Krpica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Krpica

08.03.2009 | 19:09
Malu djecu brizne majke obuku u bjelo samo kad se ide na vjencanje, prvu pricest ili neko slicno dogadjanje. Djeca moraju biti u bjelom da bi majke pokazale kako je njihov klinac pametan i poslusan i nece u blato kao obicni neodgojeni seljacic. Kad zavrsi parada majka nezamazanog glumi da je to tako normalno i da ne razumije zavidne poglede majki umazane djece...

Uz bjeli novi MacBook dodje i krpica. Divna crna krpica sa tismutim logotipom. Jako fino diskretno. Krpica je tako fina na dodir. Barsunasta. Zaista fino skida prasinu sa monitora...

Sinoc sam radio do kasno. Obrisao sam monitor divnom krpicom. Zena me prijekorno poslala u krevet, sa nekim komentarom tipa "opet". Pozurio sam prema spavacoj. Ipak vec je bio osmi mart i red je da se bar tada pojavim zeni u krevetu...

Nisam bas puno brinuo da maknem krpicu sa tipkovnice prije nego zaklopim monitor. Nema se vremena. Bilo sto da zapocnem raditi na tom vrazijem stroju, pa makar i micanje krpice potraje nekoliko dana. Odlucio sam da ce ovaj dan, ovaj osmi mart, biti drugaciji. I bio je. Naj**o sam se Appleovim proizvodjacima krpica maj**!!! Ujutro mi je sve bilo crno po onome di se trlja mis. i pola sova je crno. Krpica mi pustila boju.

Jel vama krpica pusta boju? I za koji mili moj ne moze biti na ponos mojoj majci, bjel i cist.
Usput svim mamama i bakama i tetama sretan osmi mart.

Prljavko
08.03.2009 | 20:11
Ne znam zašto, ovo me podsjetilo na pismo bosanca iz Kanade. ".....Jebeš snijeg odo ja u Floridu"
08.03.2009 | 21:17
Dobio istu takvu krpicu uz MBP. Crnu. Nisam primjetio da pušta boju. Istina - nisam je ostavio ispod poklopljenog displaya.
12.03.2009 | 16:27
ivek, ja bum eksperimentiral veceras s krpicom pa da vidimo u kome/cemu je problem. Ja bum probal s krpicom i iPhona koja je od istog materijala, ali manjih dimenzija.

Javit ti rezultate. Vec dugo nisam opsovo proizvodata svog kompinjutera (od kad sam presao na apple) pa je mozda ovo dobra prilika!
12.03.2009 | 21:07
Sive "Cinema" krpice su fantastične i ne puštaju boju, a ove crne su loše. Sve je ok dok nije vlažna, ali kada se navlaži može biti problematična - iako se to lako očisti. Minus Appleu na izboru crnih krpica, hoćemo stare sive!
13.03.2009 | 09:34
Evo ivek, kao sto sam i obecao, ponovio sam experiment. stavio sam crnu apple krpicu na desnu stranu mog bijelog ljubimca (tako da pokriva i tipke) i zaklopio. Jutros, tj. sada kada sam podigao ekaran, nista. Nema nikakvih otisaka i crnih fleka . Sve je kao i prije.

E sad, moja krpica je bilo suha, a mozda ima dpasaric pravo, kada kaze da problemi nastaju kad je krpica vlazna....

U svakom slucaju, jos uvijek nemam razlog opsovati ovo zacarano voce zvano Jabuka.
13.03.2009 | 10:18
Koristim navedenu krpicu vec duze vrijeme i do sada jos nikad nisam imala problema takve vrste. Takodjer, jos ju ni jednom nisam navlazila niti oprala nego ju koristim samo za suho brisanje.
13.03.2009 | 12:49
E sad, ovisi i za sto je koristis.
20.02.2010 | 02:41
Podnaslov: Cemu sve sluzi Youtube

