10.02.2013 | 15:08
Imam iMac koji krepaje, imam znanca koji ga želi… “oduvijek” želi Maca, a nikad si ga ni mogel priuštit. E sad, ja sam si mislil tog iMaca ostavit doma da možda nekaj dela i da ga moja kćer može razbit macolom kad konačno ispusti dušu, no znanac bi ga kupil. Baš oće dat nofce, a ja nemam blagu ideju kak to zraubano čudo procijenit.
Pa ak među vama ima netko tko bi rekel jel se za to od frendli znanca da uzet 100, 500, soma kuna, il 100 eura, il 50… ja zahvalan!
a ovo je stanje:
- iMac 24" 6,1 (2.16 GHz, 3GB RAM, 500GB HD) prljava (nekoć bijela) tipkuša i dva miša…
- grafička pri banani. ak stavim 10.7.x totalno crkava, ak stavim 10.6.8 onda šljaka podnošljivo, posebno nakon kaj sam isključil sjene, odraze i sliče GUI divote. tu i tamo lupi crtu po horizontali, al to se lako osvježi i makne.
- ekran ima čvrknju 1x1.5 mm… dizaster: u MacBook sam gural SSD, na papiru pred otvorenim prozorom je bil onaj metalček kaj pokriva pristup memoriji i disku, propuh i… plonk po ekranu (to je iMac s mat ekranom) i dolje ljevo trajna ogrebotina na kojoj nema slike :/
- pržilica oče-neće… zadnje dane više neće neg kaj oče
- tipkovnica dela ok, ljevi shift zapinje već godinama, ja sam se bil navikel na to. ni greda.
- dva miša (Mighy žični) od kojih jednom trokira skrol kuglica prema gore, drugom prema dole
(čišćeni zilion puta, nema im odveć pomoći)
…
- on radi. nije brz, nije (više) moćan. al zadnji poslove prije neg se neki dan doma parkiral friški Mac je odradil bez ikakvog problema: knjiga od 264 strane s 60tak fotki slomljena bez trzaja; set postera u sporom illustratoru di je svaki produciral pdf od 90tak megi - samo s ponešto čekanja; retuši na gigabajtnim skenovima… sve radi. a njemu treba samo za 16 Mpixel fotku i surfanje…
eto. fala.