09.02.2023 | 19:41
cariblanco kaže:
Nakon uvoda su drugovi s ljevice napustili sjednicu, jer njima nisu bitni argumenti i znaju da prijavljeni govornici, želi širiti govor mržnja. Nekak me podsjeća na devedesete, kad je trebalo proglasiti samostalnost...ali to je samo neka moja impresija, koja ne mora biti točna, ok.
Hej, hej, život snuje, posao ti ga zabije otpozadi. Morao se vratiti nešto hitno odraditi još danas, pa da se i tebe riješim :*
Glede ovoga iznad kaj si napisao, LAŽEŠ. Ili još bolje, LAŽETE. I na ovom forumu smo već o tome pričali, i da si imalo objektivan kako se nekad voliš predstaviti, saslušao bi, provjerio i prestao LAGATI.
Evo da ti citiram, znam da se ne bojiš podužeg teksta:
Jest točno da je Sabor tog dana usvojio odluke o osamostaljenju Hrvatske, ali i to je u govoru pred zastupnicima relativizirao predsjednik Republike Franjo Tuđman, nazivajući samostalnost ”razdruživanjem”: ”U isto doba sa postupkom za razdruživanje, mi i nadalje predlažemo ostalim republikama stvaranje saveza suverenih republika, kao suverenih država”.
Čak ni Tuđman, dakle, samostalnost je tumačio drukčije, ne krijući mogućnost ponovnoga udruživanja suverenih republika bivše Jugoslavije.
Toga utorka ujutro, 25. lipnja 1991., nakon tjedana iščekivanja, neizvjesnosti, polemika i nagađanja da će Slovenija i Hrvatska istodobno proglasiti razdruživanje od Jugoslavije, zastupnike je na saborskim klupama dočekao prijedlog četiri dokumenta: Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti RH, Deklaracije o proglašenju suverenosti i samostalnosti RH, Povelje o pravim Srba i drugih nacionalnosti u RH, te Ustavnoga zakona o izmjeni i dopuni Ustavnog zakona za provedbu Ustava RH.
Zastupnik SDP-a Ivan Matija, kasnije ustavni sudac, uime SDP-a zatražio je jednosatnu stanku kako bi zastupnici mogli uopće pročitati ta četiri kraća dokumenta, kojima je vladajući HDZ želio odrediti budućnost države.
Dnevne novine iz toga doba izvještavaju kako su Matijin prijedlog podržali i zastupnici HDZ-a, jer ni oni nisu unaprijed doznali što u dokumentima piše.
Nakon stanke, SDP je predložio svoj prijedlog ustavne odluke, koja se od HDZ-ove razlikovala utoliko što je načelno omogućavala udruživanje s državama bivše Jugoslavije koje to žele.
SDP je u svojoj odluci postavljao uvjet da JNA u Hrvatskoj ne može djelovati bez odobrenja Sabora i predsjednika Republike, a Narodna banka Jugoslavije bez pristanka Narodne banke Hrvatske.
Nudio je također državni suverenitet svim republikama bivše države, te stav Hrvatske da se ”odriče bilo kakvih teritorijalnih pretenzija” prema jugoslavenskim republikama.
”U isto doba sa postupkom za razdruživanje, mi i nadalje predlažemo ostalim republikama stvaranje saveza suverenih republika, kao suverenih država”. Čak ni Tuđman, dakle, samostalnost je tumačio drukčije, ne krijući mogućnost ponovnoga udruživanja suverenih republika bivše Jugoslavije
Tadašnji potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks odbacio je uime HDZ-a mogućnost prihvaćanja SDP-ovih prijedloga, rekavši kako ih ne saborska većina ne odbacuje ”zato što ne bi bili na liniji suvereniteta RH”, već zato što se ”u ustavnu odluku ne mogu unositi odnosi koji se trebaju riješiti deklaracijom”.
Kada je HDZ objavio da ne kani uvažiti nijedan amandman iz SDP-ova prijedloga, predsjednik SDP-a Ivica Račan za govornicom je kazao: ”Podržavamo i odluku i postupak suverenosti i samostalnosti Hrvatske, ali nezadovoljni smo što nije ustavnom odlukom izražena namjera da se otvori postupak udruživanja s drugim republikama i zbog toga ćemo glasati protiv ove odluke”.
Tako je i bilo.
Možemo li sada prestati lagati i iskrivljavati činjenice? Račan je bio komunist isto kao i Tuđman, i da nije progurao višestranačke izbore, tko zna kako bi se priča odvijala. Tuđman je pobijedio na valu nacionalizma, nažalost i pretvorio ovu državu u ono što jest danas, crnilo korupcije i lopovluka.
Iskreno, jako bih volio vidjeti alternativnu povijest u kojoj je Vlado Gotovac predsjednik, gdje se ne bi dogodila privatizacija i krađa dijasporinih novaca i oružja, gdje bi razum a ne nacionalistička pjena pobijedila. Možda ne bi bilo tako divno i krasno kao što zamišljam, ali ne vjerujem da bi bilo ovako kao danas.
I da dodam još nešto, vrlo slično ovome iznad. Ukrajina i glasanje u Saboru. Desničarska govna optužuju oporbu (među kojima je također desničara) da su izdali Ukrajinu ovo ono. A nitko ne razumije da je HDZ tim glasanjem pokušao POGAZITI ustav čime bi napravio presedan s kojim bi kasnije mogao raditi još i više što želi. Dakle, prefrigani lopovi i kriminalci iz HDZ su smišljeno uvalili pomoć Ukrajini u glasanje s ostalim točkama kojima bi zaobišli zakone države u koju se navodno kunu. Za divno čudo desničari iz oporbe su to prepoznali i stali uz ljevičare i spriječili pljuvanje po temeljima države.
No znamo da će dse godinama pričati HDZova verzija priče, jer to pali kod vas. Ništa istina, samo jako.
Ja za sebe slobodno mogu reći da sam transfobna osoba, jer se ama baš ništa u to kužim, niti namjeravam saznati te, napredne ideje. Meni je ta transrodnost, kao neka moda, a kako znamo, svaka moda dođe i prođe, neka s više posljedica a neka s manje. Kao današnja moda s tetovažama, kao to izađe iz mode, oni s dubljim džepom će to rješiti, a oni s plićem će imati doživotno (JNA 1981 )
I ako je to moda, što ti smeta? Ni sam ne razumijem trans ovo ono i ne trudim se shvatiti, no jasno mi je da postoje ljudi koji su se rodili kao jedan spol, ali se nikako ne osjećaju u tom tijelu ugodno. Danas imaju priliku to promijeniti i rade to na zgražanje zatucanih idiota. Nekad davno tu nisu ništa mogli napraviti pa su se najčešće ubijali kad više ne bi mogli izdržati sa smim sobom.
Osobno mi smeta ta pompa oko tih LGBTQ+ zajednica, transrodnosti i srodnih tema, gdje se te iste osobe gura na neki pijedestal moralnih vrijednosti i da ih moramo čuvati kao kap vode na dlanu. To je kak ti neka mantra i ja to moram slijediti, jer ću u protivnom ostati kockoglavi taliban, van vremena u kojem živim ?
Tu je sad onaj dio koji nikako da shvatite. Dok god ti i ekipa ne skužite i prihvatite da ima ljudi drugačijih od vas i da oni imaju svako pravo da uživaju život kao i vi biti će prideova i prosvjeda i koječega. Jednom kad prihvatite da su i oni ljudi i kad im damo prava koji svi ostali imamo život ide u normalu i nema više potrebe za ičime.
Osobno to vidim u radu sa invalidima, na svakom koraku ih se zatire i podništava, prava oduzimaju dok s druge strane za audije i reprezentaciju para ima. I zato prosvjedi, povorke, bubnjanje, zviđdaljke, razgovori s prolaznicima, ukazivanje na probleme za koje ljudi ne znaju jer eto nemaju tih problema. Dok im se ne dogodi...
Danas homoseksualnost, nije bolest, ok opravdano.
Homoseksualnost nikad nije bila bolest dok moderne religije nisu krenule reda raditi. Homoseksualnost je bila normalna u antici, pa jebote, među životinjama ima pedera. Što ti smeta ako se dva frajera grle i ljube, kad tebe ne diraju? A onda odeš doma i drkaš na dvije lezbijke, i to je ok.
Ako se vole, vole se, što te se tiče? Nisi gay, nećeš trpati nikome niti nitko tebi, mirna bosna.
I to mi je fascinantno, toliko pravovjerih idiota se zgraža na pedere, a normalno im je dovikivanje i napastovanje žena na ulici, silovanje opravdavaju da kak se to obukla, što je uopće radila sama vani i zašto je pila. Kužiš koliko je to izvitopereno?
Ne znam ni jednu jedinu ženu koja nije imala barem jedan neugodan doživljan, od "blagih" do ekstremnih. Ali znam hrpu muških seljačina koji ne smatraju to nečim lošim, jer što to su samo žene, sigurno su htjele. E to su ovi klečavci. Ali oni ti ne smetaju, a dva pedera koji samo žele živjeti svoj život te uzrujaju...
Davanje djece toj populaciji ( pošto su za nju uskraćeni ) je demokratski uzus....za 40 godina, tko nije promjenio spol i saznao, kako je živjeti u osobi suprotnog spola, je retro i van svih tokova.
Imamo par koji je godinama zajedno, vole se, uzorno žive i pravi su primjer obitelji. Ali djecu ne mogu imati jer nemaju maternicu ili spermu. I neka ne mogu imati, to je odvratno, kak ih nije sram razmišljati da usvoje ili dobiju dijete preko surogat majke? Užas, fuj.
Ali klasična heteroseksualna obitelj u kojoj muž pijanac tuče ženu i siluje ju poslije svakog opijanja, a zatim tuče i svu djecu koju joj je napravio je OK jer ti je tako u obitelji.
Vjeruj, ne mogu dočekati da takvi konačno izumru. A budu, jebiga, evolucija.