Nikad mi nije bilo jasno cemu sluze oni sprejevi koji spricaju zrak. Da, sigurno se pitate kakve to veze ima sa youtube-om. Pa na prvi pogled i nema, ali...
Danas sam otkrio nekoliko razlicitih vrsta sprejeva za ciscenje. Dosta su skupi pa mi nije palo na pamet kupovati ih cak ni preko nabave u drzavnoj firmi. Ali moja kolegica voli, kao i prmijer/ka imati sve pa tako ima i sprejeve. Petak je. U drzavnim firmama petkom vlada posebno raspolozenje i radni elan. Naravno informaticka sluzba, slicno kao i vatrogasci mjeri svoj uspjeh prema broju odlezanih sati. Sto informaticar vise lezi znaci sustav je stabilaniji, znaci da je informaticar bolji jer je osigurao nesmetan i pouzdan sustav. Svi vole tihu i neprimjetnu sluzbu u kojoj sve funkcionira kao u maloj zapadnoeuropskoj ili kako to premijer/ka voli reci mitleuropskoj planinskoj zemljici, u kojoj su samo krave ljubicaste, a sve ostalo je zeleno kao jabucice. I kod nas je informaticka sluzba tiha i neprimjetna. Pa mi se cini sasvim opravdano vrlo cesto pitanje zlobnih kolega "sto vi zapravo radite?" Eto mudrujemo kako ubiti dan do 4. I kako pametan informaticar ubije dan? Pa tako da ubije stroj. I to koji stroj? Pa naravno svoj najdrazi, novi bijeli MacBook koji je jedva na prijevaru iskamcio od sefa, raznim lazima i ulizivanjem, jer naravno drzavne firme su potpisale ugovor samo s vragom i vrag ih drzi za rep svaki puta kad se netko okrene prema sta ja znam linux-u, open source-u, ne daj boze onim pheders…im kupaonicko bjelim igrackama za djecu. Ovaj puta sam nadmasio samog sebe. Tako glup mogu biti samo ja. Kada bi bile olimpijske igre u kolicini gluposti sada bi bio u Vancouveru na najvisem postolju i smjelo bi branio cast svoje drzave, koja bi vjerojatno odnijela navise medalja. Uzeo sam neki sperj koji izgleda kao onaj koji puse zrak, samo sto iz njega izlazi pjena. Gusta bijela pjena koja se vrlo brzo pretvori u tekucinu. Poslije sam skuzio zasto je to tako ali to sad nije bitno. Htio sam ispuhati marendu, mrve i zlikovce koji od njih zive ispod tipki. Iznenadjen sadrzajem spreja nisam reagirao na vrijeme. Gdje je heb..a krpica??!! Ta vodica se uvukla ispod tipki. Ok, pokusavam se smiriti, to je vjerojatno neko sredstvo koje ne nagriza, pa nisu proizvodjaci pjenica toliko ludi da se dovedu u situaciju da ih netko ganja jer je pospricao pjenicu po racunalu. Ishlapiti ce i to je to. Al vraga, relativana vlaznost danas u Rijeci je 94%. Probao sam radijator, nije pomoglo. Fen nemam na poslu, ni kolegica naravno. Ona kao i prmijerka ide na frizuru. Spojili se kontakti i svakih par sekundi fino pristojno pita hocu li ugasiti ili ne. Bas kad krenem klikuti na cancel trackpad ne radi, ovaj se ugasi. Onda se zaglavi lijeva strelica ni nikako da pusti. Sve tako neka cudesa dok se nisam sjetio kako osusiti komp iznutra. Youtube! Flash tako fino grije procesor, a i vrtilator se upali brzo. Preporucam cjeli serial www.hellobc.com/Videos/. Za susenje gledati na 720p Kad vec ne mogu u Vancouber jer sam dovoljno glup, pardon jer je olimpijada iz krivih sportova.
20.02.2010 | 02:49
Poučno!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Borisone, m@xym, Riba, smayoo, VanjusOS, Anonimci (570)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO