Noć muzeja 2009
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Noć muzeja 2009

30.01.2009 | 14:07
Tko se nađe u Rijeci danas može u besplatan obilazak muzeja, a to kažem radi našeg dragog Pikija koji je prepun Apple tehnologije za sve vas Jabučare!

Evo i službene objave:

30. siječnja započinje Noć muzeja - manifestacija koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo (HMD). Jedinstveni muzej starih računala i informatičke tehnologije PEEK&POKE, iako zvanično nema status muzeja, po drugi put sudjeluje na ovoj manifestaciji. Tim povodom, u petak 30. siječnja u vremenu od 18 sati do 1 sat iza ponoći, svim posjetiteljima ulaz u muzej je besplatan. PEEK&POKE se nalazi u ulici Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida u Rijeci.

Ove godine osoblje PEEK&POKE-a pripremilo je i program. Osim proširenog postava koji je otvoren na prvu godišnjicu muzeja, posjetiteljima će biti omogućen pristup širokopojasnom internetu u NetKorner-u muzeja, a najavljuje se i degustacija posebnog samurajskog čep-čaja kao dobre okrijepe od hladne siječanjske noći. Posebnost večeri biti će LET 3 android s kojim će se moći razmijeniti koju riječ i zauzvrat čuti velike misli ovog prvog hrvatskog androida. Kako ne bi sve ostalo na priči i razgledavanju, akademski slikar, ali i glazbenik, Anton Horvatović, poznatiji kao "Kao Joško", pripremio je koncert od 21 do 22 sata - "Tribute to Tom Waits" - poziv koji neće propustiti ljubitelji ovog čuvenog američkog pjesnika i pjevača. Nakon Antona, na scenu dolazi Marina Perazić koju ne moramo predstavljati. Ona je svakako najprikladniji glazbeni izbor za jedan muzej informatike, no neće se zaustaviti samo na pjesmi "Program tvog kompjutera". Glazbeni program traje do 23 sata.

Cijelo događanje moći će se pratiti i putem live webstreama na web stranici www.peekpoke.hr.

Svi su dobrodošli!
30.01.2009 | 22:05
Eh, još da nam ima tko djecu pričuvat... Ili da su barem malo veća pa da ih povedemo...
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.01.2009 | 22:14
Ja sam do 10:15 razmisljao da li da idem ili ne.. ak uzmem auto zeni, moram bit ziher da cu se vratit do sutra u 14 (sto je tesko) ili nac neki bus koji ce bit brz..

u 10:20 sam odlucio da ipak ne idem jer se sa jednog kamiona odvojio par plamtećih kotača i zaletili u naš auto na parkingu pa se projektil odbio na jedan drugi auto koji je u puno gorem stanju..

Tako da... eto.. stream se vrti dok gledam tekmu..
IMGP6687.jpg

ps. sad opet moram nabavljat naljepnicu Lightbringer.. buhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.. ubiće me žena, ak niš drugo, onda zbog naljepnice..
30.01.2009 | 23:41
WTF?? Sto se ovdje dogodilo?
31.01.2009 | 05:36
Plamteći kotač! Ovo je strašno! Što je najgore, oštećenje i izgleda kao da je od "plamtećeg kotača". Da je bio čovjek, ubilo bi ga.

No, da se vratim na temu - "Noć muzeja" je bila potpuni uspjeh!

Posjet vjerojatno najbolji ikada, gužva non-stop, dva odlična mini-koncerta, ljudi baš svih generacija, odlična atmosfera, a i ja sam došao na svoje i nadoknadio propušteno na iPartyiju tako što sam konačno imao vremena popričati s dragim ljudima, a i proveo tri grupice po muzeju.

Domaćin Sveto bio je maskiran u samuraja, a vrijedni Dario, Hrvoje i Hari "tankali" su gostima samurajski čep-čaj po LET 3 receptu!
Vrhunac priče bila interaktivna umjetnička instalacija - LET 3 robot! Mrle ga je cijelo vrijeme "fine-tuneao" da bi oko 3 ujutro konačno imao setup koji je bio idealan i najbolje prenio mudru poruku! Iako je muzej službeno morao biti otvoren do 1 ujutro, produžili smo sve do 4 jer se nikome nije odlazilo. Pun pogodak!
31.01.2009 | 08:51
da nisam u kutijama i vrecama (selim se naime ovaj vikend) sigurno bih bila jucer tamo , nagodinu racunajte na mene pod obavezno

drago mi je da je super prosloB)

inace, isla sam jucer kasno navecer (oko 11) na drugi dio grada i to kroz centar pa sam vidjela da je zagreb bio skroz "ziv" ...pogotovo ispred muzeja

@ dijete - ja fakat ne vjerujem, ovo je prestrasno . hug i tebi i medovili:)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (695)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO