i jedan od razloga, nikako ne i najbitniji.
Sta je sa starim konektorom kojeg su koristili pre-iP5 uredjaji? Koliko je on brzi od micro usb-a ? Isto mogao na obje strane ici? Jakog argumenta...
Googlaj, istraži i saznati ćeš. Hint, debljina, višak pinova, mane standarda (trganje pri povlačenju, spajanje samo na određenu stranu) i još par sitnica. Meni dovoljno za zamjenu, vrijeme je. MicroUSB je pak isto loš kad smo kod toga, jebiga morao bi već znati da se Apple rijetko zadovoljava manje lošim standardima, uvijek gledaju na poboljšanje.
Sta je sada sa starim dockovima i inim gadgetima? I uz to dobijemo adapter?
Pogresno, ne dobijes ga ni uz sto. Moras ga
kupiti! Kao sto moras
kupiti i adapter za micro usb. Nista ne
dobijes.
Dakle, da su uveli MicroUSB bila bi ista dreka? Svi dockovi, scsi skeneri, adb tipkovnice idu kvragu?
A da se islo na micro usb, drzali bi se standarda. I onda nema preskupih i precijenjenih adaptera, niti problema sa starijim addonsima. No naravno, Apple to sve radi za nasu dobrobit.
Mo's mislit
Da, morao bi kupiti nove kablove, nove dockove, nove zvučnike, a koristi bi imao kakve? Samo bi se još više kvarili od starog adaptera... Daj malo objektivnije promotri priču, nemoj odmah skakati svakoj promjeni na bolje za vrat, promjene radi.
Mene samo zanima sta ta EK ceka. No neka, jednom ce i njima pasti na pamet da mogu love i od Applea izvuci. Pa ces vidjeti kako ce micro usb odgovarati i appleu.[/quote]
Apple se obavezao MicroUSB adapter isporučivati u EU, zato me i čudi što Scarface kaže da svoj nije dobio besplatno. S obzirom kako znam da je osjetljiv na pare, čudim se da nije isprintao tu odluku i pokazao ga u dućanu da mu daju taj adapter besplatno... Svatko drugi kojega to smeta bi to na njegovom mjestu napravio.