05.02.2009 | 20:09
Dječaćiću (nekak imam dojam da je riječ o djetetu, ako ne fizički, onda na sličnom emotivno-mentalnom stupnju razvoja),
Mi ne prodajemo kompove pa nemamo razloga uvjeravati u bilo što. Postavit ću ti samo jedno pitanje, ti razmisli, duboo udahni i onda iskreno odgovori. Da li si kupovao komp koji je brand name s namjerom da na njemu pokreneš prozore zato kaj su oni kul i super ili si složil nekaj u HG Šrotu i onda gore krknul piratsku vistu jer nisi imal drugog izbora? Da, nudili su se i krekani XP-i, ali to nije više fora. Malo glupavo zgledaju i bez veze su, nemaju gadgete, recimo... A to je super, kaj ne?
E pa ti gadgeti su zapravo widgeti koje je sa sobom donio OSX 10.4 predstavljen prije neke 4 godine, ako me sjećanje ne vara.
Mi ovdje nismo zaljubljeni u trifrtalja jabuke, nego želimo raditi na OSX-u, a to je stvar koja kuca u svim 3/4 jabukama. A kad jednom probaš raditi na OSX-u, kad skužiš da ti za podešavanje mrežnog printera ne treba barem viša škola (VŠS) i pol vure tipkanja i sličnih sranja nego sve radi u tri klika, kad vidiš da možeš odjednom imati aktivno 5-6 aplikacija i niš se ne ruši ne bloka, da ti ne trebaju antivirusni programi i njihove nove definicije i da ti ne treba ni Microsoft sa svojim pljačkaškim navikama, onda se više ne vraćaš na staro.
Dijete kad se rodi nakon nekoliko mjeseci počne jesti hranu. Kašice, kuhano meso i povrće. Isprva jede kak je kuhano, ali onda baš i neće. Metneš malo soli i mali se čovjek oblizuje i fino mu je. VIŠE NIKAD NEĆE PRIHVATITI NESOLJENU HRANU. Upravo to ti je razlika između prozora i OSX-a. MOžeš raditi na njima, ak imaš mazohističkih sklonosti onda ti je i simpatično da se start-up time viste mjeri u minutama (množina, da minute!), ali kad si jednom to bezukusno jelo malo posoliš, povratka više nema.
Ne zaboravi da s kupovinom Gay Maca dobivaš POTPUNO funkcionalan komp koji 3 minute nakon raspakiravanja radi. Ne treba na njega instaliravati ništa. Možeš na net, možeš poslati mail, možeš napisati text, možeš odgledati DVD, možeš snimiti DVD, možeš puno više nego se može s prozorima koji se dijele u 54 izvedbe (skupa, skuplja, još skuplja i najskuplja).
Jednostavno, probaj nažicati frenda da ti posudi komp na tjedan dana i onda se javi iznova.
A ako misliš da si me iscimal da ti nekaj natipkam i sad se gorhotom smijuljiš budali koja je to sročila, onda znaj da sam ja to radil na macu i da to nije ni izbliza takva patnja kao tebi na visti i kanti koja ruži ko vešmašina, zauzima 2 kvardatna metra sobe i usrećuje te s 23 metra raznog kablovinja.