Preporuka-Ljetovanje u HR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka-Ljetovanje u HR

15.02.2013 | 20:55
S obzirom na prirodu posla godisnji moram planirati bar 3 mjeseca ranije, e sada mi treba vasa pomoc-savjet ili preporuka.Radi se o slijedecem : na more planiram ici sa jos 2 porodice znaci ukupno 6 odraslih i 6-toro djece(naj starije dijete ima 8 Godina). Planirao sam iznajmiti neku manju kucu ili neki apratman gdje bi se svi uspjeli potrpati a da se ne pobijemo(eventualno 2 aparmana),znaci obavezno vise WC-a,3 spavace sobe,kuhinja,ne daleko od mora i bar malo hlada na plazi(ipak su klinci u pitanju),temin od 01.08-08.08. Znam da su cijene kuca bolesno skupe tako da bih se vjerovatno odlucio na kombinaciju apartmana pa ako neko ima neki prijedlog ili preporuku.

U naprijed hvala
15.02.2013 | 21:55
Ti si iz Sarajeva? Korčula, Vela Luka i koji izlet na Proizd! Plaže Vaja u Račišćima i Bratinja luka, Pupnatska luka i Pržina u Lumbardi. Za vino se ne moraš brinuti jer ima na svakom koraku Grk i Pošip te Plavac. Možeš sigurno dobro jesti ali ga deru. Možda netko preporuči kakvu konobu, dobru i pristupačnu. Malo je problem ako ne ideš s autom. Eto.
15.02.2013 | 23:12
Za dolazak iz Sarajeva bi ti Hvar mogao leći ko budali šamar. Nisi rekao da li vam bolje paše nešto na osami, ili nešto gdje je krkljanac? Južna strana otoka, i to istočni dio, to je meni mrkli mraq. Ali ne sviđa se svakom - radi se o nizu predivnih uvala, koje su prilično prometno izolirane. Do većine se dolazi makadamskom cestom, a na tom dijelu otoka nema ni vodovoda, a ni struje (!!). Mobitel, internet i tako to funkcionira, kuće (apartmani) za najam su opremljene fotonaponskim sustavom koji je ok za napajanje mobitela, laptopa i tako toga. Frižideri su plinski, a tuširanje je uglavnom vani, ljetna klasika, stari bojler ofarban u crno. Neke bolje opremljene kuće imaju i solarne kolektore za grijanje vode. Meni je to apsolutni san od odmora, ali prijateljima s kojima smo mi išli je to bilo malo previše robinzonski (nije im pasala varijanta s tuširanjem vani, kao - kako će se tuširat žene u badiću... - ja mu reko da mogu i bez badića, što se mene tiče... ).

1. Uvala Smokvina. Blizu Sućurja (trajektnog pristaništa prema Drveniku na Makarskoj rivijeri). Hm, relativno blizu. cca 23 km. Čitaj - oko 35-40 min vožnje jer je taj komad ceste najužasniji... Zadnja 4 km (kad se siđe s tzv. "glavne" ceste) je makadam, ali solidno održavan. Ovdje ima fotki koje jako dobro dočaravaju kako uvala izgleda. Dvije su kuće u uvali, u svakoj po 4-5 apartmana. Jedna je veća, a druga bolje uređena. Taj mi je drugi gazda ostavio bolji dojam. Apartmani imaju i normalne kupaonice s toplom vodom (solarni kolektori), 220 V utičnicama male snage (fotonaponski sustav) i plinskim frižiderom i zamrzivačem. Gostima nudi i uslugu da im ide umjesto njih u nabavu (do Sućurja, pretpostavljam). Da ne reklamiram, ako te zanima, javi se na PM, pošaljem ti broj. Mi nismo tamo boravili (iz navedenog razloga), ali smo bili u uvali jedan dan na kupanju, razgovarali smo s čovjekom i pogledali apartmane iznutra. Cijene se više ne sjećam, ali znam da je bilo osjetno skuplje od onog gdje smo na kraju odsjeli. Čovjek je vrlo rano rasprodan, pogotovo u špici, tako da, ako si zainteresiran, zovi što prije.

2. Uvala Rapak. Cca po sredini otoka, isto s južne strane, kao i Smokvina. Nekih 30 km od Sućurja, zadnjih 5 je spust s "glavne" ceste, a zadnjih 1-2 km je isto po makadamu. Skretanje je u mjestu Gdinj pa onda, kad se spusti do mora - četvrta uvala na lijevo. S tim smo ljudima pregovarali isto, ali iz istog razloga (tuširanje, jel...) nije prošlo. Cijena je bila jako dobra. Uvala je čisti san. Najljepša koju smo vidjeli na Hvaru. Apsolutno najljepša. Prirodni šljunak, malena, duplo manja od Smokvine, sjena borova do samog mora. Kuća je tik nad žalom (ima još 5-6 kuća u okolici, iza ove) bitno bazičnije opremljena, ali nama je to OK. Ima 12 V napon za mobitele, laptope i sl (koristiš auto-punjač) i plinski frižider. Tuširanje na terasi, ili hladnom vodom u kupaonici. Voda je iz kišnica iz šterne, naravno, kao i u Smokvini. Po netu nema drugih slika osim samog sitea od tog iznajmljivača, tako da, jbg: www.sunnyhvar.net.

3. Basina. To je mjesto gdje smo na kraju odsjeli. 5-10 minuta vožnje od Jelse, dakle u onom zapadnom, civiliziranom dijelu otoka. Uvala je na sjevernoj strani, okrenuta prema sjeveroistoku - gleda na Bol na Braču, ali uska i duboko usječena tako da sve kuće imaju pogled - na suprotnu stranu uvale. Načičkano je kućama i općenito puno manje lijepo od ranije opisanih, ali eto - kompromisno rješenje jer ipak nije gužva kao u Jelsi, Hvaru, Ivan Dolcu i Starom gradu, more je bistro i čisto (ne sjećam se kad sam zadnji put na 2-3 metra dubine vidio kratkobodljog ježinca, živu kunjku, volka, jadranski bračić u plićaku...), ljudi nema previše, više manje se svi kupaju ispod kuća u kojima jesu. Kuća u kojoj smo bili je 25 stepenica iznad malene plažice (prirodni obluci). Imaju veliki 4-sobni apartman (cijena nam je ispala mrak dobra) s 2 kupaonice, kuhinjom i king size terasom te još 1 ili 2 manja. Oprema apartmana je vrlo bazična i prilično starinska, ali sve OK, čisto, uredno i ispravno. Ljudi su nas zadnju večer počastili friško ulovljenom ribom s gradela. Stvarno za svaku preporuku. Na tom dijelu otoka normalno ima struje i vodovoda. Evo slika neka.

4. jzelko ti može sigurno preporučiti još mjesta na Hvaru , on živi u Vrboskoj (naglasak na o). Mjesto je lijepo, minus je da nema baš plažu u samom mjestu, a i to je već gužva za moj ukus. Ali ni blizu kao u Jelsi, a kamoli Hvaru. Jelsa je klasična jadranska turistička konfekcija, ali, priznati se mora, za dalmatinske standarde (koji su u prosjeku puno niže od istarskih) je vrlo lijepo uređena i održavana (npr. uvala je okrenuta na takvu stranu da često ulazi smeće iz hvarskog kanala i skuplja se na plaži, ali plaža se uredno čisti). Hvar je lijep i zanimljiv grad, vrijedi ga jednom obići i vidjeti (osobito ne preskočiti ženski samostan gdje izrađuju čipku od agavinih niti!), ali to se tako nasaftalo preseratora i sponzoruša... strašno... Stari grad isto barem jednom obići, to jest - kuću Petra Hektorovića. Do Ivan Dolca i ostalih mjesta na zapadnom kraju južne strane otoka vrijedi se odvesti samo radi onog njihovog čuvenog tunela koji izgleda kao da su ga iskopali patuljci iz Hobbita. Naravno, i pogled na izlasku iz tunela - na Šćedro, Korčulu, Vis i Sušac u daljini (tko ne zna Sušac blues od Daleke obale? ) je spektakularan! Sama mjesta (Sv. Nedjelja, Ivan Dolac, Zavala) su, po mom mišljenju, uništena nekontroliranom i nakaradnom gradnjom. Također, same uvale su skoro posve bez zelenila, izložene prejakom suncu najveći dio dana.
15.02.2013 | 23:32
E, a onda Pelješac. Jaoo, Pelješac... E, čovječe, Pelješac... Jesi kad vidio Pelješac? Nisi? Bez tri ljetovanja na Pelješcu nemamo šta pričat.
Na Pelješcu ima jedna uvala, kad iz Ploča prijeđeš trajektom u Trpanj pa kreneš uzbrdo i prije nego dođeš do glavne ceste i Donje Bande, u Gornjoj Vručici skreneš desno pa se preko Donje Vručice spustiš opet do mora. Cesta dalje ide prema Dubi Pelješkoj, ali baš na tom mjestu gdje je došla do mora, e, tu je uvala koja se zove Divna. Nomen est omen. Predivna je. More je kristalno čisto i tirkizno. Gleda na Sućuraj na Hvaru i Zaostrog. fotke. U šumici uz uvalu je kamp. Strogo za šatore, ne može se ući autom. Na samom žalu je stara kamena kuća koja djeluje uređeno, vjerojatno je netko daje u najam, ali ne znam nikakve detalje. Vjerojatno negdje možeš nasurfati Camp "Divna" pa od njih nešto doznati.

Ako voliš malo veće mjesto, vjerojatno će ti se dopasti Orebić. Mjesto je negdje veličine Jelse, ali s neusporedivo manjom gužvom. More je predivno čisto. Pogled na (vrlo lijep i zanimljiv) grad Korčulu (obavezno otići na jednodnevni izlet, ima iz Orebića putničkih brodova koji održavaju liniju za putnike, bez auta, iskcaj u centru Korčule, na rivi). Svojevremeno sam bio škicnuo jednu mrak kuću, staru kapetansku, kamenu, u debelom hladu (kapari i bugenvilije), na 20 koraka od centra Orebića, preko ceste od plaže. Jako lijepo, a i cijena je bila najs. Morao bi pronaći vizitku, negdje mi je... Po ladicama...

Lovište. Ej, čovječe... Uvala na samom vrhu Pelješca. Gleda na Hvar, ali je dosta zatvorena i vrlo pitoma. Prilično izgrađena, ali ne pretjerano. Možeš o lovištu nasurfati dosta toga. Ja ti nemam ništa konkretno za preporučiti. Ima smještaja u vikendicama ljudi u samoj uvali, uz more, i u nekim ogavnim nakaradnim građevinama od 4-5 katova, na brdu. Pa ti vidi.
16.02.2013 | 00:01
A Mljet? Misliš da znaš sve o Mljetu? To je onaj otok s nacionalnim parkom. Je. To je onaj otok koji je dobio jedinu benzinsku pumpu prije manje od 10 godina. Je, i to je. To je onaj otok koji ima samo jednu trgovinu veću od 20m2, gdje se za kruh ne moraš zapisati dan ranije. U 21. stoljeću. Je. I ta trgovina više nalikuje skladištu, nego trgovini. To je otok kao stvoren za odmor. Je, apsolutno je!

Do Mljeta dolaziš trajektom iz Prapratnog (s Pelješca). Trajekt pristaje u Sobri. Tamo je benzinska pumpa. Iz Sobre se ide desno prema dućanu (u Babinom polju) i dalje do nacionalnog parka (skroz na kraju otoka), a lijevo prema Raju.

Raj se na Mljetu zove Saplunara i nalazi se na suprotnom kraju otoka od nacionalnog parka. Savršeno je mjesto za odmor s tako malim klincima. Prekrasna uvala od najfinijeg silikatnog pijeska (saplun=pijesak po mljetski). Hlad borova ulazi u more. Ujutro na jednoj strani, popodne na drugoj, a na najvećoj plaži u sredini cijeli dan možeš birati hoćeš sunce-hoćeš hlad. Plitko. Nema stijena. Nema ježinaca. Nema moruzgvi. Nema meduza. Možeš djecu pustiti da se brčkaju bez i najmanje brige jer im se jednostavno ništa ne može desiti. fotke
Tu smo ljetovali 2009. 35 m od plažice gdje je hladovina ujutro. Djeca su mi tada imala 8 i 5 godina i sami su se šetali od apartmana do plaže i natrag, pa do dućana po sladoled, itd. Domaćin je imao dozvolu za ribolov kao dopunsku djelatnost pa nam je po jako happy cijeni ponudio toga što je koji dan ulovio - bilo je oborite ribe na gradele, jastoga na špagetima, svakojakih čuda... s domaćim crnim vinom iz Ravnog (iz Hercegovine) od gazdarice, sve za 50-60 kn po glavi. Jedan dan smo napravili đir po otoku, do nacionalnog parka i još par uvala koje smo poželjeli vidjeti, od kojih nije nijedna baš nešto posebno, osim obližnjeg Okuklja. Sama cesta za doći do Okuklja je nešto spektakularno. Kao i općenito prometna rješenja na Mljetu. Kuća u kojoj smo bili ima 2 velika (s terasom i pogledom na more) i 2 mala apartmana (bez pogleda, s korištenjem velike zajedničke terase koja je super ujutro i navečer, ali po danu je pakleno na njoj.
16.02.2013 | 00:11
U vezi Mljeta, zaboravih spomenuti da imaš dnevno katamaran (bez auta) iz Sobre do Dubrovnika - što je jako zgodno za jednodnevni izlet u Dubrovnik. Katamaranom do Gruža i odande gradskim autobusom do Grada. Onofrijeva česma, šetnja Stradunom, Knežev dvor, Sv. Vlaho, dubrovački akvarij (obavezno!), a šetnju po zidinama s malom djecom preskočite da ne bi bilo sunčanice i obavezno iz stare gradske luke brodićem do Lokruma, šetnja po botaničkom vrtu i kupanje na Lokrumu. Ako dospijete još gradskim busom do Lapada prije povratka na Katamaran - majka!

Ako si raspoložen za dalji put, razmisli o Visu, konkretnije - o Komiži. Komiža je je otočki gradić. Uistinu lijep. More je također čisto i bogto životom, iako je Vis na otvorenom već pa zna more svašta nanijeti na žalo, ali ne previše, i ne prečesto. Fini restorani, lijepe plaže od prirodnih oblutaka i šetnice. Izlet na obližnje Biševo, do Modre spilje - obavezno!
16.02.2013 | 00:21
To je sve više-manje na tom potezu jadranske obale kojem uglavnom Sarajlije gravitiraju. Ako te zanima nešto od destinacija više na sjeveru, samo reci, da ne piskaram sad unedogled.

Naravno, o makarskoj rivijeri ti nisam ništa ni pisao, to je najstandardnija bosanska destinacija (A Moke je još dodao samo da se strankinje praskaju pravo i da je u Zaostrogu u kampu svaku noć drugu jebavo. ) tako da vjerujem da možeš dobiti 101 dobru preporuku od svojih prvih susjeda. Meni je osobno makarska rivijera najljepši dio hrvatske obale, ako se ne računa otoke. Ali me ne zanima tamo ići na ljetovanje jer je gužva prevelika za moj ukus. Previše zgrada, previše auta, previše ljudi, previše birtija. Previše me to podsjeća na svakodnevni život.

Isto ti nisam ništa napisao o Elafitima (dubrovačkim otocima: Koločep, kojeg Dubrovčani zovu Kalamota, Loput, Šipan, Jakljan) koji su prekrasni. Osobito Kalamota, koji je meni osobno najljepši otok na Jadranu. Razlog je taj što je, pretpostavljam, sa 3 žene i 6 djece količina prtljage takva da opcija ostavljanja auta 7 dana parkiranog u Dubrovniku (što može koštati skoro kao i apartman) i tegljenja sve te prtljage na kičmi brodom na otočić pa dalje pješke ili na nekoj karioli - ne dolazi u obzir. Elafite ostavi za neka buduća ljetovanja, kad djeca budu dovoljno velika da im ne treba toliko prtljage, a i da je mogu sama nositi.
  • Mobius1
  • Posjetitelj
16.02.2013 | 00:47
E svaka ti čast na preporukama smayoo,dođe mi otputujem odmah
16.02.2013 | 02:14
nemam sta puno reci poslje ovih preporuka, ali evo i moje malo iskustvo.
otok silba. prvi puta sam bio kao dijete sa starcima, i bili smo tamo 3 ljeta.
ove godine sam ponovno bio i shvatio zasto mi je taj otok ostao u tako lijepom sjecanju.
uglavnom radi se o malom otocicu blizu zadra. nema velike guzve, i u principu radi se o chill godisnjem. dobra je stvar sto je u sredini otok uzak pa kada je vjetrovito sa jedne strane, samo se prebacis hodom na drugu i tamo je u vecini slucajeva mirno. imas 2 ducana (cijene neznatno skuplje nego u zadru recimo a ponuda solidna u jednom), 8 restorana sam registrirao, par kafana, slasticarnu, malu placu koja se sastoji od 3, 4 standa u biti puteljke oko otoka ako volis hodati, 1 traktor, motorin od postara, onaj mali elektricni autic za golf koji je u funkciji hitne pomoci i to je to
sto se djece tice, dobra je plaza sotorisce (istocna strana), pjescana, ulazak je plitak i dubina ne prelazi pola metra jedno 20 metara. a i kasnije nije nesto preduboka. nakon nekih 200 metara plivanja (do mreze) dubina je bila malo preko 4 metra. a dolje cisti pjesak... predivno! imas i jedan simpa birc (gemist 10 kn, karlovacka velika 15, sladoled kornet od leda 9!!!)
na toj plazi bude najveca guzva, ali nema tu onih fora rucnik na rucnik. uvijek nadjes mjesto gdje imas barem 2 metra prostora oko sebe.
meni je draza bila plaza na suprotnoj, zapadnoj strani. mala uvalica na najuzem dijelu otoka, na samom kraju "urabiziranog" dijela. dodjem prvo jutro tamo, i gledam... dvije osobe na plazi. i nije mi jasno gdje je trik. polovica kolovoza, plaza PREDIVNA, a ono niko ne igra picigin u plicaku, niko ne prodaje krafne, ne dere muzika iz standa na kojem vrte hamburgere i nema 500 ljudi ..

jos je super fora sto su u blizini pronasli stare rimske sarkofage pa si ih ostavili na toj plazi pod morem na dubini od neka 2 i pol metra pa imas i takvu zabavu. pa kad vec imas masku, gledas fratre, igle, salpe, ciple... uvijek je zivahno i bez maske je steta ici.
na otoku stoji 6 crkva, najstarija sagradjena u 16. st., ima i nesto rimskih rusevina (u vidu ostatka zida).
samo mjesto je upecatljivo sa svojim uskim ulicama, uredjenim kucama (strogo u kametnu, bez nekih gluposti sa ludim bojama, oblicima itd), gust je predvecer prosetati, pa sjest ispod zvonika na gemist

https://dl.dropbox.com/u/5830742/silba2.JPG

signala ima, dosta aparmana imaju wi-fi struje ima, jedino voda zna biti problem posto koriste sterne. ali ljudi se obicno pripreme prije sezone, pa ti kao gost nemas problema. jedino nije pozeljno tusirat se 20 minuta i sl.
na zalost najveci problem mislim da bi ti predstavljao prijevoz. ne cijenom, cak niti vremenski jer od zadra se hidrogliserom dolazi na silbu za sat vremena ako dobro pamtim. ali nas je bilo samo dvoje, znaci dvije vece torbe i nesto sitno po rukama i svejedno sam skoro zivce izgubio. naguravanja, na ulasku, izlasku, show sa prtljagom za koju nema kapaciteta pa onda ova bude po podu i moras se probijati... ne zelim zamisliti takvo iskustvo sa 6 djece i brdo prtljage!
taj dio bi mogao biti previse stresan. ali eto ako netko ide u manjem broju, moja preporuka. predivan otok.
16.02.2013 | 04:39
@Saint:

Mentalno se pripremi za sve krasote HR turizma (mislim na bezobrazno prenapuhane i nekonzistentne cijene).

Ja sam se proslo ljeto frapirao u Promajni...

Nisam skrtica uz zivotu, ali dodje ti da povracas kada vidis da neko ocigledno hoce da radi budalu od tebe.

Ne znam kako je ljudima kada dodju sa strane, ali meni je bilo ruzno iskustvo (znam da su naslovnice bile pune pljuvanja od Hrvata sa sjevera, sta Dalmosi rade tijekom ljeta)...

Kcerka se igrala u dvoristu sa troje druge djece, dam im 100kn da odu kupiti sladoled. Vrate se sa 4 sladoleda na stapicu (ne Ledo KING), i mala kaze da moram odnijeti teti jos 2 ili 4kn Ja odem do ducana, da vidim o cemu se radi, ona mene blijedo gleda i govori "A sjor, lito je"... Isti taj sladoled u ST je max 10kn, cesto i manje. To je bio neki mali privatni ducan.

U Konzumu u Promajni kruh 17kn, isti taj u ST Konzumu je 8-9kn, valjda naplacuju pogled na more.

Kilogram bijelog grozdja je bio 50-60kn. Ness kava 20-22kn.

Ma strasno...

I onda se ja sjetim one "lito je" babe, pa shvatim da i druge drzave imaju lito, tako da cu ja HR ljeto ove godine hladno preskociti
16.02.2013 | 09:54
@Mobius1 slažem se u potpunosti
@smayoo odlično si ovo opisao
htio bih također dodati Lastovo, predivan i ne tako napučen otok.
Cijena trajekta je ista kao i do Korčule
16.02.2013 | 11:29
Lastovo je rasjki otok, ali nije za ići s malom djecom jer je obala dosta divlja i nepristupačna, dubine su velike odmah uz obalu, a jedino mjesto s koliko-toliko pitomom plažom ima najsnažniju morsku struju na Jadranu (onaj tjesnac između Lastova i susjednog otočića, kod propalog hotela Solitudo).

Zadarski arhipelag je dosta daleko za doputovati iz Sarajeva, ali, ako se već na to odluči, onda je s malom djecom Ist puno bolji izbor - dobro zaštićena i plitka pješčana uvala, isto nema auta po otoku, ali može se doći autom na otok (dok na Silbu ne može) - promet je dozvoljen 300 m od trajktnog pristaništa tako da možeš dopeljati svu prtljagu na otok i parkirati tamo auto, a onda prtljagu prevezeš u kolicima ili platiš čovjeku koji ima motokultivator pa ti on preveze. Puno praktičnije nego sa Silbom ili Molatom. Slično je i na Olibu, ali Olib nije toliko pitom i bezopasan za djecu.

Drlovric, to što pišeš za Promajnu jest tipično baš za taj i još neke ekstra ultra nagužvane dijelove obale koje ja (između ostalog) i radi toga izbjegavam. Npr. na Istu su u dućanu sve cijene bile u +/- kunu kao u Konzumu u Rijeci. Čak i u restoranima i kafićima nije bilo pretjerano. A uvala puna nautičara. Mogli su derati koliko hoćeš. Pa nisu. U Hrvatskoj postoji fenomenalnih mjesta za ljetovanje koja, srećom, još nisu "otkrivena". A tko voli, neka ide u Bašku vodu, u Hvar, Dubrovnik, Vodice, Crikvenicu...
16.02.2013 | 11:31
Ja sam prosle godine bio na peljescu i to u Zuljani. Meni bilo prelijepo. More precisto, nema guzve.
DSC02660.JPG
  • mileni
  • Posjetitelj
16.02.2013 | 13:45
Bio na Peljescu (Trpanj) u vise navrata. Iskrene preporuke. Mir, tisina, cisto more i cista uzivancija. Smayoo svaka cast na opisima, pozelim isti trenutak otici malo na more
16.02.2013 | 18:18
Bok,

Sve stoji što su kolege (op.a. osobito smayo) navele.

Ja sam uglavnom ljeti (obiteljski) vezan uz relacije ST-Baška voda-Hvar, a većinu sam na Hvaru.

Mogu ti iskreno potvrditi da primjedbe kolege dlovrica stoje te iz ljeta u ljeto zna biti sve bezobraznije.

Opet mene tamo osim obiteljskih veza vuku i uspomene jer nije uvijek na Hvaru bilo tako grezo.

Nekad je to bio mali raj kupanja, zabave, veselice i dobre zajebancije .

Ako idete sa djecom, moja topla preporuka ti je Vis, Komiža.

Pravi mali (još) neiskvareni raj i svaka kuna na njemu vrijedi (isplati se) osim trajektnog prijevoza koji je ipak malo ljeti precijenjen ali to nema veze s otokom.

Komiža, lijepe plaže u blizini (10/20) minuta vožnje: srebrena, stončica, stiniva.

Prava terapija za prethodnu radnu sezonu i punjenje baterija za novu .

Gdje god da odeš želim tebi i tvojoj obitelji ugodan provod.

Lp
16.02.2013 | 20:21
@ saint, kad se odlučite na koju destinaciju mislite, nabaci ovdje da možemo nešto iščarobitati !
Čim prije, jer zna biti popunjeno, pa je poželjna pravovremena rezervacija. BTW smayoo ti je uglavnom sve reko.
16.02.2013 | 23:03
Ako se iz nekog razloga odlučite za sjeverni dio Jadrana, ja bih tad spomenuo Mali Lošinj.
To je predivan otok na kojem ti nemože biti nikako dosadno, ima dosta toga za ponuditi (što se tiče prirodnih ljepota, bilo arhitekture ili sportsko rekreacijskih sadržaja)
16.02.2013 | 23:16
Moj popis "must visit" mjesta na Jadranu. Na svima njima je jako lijepo, čisto i očuvano, i ne skupo. Unaprijed se ispričavam Istrijanima, Istra mi je vrlo draga i često je posjećujem, ali unutrašnjost. Obala je, s iznimkom Medveje i Mošćeničke drage - daleko od ljepote koju ima ostatak hrvatske obale i otoka.. Naravno da je i Istra "must visit" zbog iznimnih povijesnih i kulturnih spomenika koje vrijedi vidjeti, kao i zbog ljepote unutrašnjosti, ali ljeti je definitivno treba zaobići - istarska (osobito zapadna) obala ljeti je besmisleno zgužvana, preskupa i vrvi užasno niskom kvalitetom ugostiteljske ponude.

