Borgen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Borgen

27.02.2013 | 01:34
Gleda li netko tu dansku seriju na HTV3? Mene je uistinu zaintrigirala. Jako dobar dramski uradak i izniman prikaz dekompozicije jednog karaktera i zamjene uvjerenja i ideala za igru moći. Otvara oči, uistinu. Nažalost, sutra je zadnja epizoda (prve sezone), ali nastavljaju odmah dalje s drugom sezonom. Nadam se da će održati nivo. Skandinavska TV produkcija me nije nikad dosad razočarala...
27.02.2013 | 18:53
Prije par mjeseci gledao sam na HRT3 dansku krim seriju (ne sjećam se kako se zvala) koja je bila pravo osveženje nasuprot američkih, bila je bliža britanskim. Ovu nisam gledao ali, prema iskustvu s onim što sam gledao, počet ću. Hvala na "linku".
27.02.2013 | 23:00
Ovu sam i ja gledao a zvala se.....ne mogu se sjetiti ali bila je stvarno odlična.
27.02.2013 | 23:13
Forbrydelsen se zvala ta. Na naški - ubojstvo.
27.02.2013 | 23:20
Baš sam išao petraživati imdb i serija se zove Forbrydelsen, ondosno Ubojstvo. Ja sam pratio samo drugu sezonu, onu sa ubojstvima u vojsci. Prvu i treću sezonu nisam gledao, a ne znam i da li su prikazivali kod nas.
28.02.2013 | 00:14
Što se tiče krim serija, švedske su mi zakon. Martin Beck, a i Irene Huss. I ona treća, kako se ono zove taj lik...?
28.02.2013 | 00:48
Ja ne gledam TV program. Ustvari, meni uopće TV ni ne treba od kad sam projrktor upogonio.
28.02.2013 | 01:47
Izuzev dnevnika i poneke rijetke zgode, ja sam godinama vrlo malo gledao TV, ali otkad je (ponovno) počeo HTV3, napokon imam što gledati.
28.02.2013 | 15:27
Borgen je super ka i sve serije koje su kuplene od te produkcije.
Meni je bio inace zakon Wire.
U poplavi ovog americkog smeca ovo sto se prikazuje od skandinavaca ima sve elemente odlicne serije ( prica,rezija,kamera).
Jos nisam vidio dobru seriju ili film na ove dvi druge tv. Inacemi je siper bila i francuska serija Spirala Zlocina. Jel tko gleda od vas?
28.02.2013 | 17:33
Je, gledao sam sve sezone. Odlična je. Jako realistična što se tiče dosta elementata. Bar mi se čini tako - nekako mi je dočarala taj svijet policije i pravosuđa, i koliko to nije crno-bijelo kao što se većinom prikazuje. Baš je dobra.
28.02.2013 | 17:52
HRT 3 mi je pravo osvjezenje sa filmovima i serijama europskih produkcija. Dok njih nije bilo gledao sam TV dnevnik, F1 i ski kup
Sada svako toliko pogledam nesto na trici
01.03.2013 | 20:47
Gledao sinoć i preksinoć, i nije loša serija. Posebno me oduševilo to, što serija daje dobar presjek Danskog društva, obične ljude, novinare, spin doktore, i sam politički vrh države. Ostao sam paf na scenu, kada premijerka dolazi doma, nakon što je u vladi smjenila ministra financija, na način da su si malo porazgovarali u četiri oka, sjedeći na javnoj fontani, i dok su oko njih prolazili slučajni prolaznici i doma ( najnormalniji stan od cca 80 m2, a ne neka urnebesna viletina ) ju kći tinejđerica pita da šta je za jesti ? Mama premijerka, odgovara da nije ništa stigla spremiti, ali da će naručiti nešto iz Tajlandskog restorana, na šta kćerka odgovara da bi radije nešto domaće, da ona skuha I mama premijerka obećaje da će drugi dan skuhati domaću večeru
Inače, Danska i RH imaju dosta sličnosti, stanovništvo oko 5,5 miliona, pomorska zemlja sa puno otoka, i valuta im je Danska Kruna, koja je oko 1:1 u odnosu na našu Kunu, samo šta je kod njih neka prosječna plaća oko 40.000 - 50.000 tih njihovih Kruna ali to ih ne spriječava da ostanu sa obadvije noge na zemlji.
01.03.2013 | 21:21
To je i inače jedna vrijedna osobina skandinavskih naroda. No, za iznimno bogatsvo Danske, moram istaknuti, nije zanemariv doprinos Grenlanda, koij je vrlo izdašan izvor rudnih bogatstava.
01.03.2013 | 22:05
Neloša serija (odgledao jednu), ali loša kamera. Koga vraga nisu u čili od susjeda (Ingmar Bergman). Ja u stvari volim gledati više zbog kadrova.
02.03.2013 | 04:18
Skandinavci su drugi mentalni sklop potpuno. Bogat, vrijedan i skroman narod.

Ljudi nisu znali kakvi sve oblici kriminala postoje dok nisu dosle izbjeglice iz ex. Yu

Jedini minus su "cudni jezici" koji govore (mada 80% stanovnista svih uzrasta odlicno prica engleski).

Ja ne volim zimu, i nikada ne bi radi toga zivio gore, ali ako nastavi ovako sa ovim globalnim zatopljenjem, here I come

Inace, sve pohvale za Skandinavsku produkciju. Realno prikazan zivot, kompaktno i koncizno, za razliku od domace produkcije, koja kopira koncept sapunica od 689 epizoda
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 25 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, moragd, Riba, temeljnik, Anonimci (917)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO