05.02.2009 | 22:27
Istina, često me po mnogim kriterijima okvalificiraju kao vrlo kreposnog
- ne pijem alkohol, ne pušim, ne drogiram se (osim Warcraftom-om i čokoladnim bananicama), ali nisam baš toliko "uštogljen" čistunac da bih imao problem s LET 3. Barem ja sebe ne vidim kao baš takvog štrebera, ali moguće da sam u krivu...
Zaista nemam ništa protiv LET 3, dapače - mislim da su izvrstan band koji uspješno provocira učmalo društvo na reakciju. Danas smo toliko zasićeni parolama i nasiljem, da jedino razina provokacije kakvu LET 3 izvodi može privući pozornost. Oni zagrebu po površini ovog našeg trulog društva i onda gledaju što će se dogoditi i tko će se sve javiti. Dalje od toga i ne trebaju činiti, to je već sasvim dovoljno!
Kako sam jednom negdje pročitao - psovkama se bore protiv vulgarnosti. Ne, ove obične "ulične vulgarnosti" gdje pokoja "ružna" (i zašto je ružna?) riječ može nekoga povrijediti, već protiv one istinske vulgarnosti u nekim ljudima - u političkim vođama, beskurpuloznim poslodavcima ili kriminalcima, protiv vulgarnosti nasilja, robovanja, nepravde i vulgarnosti ideologija svih boja. Oni su "plitki i vulgarni" samo naizgled. To za njih možda može reći crkva i slični koji u strahu ne razumiju što je zapravo ispod površine. LET 3 samo koristi malo jača sredstva, ali poruka je duboka i pozitivna.
Mrle i ja smo popričali nakon Noći muzeja i mogu reći da sve što je rekao je bilo 100% na mjestu. Čak smo u brainstormu na licu mjesta razvili priču s androidom i Pikijem za budućnost...