No, dakle, redom, od sjevera prema jugu:

1. Otok Cres, uvala Porozina
2. Otok Cres, Punta Križa (delfini! ronjenje...)
3. Otok Krk, Glavotok
4. Otok Vele Srakane (samo za totalne robinzone! tko ne roni, može zaobići jer je ljepota isključivo u podmorju)
5. Otok Ist
6. Dugi otok, Telašćica
7. Otok Murter, Murter, s vanjske strane, okrenute na Kornate
8. Otok Vis, Komiža
9. Otok Lastovo
10. Otok Korčula, Korčula (Vela luka definitivno ne, trulog li mjesta... )
11. Otok Hvar, vidi gore
12. Pelješac, vidi gore
13. Mljet, vidi gore
14. Trsteno, arboretum
15. Otok Kalamota (Koločep)
16. Otok Lopud, uvala Šunj
17. Cavtat (u svibnju!)
16.02.2013 | 23:20
Goan25 kaže:
Ako se iz nekog razloga odlučite za sjeverni dio Jadrana, ja bih tad spomenuo Mali Lošinj.
To je predivan otok na kojem ti nemože biti nikako dosadno, ima dosta toga za ponuditi (što se tiče prirodnih ljepota, bilo arhitekture ili sportsko rekreacijskih sadržaja)

Lošinj je otok, Mali Lošinj je grad. Lošinj je lijep, ali Cres je ljepši i zanimljiviji na svaki način. Ako već nešto na Lošinju, onda Veli, a ne Mali Lošinj. Mali je previše auta, gužve, previše turističke konfekcije i gradskog štiha za dobar odmor. Barem meni. Dakle, Veli Lošinj (koji je bitno manji od Malog - čudno ali tako je) i onaj nenastanjeni dio otoka južno od Velog (do tamo se stiže barkom ili pješke - autom ne može).
16.02.2013 | 23:24
Naravno, to su sve moji subjektivni doživljaji - ne želim nikog uvrijediti i prihvaćam da svatko može imati drugačiji ukus, preferencije i očekivanja od godišnjeg odmora.
16.02.2013 | 23:46
Mogu samo reci Uooow i puno hvala.E sad da napravim neki osvrt. Peljesac dosta poznajem ,Orebic mi definitivo ne odgovara,lijepo mjesto ali realno plaze su pravo bezveze.Gradska pjescana nema ni mrvu hlada dok hotelska je malo bolja ali s obzirom da planiram ici u 8 mjesecu bude prepuna tako da mi je to gore nego da odem u Gradac.Lovista stvarno lijepo mjesto ali bas zavuceno,plaze fenomenalne tako da cu ga uzeti u razmatranje.Trpanj lijep ali lose plaze i do one koja valja (zaboravio sam kako se zove ispravno,nekada su je nazivali ceska)treba hodati sa djecom ili paliti tri automobila tako da mi to otpada.Zuljane su vise nego odlicne,probam naci nesto(ipak nas ima puno).Lastovo odlicno ali kao sto neko rece i nije bas za mali djecu tako da otpada.Hvar je Smayoo extra opisao a tu je i Jzelko pa se dobro prokontam Makarska rivijera fenomenalna skoro svako mjesto super,razmisljao sam o Blatu-Zivogosce ali su cijene paprene isto kao u Promajni ili Tucepima pa da je bar neki smjestaj ali na zalost nije.Moram napomenuti da mi nije problem prebaciti i do Trogira i tog dijela Prema Sibeniku i Rijeci ali ga bas i ne poznajem,Bio sam u Trogiru(nije lose),Seget Vranice(super plaze i preljep kamp) Split mi i nije bas za odmora sa djecom,Omis super(Dobri Rat je mjesto gdje sam bio ali sve plaze dijeli magistrala) pa mi je prekomplikovano.Mislim da se mjesto zove Zaton(Asocira me na romane Blek Stjena i Komadant mark) savrseno za odmor ali nema plaza. Naravno i cijena igra veliku ulogu,nisam u mogucnosti da placam po apartmanu 100 eura za noc vec pokusavam da ta suma pokrije sve 3 porodice(eventualno malo vise) pa sam i tim ogranicen. U svakom slucaju puno Hvala na svim prijedlozima,ako ima jos dobro su dosli
17.02.2013 | 00:40
Ako ti nije problem potegnuti i dalje, razmisli o Istu. To je stvarno najbezbrižniji odmor s djecom kojeg možeš zamisliti (nema auta, nema nego jedna staza oko vale, more pod nosom...). Cijena se, mislim, može uklopiti u tvoj budžet, a dobro je to što su cijene u lokalnom dućanu takve da zaista ne trebaš nositi hranu sobom. OK, vama bi se iz BIH možda i isplatilo, ali nekom iz HR definitivno ne. Baci malo oko na slike na Google Earth. Ako ti se dopadne, javi se pa ti pošaljem broj od ljudi kod kojih smo mi bili jer ih isto mogu od srca svakom preporučiti.

Jedini minus na Istu (u odnosu na ranije opisana mjesta) je to što more nije toliko čisto - naime uvala je otvorena na jugo pa poslije jačeg juga zna biti naplavina (komada drva, dasaka i tako toga) i morske trave po površini, ali zagađeno i zatrovano definitivno nije. Zdravo je i prepuno ribe. Inače, najbrojniji turisti na Istu su nautičari, a oni su ekološki neusporedivo svjesniji (u prosjeku) od ovih "kopnenih".
17.02.2013 | 00:41
@smayoo i mislio sam na otok, a ne na grad, no krivo sam napisao, hvala na ispravci
17.02.2013 | 00:46
I Mljet, naravno, ne zaboravi Saplunaru.

Inače, nijedno od mjesta koje sam opisao nije bilo ni blizu cijene od 100EUR. Konkretnije, 4-sobni apartman u Basini na Hvaru smo bili pogodili po 24 EUR (dakle 12 po familiji), s tim što je to bio 6. mjesec. Na Mljetu smo bili u špici, zadnji tjedan 7. mjeseca, mislim da je bilo 35-40 EUR za mali apartman. Na Istu također špica sezone, 35 EUR za dvosobni apartman (2 bračna kreveta + pomoćni u kuhinji).
  • campo
  • Posjetitelj
17.02.2013 | 14:53
U tome i je glavni problem u periodu da je samo desetak dana kasnije imao bi pola cijene svega
18.02.2013 | 11:10
dugi otok, plaža Sakarun!!!!!www.world-bays.com/the-sakarun-bay-(croatia)-and-the-penghu-bay-(taiwan)-new-members-of-the-most-beautiful-bays-in-the-world-15-255.html
18.02.2013 | 17:07
smayoo kaže:
Ako te zanima nešto od destinacija više na sjeveru, samo reci, da ne piskaram sad unedogled. )

Nabio sam ti karme danas samo zbog truda, jako si to lijepo sve napisao i opisao, svaka čast.

Mljet mi je draži od Korčule, manji je i prazniji, brže se dođe do plaža. A i kak veliš Dubrovnik je blizu.
18.02.2013 | 17:09
smayoo kaže:
Lošinj je otok, Mali Lošinj je grad. Lošinj je lijep, ali Cres je ljepši i zanimljiviji na svaki način. Ako već nešto na Lošinju, onda Veli, a ne Mali Lošinj. Mali je previše auta, gužve, previše turističke konfekcije i gradskog štiha za dobar odmor. Barem meni. Dakle, Veli Lošinj (koji je bitno manji od Malog - čudno ali tako je) i onaj nenastanjeni dio otoka južno od Velog (do tamo se stiže barkom ili pješke - autom ne može).

Meni je Cres previše kamen na kamenu, fali mi zelenila. Ako idem tamo, idem na Plave Grote, od Lubenica pješke nizbrdo, druge lokacije nisam obišao još.
Na Lošinju se iskrcavam na otoćić prek puta grada, nema pristupa osim plivajući ili čamcem, pa nema ni toliko turista, samo vikendaši, milina od odmora, bez gužvi i vreve... Samo bog toga već par godina više ne krstarimo jadranom od otoka do otoka.
18.02.2013 | 17:10
smayoo kaže:
I Mljet, naravno, ne zaboravi Saplunaru.

Ta plaža je toliko razvikana, a užasno me razočarala. Stakla i šprica posvuda je bilo, narkomanija je nažalost tamo tako raširena da je to nešto normalno.
Definitivno lijepa plaža, no bos se kretati tamo ne bi usudio.
18.02.2013 | 18:47
Ne znam kad je to bilo, koje godine ni u koje doba godine, ali nemoj plašiti ljude bez veze. Sigurno ne bi tako nešto prešutio. Nismo vidjeli nigdje nikakve šprice. Ni mi, a niti 2 famlije koje su ljetovale tamo idućih godina, ponukane našim savjetom. A čak smo i vrlo rano ujutro bili na plaži. A navečer iza 10 su bili klinci s gitarama. I ovo da je plaža razvikana - isto ne kužim. Gdje je razvikana? Bili smo tamo 2009. godine u špici sezone i to je najpustije mjesto na Jadranu koje sam ja vidio, a da uopće nudi turstički smještaj.

Što se Cresa tiče - i ja volim zaleno. Zato sam i napisao: Porozina i Punta križa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 4 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO