Ekosustav vašeg maca...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ekosustav vašeg maca...

04.09.2008 | 23:06
Evo i moje makinjice, btw. danas mi je došao i ovaj malecki ipod
iMac.jpg
05.09.2008 | 03:28
Da ... moram rec da mi se MyBook ponasa skroz ok ... ono sta nije mountao mybook kad bi se digao iz sleepa se vise nije desilo od kada sam ga izogovarao na jabucnjaku .... vidite kako veselo svijetli dolje
Moramo hitno nabavit normalan stol ... od barem 200 kn
05.09.2008 | 09:23
Bas sam razmisljao da li glasno komentirati kako svi imate Pevec-stolove od 200 kuna, ili bi to bilo neukusno.

Ugledajte se na mene i Davora, mi smo radili custom rjesenja od stolova!
05.09.2008 | 09:55
Ja nemam Pevec stol. Pogledaj malo bolje. Možda ne izgleda tako fancy kao Davorov, ali to je zato što je meni estetika na (skoro) zadnjem mjestu.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
05.09.2008 | 12:56

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Evo i moj iMac
05.09.2008 | 13:48

Evo kutnog okruženja.
Sad je još kolko tolko uredno ,kako zna biti i da hehe,Riba ni ovo nije Pevecov kutak,nego "Prima",mislim da je iz Čakovca.Pozdrav !
E baš mi neide importanje slika !
Prilozi:
05.09.2008 | 14:48
Lex, kakva je to dječja tastatura?
05.09.2008 | 14:50
iPhoto.jpg

Već mi jede živce ovo importanje,ali će mi već netko pokazat (valjda).
Smajo i moja je bežična tipkovnica te razmišljam da nabavim onu žičanu.Ova je sam za rad sa mišem a htio bi malo naučiti i tipkovnicu.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
05.09.2008 | 14:54
Imam i žičanu..., trenutačno mi treba više mjesta na stolu pa koristim ovu manju. Al svakako preporučam žičanu bilo kome tko se ne može odlučit.
05.09.2008 | 18:34
jzelko je napisao:

Već mi jede živce ovo importanje,ali će mi već netko pokazat (valjda).

jzelko - samo su dva uvjeta bitna - da slika ima manje od 500 pixela po sirini i visini, te da je manja od 512 kb - u tom slucaju prolazi. Takodjer kad je odaberes u "Prilozi sliku" polju ne moras nista ubacivati u poruku - automatski ce biti dodana na dno! Ako bude problema tu smo...
05.09.2008 | 19:52
Bit će da je stvar u pixelima jer KB ima malo pa nije prošla.
JOš nisam apsorbirao sve nijanse u tim stvarima (iskreno ni dosta ostalog) ali pikušavam.
05.09.2008 | 20:14
Hvala Smayoo. Dečki inače imaju stolove by IKEA, ne Pevec. Jeftinije je, ljepše izgleda i nekak je guba...
Moj iAmc je u rupi koja e da zatvoriti, malo je zametano oko njega a highlight su dvije slike relijaške impreze u akciji... Slab sam na subaru imprezu WRC i STi, priznajem:lol:
05.09.2008 | 22:15
Daaaaa?? Ja nisam baš tip za Imprezzu, ali da mi netko pokloni Tribecu, ne bi se bunio...
05.09.2008 | 23:15
WRX STi?
Kako ono ide "srcu mome tiha patnja, oku mome radosti sjaj..."
Doduse, nova mi se stvarno ne svidja i dragi djeda mraze ako smijem birati ja bi onda radje novog EVO X-a
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.09.2008 | 00:07
Ja bi osobno Forestera.. Tribeca mi je na drugom mjestu..
06.09.2008 | 01:30
Molio bih da se japanski auti ne spominju ovdje barem neko vrijeme. Još imam vrlo žive slike eksplozije, zatvorene ceste, prve pomoći, policije, vatrogasaca... i sve to kojih 300 km u Italiji, tako da mi bude zabavnije. Inače, glavni akter je niti godinu dana star Nissan X-Trail. Kada mi idući put netko spomene "dosadne, ali zato pouzdane japanske aute" može od mene dobiti ćepu.

Dakle, vratimo se na temu... pogledajte što sam iskopao u arhivi! Neka vlasnik Riba, objasni o čemu se radi...

06.09.2008 | 01:53
dpasaric je napisao:

O boze!
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.09.2008 | 02:58
Elokventnog li objašnjenja..
06.09.2008 | 08:39
Zanimljivi su mi ti trenutci kada Riba postaje pobožan
06.09.2008 | 09:12
/tmp/iPhoto.svg
HM Subaru , hm,Forester,zvuči poznato !
06.09.2008 | 10:26
Dijete je napisao:
Elokventnog li objašnjenja..

Ono lijevo je IIfx sa 80MB RAMa (!!) kojeg sam koristio kao glavni stroj od 1999-2000 godine, a desno je PowerComputing PowerBase 240 implantiran u ADI PC kucste!
Ovaj prvi je u Peek&Poke sada, a ovaj drugi je zavrsio u nekoj firmi u ZG kao RIP.
06.09.2008 | 14:44
Ja sam mislio da je Riba musliman... :-S
06.09.2008 | 18:31
Bome, Riba, egzotično. A od čega je treća tastatura? Najdesnija. Varam li se ili je to neka POS-blagajnička?

Davore, Nissan nije japanski auto - s***aše ga Vrancuzi.

Inače naravno da su japanski auti dosadni i pouzdani. Možeš reći i "dosadno pouzdani". Toyota Carina E s motorom 4AFE 1995. 190.000 km uz zamjenu ulja, filtara, metlica brisača, guma i servise klime. Za razliku od talijanskih s kojima ti nikad nije dosadno. U neka sretnija vremena mladosti i energije frendova Alfa nam je ispunjavala svaki vikend. Mislim da nema ničeg što na njoj nismo popravljali. Možda jedino šoferšajba.

Tvoj primjer s autoceste, čak i da jest prouzročen kvarom vozila, postavljam u analogiju s Draženovim nesretnim iskustvom s iMac-om.
06.09.2008 | 19:05
Smajo djelimo mišljenje !
Od ovih stvari sjećam se jedino Komodora.Stjecajem okolnosti nisam bio u prilici koristit komp. osim jednod IBM-a davno na flopiju gdje je bilo par igrica zbog demonstracije,ali neznam gdje je završio.
Ovo ovdje mi je povijesna edukacija,thanks svima.
06.09.2008 | 22:28
smayoo je napisao:
Bome, Riba, egzotično. A od čega je treća tastatura? Najdesnija. Varam li se ili je to neka POS-blagajnička?

To je dio Apple Adjustable tastature na kojoj su odvojene numericke i funkcijske tipke. Ako poledas poblize vidjet ces da je spojena na glavnu tastaturu...i naravno moze se spojiti i sa lijeve i sa desne strane. A moze se koristiti i samostalno.

en.wikipedia.org/wiki/Image:Apple_Adjustable_Keyboard.jpg

Inače naravno da su japanski auti dosadni i pouzdani. Možeš reći i "dosadno pouzdani". Toyota Carina E s motorom 4AFE 1995. 190.000 km uz zamjenu ulja, filtara, metlica brisača, guma i servise klime. Za razliku od talijanskih s kojima ti nikad nije dosadno. U neka sretnija vremena mladosti i energije frendova Alfa nam je ispunjavala svaki vikend. Mislim da nema ničeg što na njoj nismo popravljali. Možda jedino šoferšajba.

Japanci su zakon, iduci ce biti sigurno japanski. Tko god ima jednog nema bas nikakvih problema. bacam oko na novi Lancer. Doduse pro moram cekati da izdahne 22 godine stari Audi koji je upravo okrenuo 260000km, uz mijenjanje ulja i guma.
06.09.2008 | 23:54
Heto, čovjek se uči dok je živ. Hvala na info, kako to da više ne rade te tastature. Nisu išle?

Glede Audija, nema više takvih, budi siguran.
07.09.2008 | 00:23
Apple Adjustable Keyboard je po mom sudu bila najbolja Apple tipkovnica do ove aluminijske. Imala je samo jedan problem, cijena kod nas je bila 630 tadašnjih DEM. U to vrijeme je top-spec PC s dobrim monitorom koštao 500 DEM. Mogao si je kupiti jedino ako si zaista bio bogataš. Ja sam se svoje dokopao tako što ju je financirao Ured Predsjednika kao donaciju naprednim sportašima uz tada najbolji Mac (imaju ukusa!), a napredni sportaši su ipak više voljeli sportske rekvizite i koju kintu nego "taj komplicirani kompjuter". Dobio sam je novu neraspakiranu za super cijenu. Mislim da je i Ribina bila iz istog izvora - tj. valjda sve koje su se ikada prodale u Hrvatskoj. Bila je jako ispred vremena u mnogo toga, a i godinama ispred Microsoftove ergonomske tipkovnice. Moj otac je dan danas koristi.

07.09.2008 | 00:30
Japanci su zakon, iduci ce biti sigurno japanski. Tko god ima jednog nema bas nikakvih problema. bacam oko na novi Lancer. Doduse pro moram cekati da izdahne 22 godine stari Audi koji je upravo okrenuo 260000km, uz mijenjanje ulja i guma.

Ahaaaa... totalni su "zakon" - barem dok ne eksplodiraju na 30,000 km s totalnom štetom na motoru. Nikada me niti jedan auto nije ostavio na cesti - osim japanskog. Čak i kada sam imao ozbiljne kvarove, bili su takvog tipa da sam mogao doći do doma. Japanski auti su precjenjeni po tom pitanju. Do sada su mi uvijek bili simpatični - ili barem neutralni, ali nakon ovog iskustva mislim da nema opasnosti da ikada razmotrim japanski auto - u najmanju ruku ne Nissan.
07.09.2008 | 00:53
Moram priznat Smayoo je u pravu,služiš se Draženovom logikom.Ja sam imao Datsuna, a više njih sam vozio.Trebaš se malo ohladiti od emocija.
Po svim službenim ( i neslužbenim ) obično zauzimaju prvih 5-6 mjesta ( kao i moj Subaru ).
Pardoniram za Off topic.!
07.09.2008 | 01:16
smayoo je napisao:
Heto, čovjek se uči dok je živ. Hvala na info, kako to da više ne rade te tastature. Nisu išle?

Kostale su mrvu previse, a danas vecina ljudi ne zeli dati vise od 100 kuna na nesto slicno. No imale su i drugi problem, a taj je sto je kontakt na tipkama volio otkazivati. Konkretno to se dogodilo meni, a ima hrpe slicnih reporta po netu. To se moglo srediti na neko vrijeme, ali onda bi se opet vratilo.
Jedna od najboljih koje sam imao u rukama je bila Alpsova PS/2, i ta je kostala ali sam je zapamtio.

Glede Audija, nema više takvih, budi siguran.

Znam da nema zato ce se ovaj voziti dok ne navrsi 30 godina. Kod njega kad otvorim haubu barem znam u sto gledam i gdje treba lupiti cekicem ako ne radi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO