23.01.2023 | 18:30
cariblanco kaže:
Mogao bi ja ovu tvoju poantu shvatiti...to stalno radi crkva i desnica, pak kad puštamo takve radnje njima, što ste zapeli za "franšizu" možemo. Ti ako imaš takva saznanja ( koja su po meni plod tvoje mašte )onda si dužan kao građanim, to podjeliti s represivnim aparatom naše države, ili se ne treba držati zakona, kao pijan plota ?
Baš tako, dobro si shvatio.
Na stranu šala, da imamo pravosuđe kakvo bismo trebali imati, sada bi se išlo u provjeru sve do sada usvojene djece i AKO negdje nedostaje neko dijete tu je jasno da je riječ o preprodaji i te ljude treba zatvoriti do kraja života i sve im oduzeti. Možda skratiti kaznu na 30 godina ako cinkaju sve koji su pomogli u tom procesu preprodaje. Nebitno jesu li Možemosi, katolički kler ili netko iz Domovinskog pokreta.
A saznanja koja su plod moje mašte, khm, očito si propustio (što me čudi, jer vidim da pratiš) televizijsku izjavu jednog od tih koji su se time bavili (ili se još bave), a običnim guglanjem njega i spomenutih vidiš otkuda su i što su.
Glede procesa usvajanja u HR, zakoni su loši, osobe koje bi mogle nešto i promijeniti urgiranjem i pokretanjem promjene nakaradnih zakona nisu zainteresirane za to; po sistemu "jako volem ovaj režim, plata ide, a ja ležim".
Socijalni radnici su obrazovani makar većinom nemotivirani ali siguran sam da bi se običnim uvidom u stanje domskog djeteta dalo odrediti koji su roditelji totalno nezainteresirani za dijete i oduzeti im ga doživotno, a koji su roditelji "spriječeni" zbog više sile. Jer dragi moji, nema goreg od bivanja u domu. Sve je bolje od toga. Ima naravno udomitelja koji su tu samo zbog para, no žito/kukolj koje se kontrolama da umanjiti.
Teška i kompleksna priča koju bi trebalo što prije dovesti u red, no nekako ne vidim razne molitelje pred bolnicama da se angažiraju oko toga, bit će da jednom kad se dijete rodi njihov posao je obavljen, a što će s njim biti ne tiče ih se.