17.10.2021 | 16:07
cariblanco kaže:
Ja nisam stavio ništa na nekakav blog, nego sam stavio link, na index_ov članak. Ja sa svojom objavom tog teksta, nisam želio napadati, a niti braniti TT i njegovu svitu. Želio sam čuti komentar jabučara ( znači za forum, za koje je moje mišljenje, da su iznad prosječni, poznavaoci svakih prilika, vjerovatno i Zagrebačkih ) da iskažu svoje mišljenje oko ovog napisa ! Neki su napisali da riješenje ovog našeg problema traži bar dva mandata, ali se još nisu konzultirali u središnjici, pa dalje ne smiju pisati ? Ove stvari koje je iznio gosp. Vuković su za dorh i državnog odvjetnika, pa me čudi da to nitko ne komentira. Još jedamput ja ne pitam za MB i kako je on vladao i da netko vuče paralele s tim i sebe opravdava. Valjda svima nama je jasno da vladavina MB, nije bila dobra... Pitam za dobrobit svih nas.
Što je problematično u izjavi:
Čudi me da nisi stavio link na blog AS-a, ali evo stavim ja pa možemo dalje raspravljati ukoliko ima zainteresiranih:
anteportas.hr/cirkus-u-nasem-gradu/
obzirom da na linku koji si ostavio u članku zadnja rečenica glasi:
PS. Sve što je Ante Samodol napisao na svom blogu je, nažalost, istina.
?
Obzirom da pitaš za dobrobit svih nas ja ti pišem gdje vidim probleme u funkcioniranju Grada. Na čelu Grada je gradonačelnik (trenutno TT) i sve odluke vezane uz ZGH koje se tiču zapošljavanja idu njemu na suglasnost. U tom smislu TT=MB i otud ono što ti zoveš "opravdavanjem".
Prvi gradonačelnički potez vezan za ZGH je bio raspuštanje Uprave društva. Drugi - direktno imenovanje dvaju članova Uprave (jedan čiji si članak ti linkao i tražio komentar, drugi onaj čiji sam ja linkao blog i čudio se da nisi i taj stavio).
Ostatak članova Uprave bira se javnim natječajem, oni dolaze na pozicije uz suglasnost gradonačelnika. Nadzorni odbor treba imenovati, a u tom odboru se ne smiju naći članovi Uprave. Ipak, to se dogodi. NV koji kao predsjednik Uprave zakonski odgovara za nepravilnosti u poslovanju na to upozorava i biva smijenjen zajedno s drugim članom uprave koji nije došao na to mjesto putem javnog natječaja.
Jedina razlika zasad između pokojnog MB i TT je u tome što TT na tjednoj bazi održava press konferencije. Nota bene, kad je bilo najsranje s koronom u ZG - MB je organizirao ako se ne varam dnevna obraćanja novinarima na kojima je bio Pavle the tank? U tom smislu ni tu se nije puno promijenilo, odnosno novi gradonačelnik nije nešto inovativan.
Tebi naravno to sve izgleda kao da branim MB i tvrdim da je bilo "bolje" jer smo bili mlađi i manje dužni... osim što eto, ja baš ne vidim neku razliku i promjenu. A nije da je ne želim i ne očekujem.
Ali veli žabac da natječaji idu... a zapravo su svi oni koji su pokrenuti - stavljeni u mirovanje. Jedino što je različito su imena glavnih protagonista.
E da... i novi članovi uprave koji su zamijenili ovu dvojicu su vrhunski stručnjaci iz realnog sektora (INA, CO, DT).
Za ovu tvrdnju o DORH-u - sjećaš se one "neka institucije rade svoj posao"? E točno to očekujemo. Kad su rekle da nema osnove za odbacit ponudu Petra Pripuza - nije valjalo (TT-u). Kad TT veli ja bi dozvolu... ne držiš se zakona (pusa od krampusa iz nadležnih institucija). Ali to može Ćistoća? Ma nemoj. A tko ti je na čelu iste? Natječaj si raspisao 07.09.2021. i zaustavio. Ujedno još uvijek nemaš "legalni" NO u ZGH. Institucije stignu, njima se ne žuri. TT-u se žuri jer se rezultati čekaju a i on sam ima rok trajanja na taj jedan mandat.
Da je sve skupa besplatno za sve nas građane (na čekanje mislim)... i dalje postoji problem love koje nema za bilo kakvu promjenu. Kredit? Jamac? Zna se tko može bit jamac Gradu.