31.01.2023 | 17:39
Ok, da ima samopromocije ima i na tome joj nitko nema prava zamjeriti. Znamo svi da se svi predhodni slučaji posvajanja, neće razmatrati i to je opravdano, jer bi nanjeli više štete nego koristi, to je svakom jasno. Možda se je gospođa, ponijela tim motivima, pa ispričala svoju životu priču, možda !
Ona je po meni napravila par greški što nije rekla potencijalnim posvoiteljima, na što moraju strogo voditi računa i dati neke sigurne korake kako to sve ide. Trebala je reći;morate napraviti to, to i to, po nekim točkama od 1 do 5. Koliko sam sve upratio, ona je također svoju djecu vidjela preko whatsapp_a, kao i onu majku, koju je kak ti prepoznala da se dvoumi, oko davanja djeteta. Nekako mi je sve to u sivoj zoni, mada znamo da nije naša osmerka nekakva monstruozna osmerka.
Možda je u cijeloj priči najbitnija stvar, gdje se naši sudovi, koji su donjeli te presude, svode na javno-bilježničke ustanove i gdje lupaju pečate. Sud se ne smije tako ponašati, jer to onda nije sud.
Odmah se sjetim svoj slučaja, da dobijem punomoć na račun od majke. Majka je slabo pokretna i prije samog postupka ispitam stvar kod javnog bilježnika...da li je ikako moguće s obzirom na stanje moje majke. Nažalost nije moguće, jer trebamo njen potpis. Nakon toga sjednem majku u auto i službenik siđe dole i sve obavimo, ona potpiše i ja joj rekoh, sjedi tu i čekaj me ja idem do banke....bilježnik-banka je 500m u Metkoviću. Dođem u banku s tom potvrdom ( znači pravovaljanom ) i kaže mi službenica, kao da ona sve to shvaća, ali da ipak mora doći moja majka da to potpiše....rekoh, pa pogledajte samo moj račun i njezin i vidjet ćete koliko sam joj novaca uplaćivao, kroz neko razboblje...kaže ona da sve to shvaća, ali da se boji za svoj posao i da ona mora doći.
Ništa, odo ja po majku, došli pred banku, službenica sišla do auta, sve je objasnila i bilo je sve potpisano. Rekla je ona, kroz neko vrijeme u razgovoru, da vidi da se ja brinem za majku, ali da ne možete vjerovati kakvi sve ljudi ima i da ona mora sebe pokriti.
Znači malo sam vas udavio s ovom pričom, ali ta je priča bila oko novca. Sad imamo priču da neki sud nešto štambilja i ne provjerava, stvari koje se ne mogu s nikakvim novcima i nekim vrijednostima uspoređivati ?